ОКТОМВРИ почти мина, мама гушка бебче и бременността отмина - тема 10

• 21 609
  • 316
  •   1
Отговори
# 180
Шишарче,ние с теб си вървим почти с еднакви проблеми😄.При мен е нещо подобно.То иска да захапе,но нито има силата,нито знае как,нито зърната ми се побират в устичката му.Аз пък нямам достатъчно кърма и с помпа пък грам не тръгва.
Засега му давам Аптамил 1,но иначе го мъча и с гърда малко.
И уж го хранели хубаво там.Тонвчера не знаеше как да дърпа от шише.От 12 до 18ч ми беше изяло 10мл.До 22 го мъчих и леко-полека се наяде.През нощта два пъти го будех да яде,но не иска.Чак в 5 и 30 яде около 70мл.Давам му и лекарствата в хуманата.Напраяо цъфна детето вкъщи.Колкото и да съм некадърна и неука,100 пъти по-добре ще си го гледам.Сутринта го измих,смених,преоблякох.
Обаче е много малък.В снимки изглежда голям,но е мъниче.Нищо от дрехите му не му става,а са 56 р-р повечето.

# 181
Шишарче,ние с теб си вървим почти с еднакви проблеми😄.При мен е нещо подобно.То иска да захапе,но нито има силата,нито знае как,нито зърната ми се побират в устичката му.Аз пък нямам достатъчно кърма и с помпа пък грам не тръгва.
Засега му давам Аптамил 1,но иначе го мъча и с гърда малко.
И уж го хранели хубаво там.Тонвчера не знаеше как да дърпа от шише.От 12 до 18ч ми беше изяло 10мл.До 22 го мъчих и леко-полека се наяде.През нощта два пъти го будех да яде,но не иска.Чак в 5 и 30 яде около 70мл.Давам му и лекарствата в хуманата.Напраяо цъфна детето вкъщи.Колкото и да съм некадърна и неука,100 пъти по-добре ще си го гледам.Сутринта го измих,смених,преоблякох.
Обаче е много малък.В снимки изглежда голям,но е мъниче.Нищо от дрехите му не му става,а са 56 р-р повечето.
Не се притеснявай сега вкъщи до мама ще наддаде и ще порасне няма да усетиш кога само ти бъди спокойна и детето ще е спокойно.Ще се учите взаимно и аз съм неука,но тя ме учи и аз нея и според мен се справяме.Мамините грижи никой не може да ги замени

# 182
Шишарче, моята помпа има различни приставки за гърди (тези контейнерчета, които се залепят за гърдата, не знам дали си имат специално име), с размери според размера на зърното, а не на гърдата. На Медела поне има 24мм и май някакъв още по-голям с поръчка и доставка. Питай за такава по-голяма приставка и за твоята помпа. Иначе да, бебето трябва да засуче ареолата, не зърното.

# 183
Благодаря ти, Муунлит! Моята е на Авент, ще проверя на медела.

Лунатичка, нека споделя какво забелязах. Моето бебе или губи интерес или се изморява, когато биберонът не пуска достатъчно. Да, може да се води мързеливо, но с тези биберони 0м нищо не се получава, чак с биберон 3-4м се храни добре. Странното е, че най-добрият биберон който си хареса е този от комплекта на помпата (Филипс Авент, дето поръчах от амазон), който на кутията уж е 0м, но като потърсих тук в магазините точно такъв няма, този е някак леко по-прозрачен, цифричката едно е римска. В магазините седят някак по-матови и цифричките са арабски. И накупих най-различни биберони за помпа Филипс от аптеката, като ги тествам на мивката с вода просто никой не върши работа - този от комплекта сам си капе капчица, останалите не пускат, дори 3-ка!!!

В болницата шишенцата бяха предимно на Лорели, техните биберони също бяха “мързеливи”, пускаха капчици стига само като ги наклониш, бебето се хранеше от тях също без проблем и чевръсто, изпива си всичко за 10-15 Мин.

Пробвах каучуковите биберони на Бибс. Сякаш също са по-мързеливи, с тях обаче по-често ми се случи да се задави, защото са по-големи някак си, но поне по-добра пропускливост имат от тези на Авент.

Съветът ми е да пробваш различни биберони, да са такива дето правят капчици сами само като ги напълниш.

# 184
Днес и ние сме с този проблем. Детето яде нормално само от биберона от помпата на авент, на който пише 1. А имаме 2 и 3 и не пускат капки като ги наклониш. А тази единица като я наклонихме без да искаме, пусна яка струя! А детето не се дави с него. Ще дупча с безопасна игла, това е.

# 185
Йееее, още бебенца се появиха 🥰🥰🥰 Честито на всички майки! Бъдете здрави и много, много щастливи! ❤

# 186
Ние почнахме с проблемите.Към 3 и нещо тъкмо пишех в темата,за да ви се оплача,че цял ден повръща и то някакви лигички заедно с млякото.Звъннах до болницата и се оказа,че не са ми изписали правилната храна.Не трябвало Аптамил Комфорт,а Фрезолак Прематюр.Можело заради това да повръща.Докато пиша,започна да повръща през носа и устата.Задави се с повръщаното,посиня и загуби въздух.Направо си умираше детето.Сега съм в такава паника,че оттогава не смея да го пипам.Направо ми се иде да го върна обратно там,ама знам пък че не му обръщат много внимание.Разбирам,че имат доста деца,в по-тежко състояние и го приемам.Няма как да изисквам по-специално отношение към моето.Там пък поне знаят как да реагират,а аз направо мога да си го гледам и не знам какво да го правя.

# 187
Здравейте,мами! Така като вече сте преминали през това, а на мен тепърва ми предстои, бих искала да Ви попитам какви матрачета избрахте за Вашите бебенца?
Днес бях на лекция и ни казаха откъм матрак да не пестим.
Ще се радвам на предложения, чувала съм само за един хубав на Пиер Кардин мисля, че бяха ми казали.

# 188
Ние почнахме с проблемите.Към 3 и нещо тъкмо пишех в темата,за да ви се оплача,че цял ден повръща и то някакви лигички заедно с млякото.Звъннах до болницата и се оказа,че не са ми изписали правилната храна.Не трябвало Аптамил Комфорт,а Фрезолак Прематюр.Можело заради това да повръща.Докато пиша,започна да повръща през носа и устата.Задави се с повръщаното,посиня и загуби въздух.Направо си умираше детето.Сега съм в такава паника,че оттогава не смея да го пипам.Направо ми се иде да го върна обратно там,ама знам пък че не му обръщат много внимание.Разбирам,че имат доста деца,в по-тежко състояние и го приемам.Няма как да изисквам по-специално отношение към моето.Там пък поне знаят как да реагират,а аз направо мога да си го гледам и не знам какво да го правя.

Леле това ми звучи като рефлукс.. Дръж го изправен 30мин след ядене и го слагайте да спи на 30 градуса наклон.. иначе и нашия връща мляко след почти всяко ядене, но по доста малко количество

# 189
Бибероните не трябва да капят като ги наклоните, нито да пускат капки! Не ги дупчете и не купувайте биберони за 3-6м и т.н.
Биберона пуска достатъчно, принципа е, че бебето го засмуква и тогава пуска, а не да му капе или тече в устата. Единствените, които не пускат добре са например едните на Авент новите Naturals Resp., те нарочно така са направени против колики.
Бебето не трябва да се наяжда бързо за 5-10 минути с огромната дупка на биберона, стомахчетата им са малки, чувствителни, ще поеме въздух и ще има газове и колики.
Пробвайте няколко биберона/шишета 0-3 м и имайте търпение.
По болниците нарочно им дават с големи дупки, не им се чака като ги хранят.

Например първото ми дете търсеше каучукови биби.
Сега бебко пък не искаше вода, нито чай, но днес пак пробвах и пи няколко глътки вода и чай копър. Залъгалка твърдо отказва.

Sway, честит ти рожден ден вчера, жива и здрава и леко раждане! 🥳😘

Дефламола е лекарство за изгаряне. Скоро една мама писа, че го маже вместо лосион. Това не е редно. Може да се сложи по преценка на лекар в памперс зоната само и то временно.

Лунатичке, гледай да е изправен след храна и да се оригва. Не го мятайте след хранене, преобличане, памперс веднага и т.н
Слагай го на една страна да лежи. Повдигни леко матрачето. Ако тръгне да повръща го изправи да е прав или леко го наведи напред.

# 190
Lunatichka92, дано сега, като давате същото мляко, да се оправи малчо Hands Pray
Казаха ли ви какви биберони да ползвате? Педиатърът какво казва?

Sway, честит рожден ден Hug

# 191
Лунатичка, внимавай да не го прехранваш. На тази възраст стомахчето е с размера на череша. Моят, като се роди, въпреки, че е доносен и прилично голям, го хранеха с 10мл на хранене, в болницата. А Галинчо е още по-мъничък.
Моя бебчо няма проблем със сиренето, захапва като питбул, но не е акал от 3 дни и трътка мнооого миризливо. Не искам да го насилвам с термометъра и разни такива, но ако и утре не свърши работата ще взема мерки. Личи му, че му е некомфортно.
Има и рефлукс и след хранене поне 15-20 Мин го държа изправен, иначе повръща на фонтан, всичко което е изял.
Ние сме с шишета и биберони на Авент. Бобчо няма проблем с тях, но знам, че са доста твърди и има бебчета, които не могат да се хранят от тях. Момичето, с което бяхме в една стая, в болницата, праща мъжа си за най-най-най-обикновени шишета, защото са с по-мек биберон. На нейното бебенце определно му стана по-лесно, с Авент отказваше да яде.

# 192
За шише ползвам едно на Авент Natural response като додавам. Много ми допада това, че бебето трябва да положи усилие, за да тръгне течността. Даже аз го правя допълнително трудно като забавям и правя паузи. Не искам да й е твърде лесно сученето от шише и да й хареса прекалено - идеята ми е да го ползвам като временен вариант докато научим кърменето.

# 193
  • София
Шишарче, моите гърди са по-големи и се оказа, че приставките в комплекта не вършат работа. Взех си по-голям размер фунийки от аптеката, определено има сериозна разлика. Само че аз съм с Медела макси флекс.

Лунатичке, лошо ми стана, като четях как Галинчо се е задавил, това ми е много голям страх Cry Всеки път си изкарвам акъла, като моята се закашля, в твоята ситуация сигурно щях да получа инфаркт. Стискам ти палци всичко да е наред! Ще се справиш, сигурна съм, ама си е бая страшничко да си родител за пръв път.

# 194
Лунатичка, според мен се консултирай отново за количествата, които трябва да яде на този етап - на хранене и на денонощие. Ама не някой да ти рецитира по учебник как го е учил преди 30 години, а да се съобрази с възрастта, кг и състоянието на детето.

Аптамил комфорт е много гъсто мляко, ние давахме по едно време от него и е по-трудно за хапване доколкото помня. Сега вече с правилното мляко как е?

Да, идеята на бибероните на Филипс Natural response е да не тече и да не капе, а детето да полага усилия и да не прецакват кърменето. Но ние малко преди да навърши 1 месец взехме с 3 капки, който е за след навършване на 1 месец по таблица, и даже още сме с три капки. (Роден е на 27 юли, доносен, 2900, не е кърмен). Първите два месеца яденето с такъв биберон си е бааавно. Даже и през втория месец ядеше по 40 минути. Първият месец ядеше различни количества през различни интервали, но бавно. Моят съвет е да вземете една тетрадка и да пишете кога и по колко яде - за да сте сигурни, че за денонощие си набавя милилитрите.

За кърменето направете консултация с консултант, има и доброволци, има и гореща телефонна линия. Дано потръгне.

За подпомагане на изхождането има бебешки клизмички. Консултирайте се с лекар. Ние ползвахме още беше на 10ина дена и веднага се изака.

Доволни сме от матрака на Пиер карден. Първо взехме кокосов, но той много ни миришеше и взехме още един матрак - на пиер карден - има две страни - за лято и за зима.

Общи условия

Активация на акаунт