ОКТОМВРИ почти мина, мама гушка бебче и бременността отмина - тема 10

• 21 591
  • 316
  •   1
Отговори
# 165
Avocado, честито бебче, да е живо и здраво. Heart

Успех на останалите чакащи, стискам палци всичко да мине възможно най-леко. Flowers Four Leaf Clover

Слагам в скрит текст повече подробности за моето второ раждане, на който му е интересно.

Скрит текст:
Както споделих, изтекоха ми водите в 2:30 през нощта, нямаше как да се обърка. Беше като едно силно “пук” и като се изправих потече достатъчно количество вода, за да ми намокри бельото и пода, докато стигна до банята. Почти веднага след това започнаха контракции, първо леки и постепенно се засилваха. Към 5 часа вече казах на ММ да будим детето и да я водим при бабата. Не бяха като по учебник тези контракции, а много начесто (под 10 минути в началото) и кратки като продължителност. Аз се опитах да спя преди 5, ама с такава честота на контракциите не ми се получи. Болката беше 5/10 към този момент, така че си казах, че има време.

Към 6 часа отиваме вече в дежурен кабинет, защото аз съм с изтекли води и контракции, които стават по-болезнени и начесто. Пуснаха ми запис, видяха се и на записа контракциите, обаче нямаше никакви следи от изтекли води нито по бельото, нито след преглед за разкритие, който показа, че шийката е високо и разкритието е едва 1 см. Пратиха ме да си ходя вкъщи и да дойда след два часа към 8:30-9, когато имах и час за тонове по план. Към 8:30 вече болката ми стана 8/10 и контракции все така кратки и начесто. Викам си, сигурно нищо не се случва, до този момент са минали само 2 часа от първия ми преглед за разкритие. Звъннах на моя доктор, ама явно съм представила ситуацията много леко и лежерно, защото той ме посъветва да отида на тонове и после да ме види. Викам си, бая ме боли, ама щом така ми е казал. Едвам стигнахме до болницата, много ме болеше по пътя, ама стискам зъби и дишам тежко в колата. Отивам на тонове и казвам на жената там, че имам контракции и може малко да стресна другите жени там. Обърнах се наляво за записа и за 20 минути имах 4-5 силни контракции. Жената на тоновете ми вика “а, ти нямаш контракции на записа, явно е фалшива тревога, това надали са родилни контракции, подготвителни сигурно.” Аз направо скочих и викам “кааааак, няма шанс да не са, нещо не се отчитат на апарата”. И в тоя момент си казах край, ако това не са контракции просто ще искам секцио на момента или да ми пускат система, упойка и да се приключва. Отивам при ММ супер притеснена и едва не легнах във фоайето от болки, казах му моля те, ако нямам разкритие сега и ако ми кажат още да чакам, измоли им се да ме приемат, просто не издържам вече и няма да издържа да си ходим до вкъщи и обратно. Болките са начесто,  8/10-9/10 като сила. В кабинета на доктора имах 2 или 3 контракции само докато ме види за разкритите. И бам, изненада 4-5 см за два часа съм направила. Направо така се зарадвах, питах веднага може ли упойка. Качиха ме в родилна зала и докато дойде анестезиолога и докато ми сложи упойката вече е минал още един час с контракции. Слагат упойката, отпуска ме много добре и след сигурно 30 минути вече бях готова да напъвам. В 11:40 вече бях родила. Даже се притесних, че ММ няма да дойде навреме, не го бяха викнали още. Ако знаех, че толкова бързо ще направя пълно разкритие, честно казано щях и без упойка да успея. Ама до последно си мислех, че ще се забавят нещата. Т.е от 6 часа до 11 бях стигнала до 10 см. Напъните бяха 30 минути, като цяло лесно излезе, без разкъсвания и всякакви други екстри.

# 166
Еххааа, mommy, аз днес видях следобед д-р Певтичев по стаите и си ми мислих за теб. Справила си се страхотно и всичко е минало чудесно.
Как се чувстваш сега? Дадоха ли ти бебчето вече?
Преслав е при мен по цяла нощ, защото съм му придружител, взимат ми го само за визитация и антибиотици.

# 167
mommy, честита радост. Жив и здрав да ви е много да ви радва.бях на тонове и имам контракции... Не болезнени, но все пак. 2 см разкритие. В сряда ме приемат. Съмнявам се, до тогава да родя, но никога не се знае.

# 168
mommy, честита радост. Жив и здрав да ви е много да ви радва.бях на тонове и имам контракции... Не болезнени, но все пак. 2 см разкритие. В сряда ме приемат. Съмнявам се, до тогава да родя, но никога не се знае.

Sway, браво, започнал е значи процеса…Успех!

# 169
Sway, бързам да пожелая успех, че не се знае колко бързо ще се развият нещата.
Контракциите на тоновете ли ги видяха, или ти си ги усещаш?

# 170
Въобще нищо не усещам на тонове ги видяха.  Даже съм учудена, че ги има, в петък нямах нито една. Аз с 2 сантиметра си ходя от две седмици. Шийката била 70% готова, скъсена, не съм сигурна. Надявам се да се размърдат малко нещата и наистина да е естествено, без медикаменти. Ама каквото такова.
D_ana и MayaJane и вие бяхте от чакащите нали?

# 171
Ех че се зарадвах да прочета! Честито Avocado и Mommy! Да сте страшно щастливи с малките!

Като прочетох за изтекли води едва смогнах да мина през коментарите за развръзката! Колко е хубаво, че минаваме през този път всички заедно пък било то и виртуално! Heart

Хайде стискаме и на останалите! Sway, очакваме включване с прогрес, то се е почнало, няма връщане!

# 172
И аз съм от чакащите, Sway. Също без никакви усещания, но с уж скъсена и мека шийка.

Днес на акупунктурата жената ми говореше как са започнали нещата, пулсът ми бил различен, а аз си мисля, че ме баламосва, за да ме настрои да мисля в тази посока и така  евентуално да повлияя на процеса.

# 173
D_ana, покрай методи за домашно индуциране попаднах на някаква акушерка, която в общи линии казваше, че раждането е хормонално и е въпрос на мислене и усещане. Отпуснатата, щастлива и спокойна майка има по-голям шанс да роди, вместо тази която набива ананас и фурми. Акупунктурата я казват на всякъде, че предизвиквала раждане. Но аз си мисля, че е въпрос на време, когато и бебето и ти сте готови. Ама пък може жената да усеща и наистина нещо да е започнало.
Момичета, черпя ви виртуално за моя рожден ден. Почерпката е по избор 😂. Бъдете здрави, и вие и семействата ви.

# 174
Airgirl, кога ще го изписват Преслав? Ти как си?

Аз се чувствам добре, но този път ми се струва, че повече ме боли дупето от първия път. Убождането от епидуралната бол колкото си го спомням от преди. Бебето е добре, тепърва ще се напасваме и опознаваме. Имам да наваксвам със сън, но не знам кога ще ми се удаде. Още ми е нереално всичко и ме държи адреналина.

# 175
Моми,честита радост и бързо възстановяване.За наваксването на съня ми се струва че си закъсняла малко поне при нас съня се превърна в жадувано удоволствие вече 20-ти ден откакто малката си е вкъщи

# 176
Skady, Avocado, Mommy, честити бебчета! Да са живи и здрави! Бързо възстановяване момичета!

При мен и моята бебка има проблем с кърменето…. Оказа се, че имам огромни зърна и тв не може хубаво да ги засуче, помпата ми не може хубав вакуум да направи, цедя се по 30 Мин на гърда и някакви капки едвам пускам, а кърма имам още в гърдите, просто не мога да я изцедя, нито бебе да я изпие! Опитах да потърся на бързо в нета помпи за различен размер зърна ама тъпия интернет ми открива само за големината н гърдите а не за зърната статии. Днес ще звъня на националния телефон за помощ с кърменето, защото се изморих да ми опяват как е важно да я слагам на гърда, аз го знам, ама не кога да смогна да си спазя режима на храненията, а в това ще държа адски много, да не е концерт по желание а да има точно определени часове за хранене и за сън. И поне в това отношение засега се справяме супер, нощем последното хранене е от 0:00 до към 0:30- 0:45 и следващото е я 6:00, без да се буди изобщо. Взех си коректори за зърна, да, има някакъв ефект колкото да ми оформят зърното по-добре, че е и леко плоско като мине топло и не е настръхнала кожата, но проблемът с това, че устичката ѝ едвам побира зърното и не остава място за самата ореола си остава, а по клипчета гледам че това е разковничето, да се засмуква и по-голямата част на ореолата. На мен никаква част от ореола не е способна да засмуче, на гърда я слагам колкото да се позалъгвани играе…

Някой с подобен проблем?

# 177
Въпрос към родилите мами - контракцията като болка наподобявали стомашен вирус? Все едно ви се ходи до тоалетна?
Цяла нощ ги имам, придружени с разстройство.... И сега продължават

# 178
Аз ги усещах като менструални болки ниско долу,а разтройство си имах през цялата бременност

# 179
Въпрос към родилите мами - контракцията като болка наподобявали стомашен вирус? Все едно ви се ходи до тоалетна?
Цяла нощ ги имам, придружени с разстройство.... И сега продължават

При мен бяха все едно ми се ходи до тоалетна, а за разтройството съм чела, че е симптом, предизвестяващ раждане - организма се чисти преди раждането.. успех 🤞🏻

Общи условия

Активация на акаунт