ОКТОМВРИ почти мина, мама гушка бебче и бременността отмина - тема 10

• 21 559
  • 316
  •   1
Отговори
# 225
Sway, честито миличка, да сте живи и здрави със Симеон! ❤️❤️❤️❤️❤️
Как си след секциото? Със спинална упойка ли, разкажи повече.
Бързо възстановяване!

Нали казват, че кенгуруто е мн вредно. Ок е слинг или ерго раница.

# 226
Честито бебче Sway! Да сте много щастливи заедно и бързо да си на крака и възстановена Heart индукцията ти звучи доста неприятно изживяване, бързо ще го забравиш обаче с подаръка ти!

Moonlit, имах подобни моменти с кърменето (и сега също де) струва ми се понякога, че сливаме два цикъла на хранения с хранене между тях също и все се притеснявам, че гърдите ми са празни, когато ги сложа да сучат. При нас на всеки три часа, ако не се събудят заедно се храним 25 минути с едното, 25 с второто, 20 цедене и така. Иска ми се да видя повишено количество кърма да се запазва след нахранването им, че да се успокоя, че им стига, а разбира се и стабилно качване на тегло. Вече сме към 1 кг отгоре на началното им тегло за всяко бебче! Но винаги след цедене предлагам изцедената кърма, ако някой иска да си дояжда - вманиачила съм се на тема кърмене, защото знам, че нуждите им от кърма се повишават, та искам стабилно да увеличавам кърмата - доста често на помпата. Най-голямото количество, което изцедих засега беше 205, но далеч не е редовно. Консултантката ми по кърмене е доволна, но мама си е мама и носи цялата тежест на отговорността за всичко (докато таткото се хвали колко хубава бременност СМЕ!! карали - добре, че съм горе долу търпелива, че да не се случи това, което женските паяци черна вдовица правят с мъжките).

На мен ми предложиха тук добавки с fenugreek за увеличаване на кърмата. Чакам да видя резултата и ще пиша.

MayaJane, ноември в хубав месец, а и явно е много много удобно в твоя корем! Но за успокоение, засега няма бременност да не се в приключила..

# 227
sway911029, колко дни преноси, че се наложи да пиеш въпросните хапчета за шийка и тн

# 228
Честито бебче Симеон!Да расте здрав и щастлив,а на мама бързо възстановяване

# 229
Честито бебче Sway! Да сте много щастливи заедно и бързо да си на крака и възстановена Heart индукцията ти звучи доста неприятно изживяване, бързо ще го забравиш обаче с подаръка ти!

Moonlit, имах подобни моменти с кърменето (и сега също де) струва ми се понякога, че сливаме два цикъла на хранения с хранене между тях също и все се притеснявам, че гърдите ми са празни, когато ги сложа да сучат. При нас на всеки три часа, ако не се събудят заедно се храним 25 минути с едното, 25 с второто, 20 цедене и така. Иска ми се да видя повишено количество кърма да се запазва след нахранването им, че да се успокоя, че им стига, а разбира се и стабилно качване на тегло. Вече сме към 1 кг отгоре на началното им тегло за всяко бебче! Но винаги след цедене предлагам изцедената кърма, ако някой иска да си дояжда - вманиачила съм се на тема кърмене, защото знам, че нуждите им от кърма се повишават, та искам стабилно да увеличавам кърмата - доста често на помпата. Най-голямото количество, което изцедих засега беше 205, но далеч не е редовно. Консултантката ми по кърмене е доволна, но мама си е мама и носи цялата тежест на отговорността за всичко (докато таткото се хвали колко хубава бременност СМЕ!! карали - добре, че съм горе долу търпелива, че да не се случи това, което женските паяци черна вдовица правят с мъжките).

На мен ми предложиха тук добавки с fenugreek за увеличаване на кърмата. Чакам да видя резултата и ще пиша.

MayaJane, ноември в хубав месец, а и явно е много много удобно в твоя корем! Но за успокоение, засега няма бременност да не се в приключила..

О, Джу! 🤗 Истински ме развесели, “явно е удобно в твоето коремче” казва, благодаря ти много Джу, от такива неща имам нужда в момента 🤗🌺

Дами гласувайте, моля:

*Индукция на раждане утре
*Направо секцио

🤷🏼♀ вече не знам

# 230
Аз съм ЗА индукция. Имам добър и с двете раждания, различни индукции. Първото раждане ми пуснаха окситоцин и ми спукаха водите. На второто раждане ми сложиха балон за механично отваряне шийката на матката. Определено второто беше в пъти по-бързо и леко, но имай предвид, че винаги второто нормално раждане е по-лесно.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 13:54 от Dream90

# 231
Благодаря ви момичета. Да ви се връща.
seethelight, един ден. Но аз имах проблеми с кръвната захар и кръвното. Това наложи реално бебето да се извади по рано.
MayaJane, ако индукцията е в правилния момент съм за.

# 232
Аз съм ЗА индукция. Имам добър и с двете раждания, различни индукции. Първото раждане ми пуснаха окситоцин и ми спукаха водите. На второто раждане ми сложиха балон за механично отваряне шийката на матката. Определено второто беше в пъти по-бързо и леко, но имай предвид, че винаги второто нормално раждане е по-лесно.

Dream, благодаря много 🙏🏻 Добре звучи!

Sway, благодаря и на теб за вота.

# 233
Мили мами, съжалявам, че чак сега се включвам. Честито на всички родили - прекрасни са ви бебенцата и дано всички растат с лекота и препятсвията да са само приключения. Аз съм ЗА индукция - тук бяхме на курс и там обясниха, че за самото бебе е добре тялото да бъде поне малко подготвено - т.е. има си големи предимства, въпреки че някои процедури са неприятни и някои болки предотвратими....

Нашият Рей се роди на 05.10, в 22:15 часа. Роди се много мъничък - 2,560 кг, 48 см. След два часа раждане и два парацетамола, които бях пила в 17 - за главоболие. Раждането беше нещо върховно - и колкото и да се плашех от болката, за нищо не бих я заменила. Е, молех се за епидурална, но толкова скорострелно мина всичко,че до нея не се стигна. Абокат не можаха да ми сложат, акушерката беше бясна - карахме си натурално раждане по натуралному. Не съжалявам за липсата на упойка (аз съм голяма бъзла, не търпя на никаква болка, но в този случай тялото е по-силно от нас самите, от страховете ни, от характера ни, от всичко, което може би ни спъва другаде).

Седмица преди Рей да се роди ми се поду крака, вдигнах кръвно и ме приеха в болница за наблюдение (преекламсия). Кръвното сигурно го вдигнах покрай Джу - сестра ми - нали раждаше и всички се потяхме с нея. Кръвното уж се регулира след два три дни, но нали цяла бременност имах протеин в урината - препоръчаха ми да започнем индукция за всеки случай и когато кръвното все още е ниско. Сложиха ми два пъти едни пръчици в четвъртък и петък - и казаха, че постепенно и бавно ще действат, защото няма нито контракции, нито разкритие. При слагането на пръчиците, лекарката каза, че всичко може да се точи и седмица. На тоновете в събота в 19ч вечерта ми изтекоха водите, но ми казаха да не викам ММ - да го оставя да се наспи, сутринта щели да му звъннат. Той обаче вече беше на път, за да ми донесе по-хубава храна и като дойде в 20ч ме завари в банята с болки. Е, от там - в родилното, и в 22:15 се появи най-голямото щастие в живота ми. След три дни ни изписаха, но два дни по-късно пак ни приеха. Рей спеше непробудно, не можехме да го разбудим да го нахраним. Няма да описвам паниката и ужасът, който изживях....Сега вече сме си в къщи и се храним добре. Мъчат ни жестоки колики. Светът се върти около това малко съвършенство и няма друг свят без него. Ще кача и снимчици.
Скрит текст:

Не мога да се отделя от бебо и не искам да го деля с никого - сигурно трябва да мине време и да ми е лесно да го давам и да вярвам, че ще е добре в ръцете на ММ (който ми се вижда груб, нескопосан, прибързан....) Сори за обърканото съобщение, отлагах да го напиша в по-спокоен момент, но не се очертава такъв скоро. Поздрави на всички!

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 15:40 от ghgggg

# 234
Мили мами, съжалявам, че чак сега се включвам. Честито на всички родили - прекрасни са ви бебенцата и дано всички растат с лекота и препрятсвията да са само приключения. Аз съм ЗА индукция - тук бяхме на курс и там обясниха, че за самото бебе е добре тялото да бъде поне малко подготвено - т.е. има си големи предимства, въпреки че някои процедури са неприятни и някои болки предутвратими....

Нашия Рей се роди на 05.10, в 22:15 часа. Роди се много мъничик - 2,560 кг, 48 см. След два часа раждане и два парацетамола, които бях била в 5 - за главоболие. Раждането беше нещо върховно - и колкото и да се плашех от болката, за нищо не бих я заменила. Седмица преди Рей да се роди ми се поду крака, вдигнах кръвно и ме приеха в болница за наблюдение (преекламсия). Кръвното уж се регулирала, но нали цяла бременност имах протеин в урината - препоръчаха ми да започнем индукция за всеки случай и когато кръвното все още е ниско. Сложиха ми два пъти едни пръчици в четвъртък и петък - и казаха, че постепенно и бавно ще действат, защото няма нито контракции, нито разкритие. При слагането на пръчиците, лекарката каза, че всичко може да се точи и седмица. На тоновете в събота в 7 вечерта ми изтекоха водите, но ми казаха да не викам ММ - да го оставя да се наспи, сутринта щели да му звъннат. Той обаче вече беше на път, за да ми донесе по-хубава храна и като дойде в 8 ме завари в банята с болки. Е, от там - в родилното, и в 22:15 се появи най-голямото щастие в живота ми. След три дни ни изписаха, но два дни по-късно пак ни приеха. Рей спеше непробудно, не можехме да го разбудим да го нахраним. Няма да описвам паниката и ужасът, който изживях....Сега вече сме си вкъщи и се храним добре. Мъчат ни жестоки колики. Светът се върти около това малко съвършенство и няма друг свят без него. Ще кача и снимчици.
Скрит текст:

Не мога да се отделя от бебо и не искам да го деля с никого - сигурно трябва да мине време и да ми е лесно да го давам и да вярвам, че ще е добре в ръцете на ММ (който ми се вижда груб, нескопосан, прибързън....) Сори за обърканото съобщение, отлагах да го напиша в по-спокоен момент, но не се очертава такъв скоро. Поздрави на всички!

Ghggg, разказа ти е увлекателен и журналистически 😁👏🏻👏🏻👏🏻 защото ви разказва за действителността, благодаря.

Честит да е Рей и много здрав 🥳💯🎂💐❗🌸🍁

Благодаря за вота! Много ценен!

# 235
*Sweety* ❤️. По добре съм. Вчера бях тотално смазана. Реално бях подготвена за секцио, но като ти го кажат и всички много се забързат и сам виждаш тоновете на бебето как играят ставаш доста изплашен. Някакво кървене имах по-време на самата операция.
Бях с епидурален катетър, тъй като щяхме да включваме упойка за естественото. Не ме болеше толкова много може би 6/10, но не бях сигурна колко ще се увеличи болката и не ми се рискуваше. Вечерта след операцията си раздвижих краката, смъквах, вдигах. Леко се въртях на една страна, после на другата. Тази сутрин ми беше доста неприятно, защото спане в една поза ти се схващат я краката, я дупето, я кръста и болката от операцията. Раздвижиха ме и ме качиха горе в стаята. Сега се движа сравнително свободно. На антибиотик съм, но се преживява. Умряла съм от глад. Не съм яла повече от 30 часа. И искат газове някакви да имам преди да ми дадат да ям. Като цяло индукцията работи, но когато тялото ти е готово за нея. Иначе си е чисто мъчение. Контракции без напредък от 11 до 18 часа, и после операция не си е работа.
Мисля тази нощ да не вземам бебето при мен, тъй като трудно ставам и сядам все още. Иначе е много хубав

# 236
Суей, честит Симеон! Да разте здрав и щастлив, а ти бързичко да се възстановиш!

ghh, честито бебенце! Гледах вчера термините и се чудех какво става с теб Simple Smile да е жив и здрав Рей!

Мая, ЗА индукция. При мен имаше проблем с разкритието и ми вляха няколко банки окситоцин, в резултат на което все пак родих нормално. Но това при започнала естествено родова дейност с 4см разкритие и доста силни контракции - според мен това е от значение за ефекта от индукцията.

Джу, герой си ти и много ме вдъхновяваш! Как успяваш да изхраниш две бебета на кърма само, и при това с образцово наддаване за месец! Сподели ако нямаш против как ти е организирано храненето през нощта, ще е интересно да обменим опит.

И последно - много положителна обратна връзка от уебинара с Ася Демирева. Отговори на много въпроси, които имах (имаше сериозна Q&A част), даде полезна практична информация, така че съм много доволна.

# 237
Sway, наистина ти е много хубав, Симеон 🤗 и висок.

Moonlit, имам поне стягания, акушерката каза, че е хубаво, поне тялото се подготвя. Благодаря за вота 🤭

# 238
Sway, прекрасно момченце си имаш! Да е здрав, силен и много щастлив! 🥰

Maya, аз също бих избрала индукция.

Джу, впечатлена съм как се справяш с кърменето! Аз все се чудя дали кърмата му е достатъчна.. Първият месец ползвах даже и везна, а сега се надявам, че вече като позаякна се храни и по-добре.

Ghgg, честит да бъде Рей! Да е здрав и много, много щастлив! 🥰

# 239
  • София
Много хубаво бебче, Sway, браво на теб Heart Eyes ghggg, твоят също е страхотен сладур Heart Eyes Изобщо, много хубави бебчета в нашата тема HeartHugBlush

Общи условия

Активация на акаунт