Пропуснах и да пусна снимка на бебчовците, един поглед ми стига да си ударя един метафоричен шамар - или ако е 4:00 истински за будене - и да продължаваме с кърменето!

Нашият идеален режим е двете на гърда, после цедене, докато се цедя или таткото ги разнася напред назад за уригване или стоят пред мен леко поизправенки на възглавницата и пеем песни за приспиване. Има един весел певец тук Henri Des, помага със заспиването. Можете да го пробвате, песничките са сладки! Каквото и да изцедя предлагам на който в буден и в зависимост с колко лакомия се яде или отмразявам от резерва (всичко неизядено отива във фризера в резерва - не е огромен, но е успокоение) или заспиват и останалото отива в хладилника където остава за нощната смяна. Обикновено или изцеденото е достатъчно, или не го довършват.
В по-реалистичен сценарий, първо се буди Матю, после Амели, ядат, после цедя и същото като преди, но обикновено допълнителното е със закъснение и това не сме го доуточнили добре май.
Нощната смяна е едното хранене, което се пада в сложен час като 3, таткото дава изцеденото количество, а аз само цедя и лягам. Отнема 20 минути и успявам да поспя повече. Няколко акушерки ми казаха, че мога да оставям 5 часа между цедене, ако съм страшно уморена и съм го правила, но като цяло няма вариант да не стана като се събудят.
За това дали е достатъчно при нас казаха - ако се пълнят памперсите, спокойни са и качват сме ок. Но да и аз всеки ден се измъчвам, защото една везна ще е добра, но ме предупредиха, че мога да се вманиача - и не грешат!
Направих няколко големи глупости, които ще спомена долу, за да ви спестя главоболия:
1. Най-новото - станах в 5, храних, но в тъмното при цеденето съм сложила помпата неправилно и усилила до краен предел, в момента съм с едно опустошено зърно с рани..но тази грешка се прави веднъж.. била съм толкова сънена, че не съм усетила болката.
2. Цедене над 30 минути - бях започнала да цедя така, за да увелича резерва. Резултатът беше, че изцеждах свежата новопроизведена кърма, закъснявах с цеденето и когато ги слагах на гърда, общо взето гърдите бяха празни.. близко до акъла, но..съветът на консултантите беше, ако цедя след хранене да е максимум 15 минути.
3.Повече внимание към по-ефикасната гърда, което я направи още по-ефикасна. Разреших този проблем със стимулация на другата, но след снощния инцидент с разраненото ефикасно зърно вече не знам. Стискам зъби, защото боли, ще потърся крем.
Като цяло сменям бебетата на всяко хранене, за да нямат любима гърда, а и защото едната беше по-добра от другата.
Много се радвам, че кака се включи - не исках да пиша пт нейно име.
MayaJane, може би просто извадих истински късмет, но аз съм за индукцията и бих ти пожелала моето раждане - което си беше направо удоволствие.