ОКТОМВРИ почти мина, мама гушка бебче и бременността отмина - тема 10

• 21 515
  • 316
  •   1
Отговори
# 240
Moonlit, благодаря за окуражителните думи, дойдоха в правилния момент. В 80% от времето съм оптимистично настроена, че се справяме, но точно преди 5 минути казах на приятеля ми по повод кърменето ‘една единствена работа имам и се провалям в нея’ поводът беше, че не спазихме буденето заедно и имаше по един събуден на всеки час и забавяне на цеденето също.. хаос… но ще споделя долу как върви, когато върви!

Пропуснах и да пусна снимка на бебчовците, един поглед ми стига да си ударя един метафоричен шамар - или ако е 4:00 истински за будене - и да продължаваме с кърменето!
Скрит текст:

Нашият идеален режим е двете на гърда, после цедене, докато се цедя или таткото ги разнася напред назад за уригване или стоят пред мен леко поизправенки на възглавницата и пеем песни за приспиване. Има един весел певец тук Henri Des, помага със заспиването. Можете да го пробвате, песничките са сладки! Каквото и да изцедя предлагам на който в буден и в зависимост с колко лакомия се яде или отмразявам от резерва (всичко неизядено отива във фризера в резерва - не е огромен, но е успокоение) или заспиват и останалото отива в хладилника където остава за нощната смяна. Обикновено или изцеденото е достатъчно, или не го довършват.

В по-реалистичен сценарий, първо се буди Матю, после Амели, ядат, после цедя и същото като преди, но обикновено допълнителното е със закъснение и това не сме го доуточнили добре май.

Нощната смяна е едното хранене, което се пада в сложен час като 3, таткото дава изцеденото количество, а аз само цедя и лягам. Отнема 20 минути и успявам да поспя повече. Няколко акушерки ми казаха, че мога да оставям 5 часа между цедене, ако съм страшно уморена и съм го правила, но като цяло няма вариант да не стана като се събудят.
За това дали е достатъчно при нас казаха - ако се пълнят памперсите, спокойни са и качват сме ок. Но да и аз всеки ден се измъчвам, защото една везна ще е добра, но ме предупредиха, че мога да се вманиача - и не грешат!

Направих няколко големи глупости, които ще спомена долу, за да ви спестя главоболия:
1. Най-новото - станах в 5, храних, но в тъмното при цеденето съм сложила помпата неправилно и усилила до краен предел, в момента съм с едно опустошено зърно с рани..но тази грешка се прави веднъж.. била съм толкова сънена, че не съм усетила болката.
2. Цедене над 30 минути - бях започнала да цедя така, за да увелича резерва. Резултатът беше, че изцеждах свежата новопроизведена кърма, закъснявах с цеденето и когато ги слагах на гърда, общо взето гърдите бяха празни.. близко до акъла, но..съветът на консултантите беше, ако цедя след хранене да е максимум 15 минути.
3.Повече внимание към по-ефикасната гърда, което я направи още по-ефикасна. Разреших този проблем със стимулация на другата, но след снощния инцидент с разраненото ефикасно зърно вече не знам. Стискам зъби, защото боли, ще потърся крем.

Като цяло сменям бебетата на всяко хранене, за да нямат любима гърда, а и защото едната беше по-добра от другата.

Много се радвам, че кака се включи - не исках да пиша пт нейно име.

MayaJane, може би просто извадих истински късмет, но аз съм за индукцията и бих ти пожелала моето раждане - което си беше направо удоволствие.

# 241
Moonlit, благодаря за окуражителните думи, дойдоха в правилния момент. В 80% от времето съм оптимистично настроена, че се справяме, но точно преди 5 минути казах на приятеля ми по повод кърменето ‘една единствена работа имам и се провалям в нея’ поводът беше, че не спазихме буденето заедно и имаше по един събуден на всеки час и забавяне на цеденето също.. хаос… но ще споделя долу как върви, когато върви!

Пропуснах и да пусна снимка на бебчовците, един поглед ми стига да си ударя един метафоричен шамар - или ако е 4:00 истински за будене - и да продължаваме с кърменето!
Скрит текст:

Нашият идеален режим е двете на гърда, после цедене, докато се цедя или таткото ги разнася напред назад за уригване или стоят пред мен леко поизправенки на възглавницата и пеем песни за приспиване. Има един весел певец тук Henri Des, помага със заспиването. Можете да го пробвате, песничките са сладки! Каквото и да изцедя предлагам на който в буден и в зависимост с колко лакомия се яде или отмразявам от резерва (всичко неизядено отива във фризера в резерва - не е огромен, но е успокоение) или заспиват и останалото отива в хладилника където остава за нощната смяна. Обикновено или изцеденото е достатъчно, или не го довършват.

В по-реалистичен сценарий, първо се буди Матю, после Амели, ядат, после цедя и същото като преди, но обикновено допълнителното е със закъснение и това не сме го доуточнили добре май.

Нощната смяна е едното хранене, което се пада в сложен час като 3, таткото дава изцеденото количество, а аз само цедя и лягам. Отнема 20 минути и успявам да поспя повече. Няколко акушерки ми казаха, че мога да оставям 5 часа между цедене, ако съм страшно уморена и съм го правила, но като цяло няма вариант да не стана като се събудят.
За това дали е достатъчно при нас казаха - ако се пълнят памперсите, спокойни са и качват сме ок. Но да и аз всеки ден се измъчвам, защото една везна ще е добра, но ме предупредиха, че мога да се вманиача - и не грешат!

Направих няколко големи глупости, които ще спомена долу, за да ви спестя главоболия:
1. Най-новото - станах в 5, храних, но в тъмното при цеденето съм сложила помпата неправилно и усилила до краен предел, в момента съм с едно опустошено зърно с рани..но тази грешка се прави веднъж.. била съм толкова сънена, че не съм усетила болката.
2. Цедене над 30 минути - бях започнала да цедя така, за да увелича резерва. Резултатът беше, че изцеждах свежата новопроизведена кърма, закъснявах с цеденето и когато ги слагах на гърда, общо взето гърдите бяха празни.. близко до акъла, но..съветът на консултантите беше, ако цедя след хранене да е максимум 15 минути.
3.Повече внимание към по-ефикасната гърда, което я направи още по-ефикасна. Разреших този проблем със стимулация на другата, но след снощния инцидент с разраненото ефикасно зърно вече не знам. Стискам зъби, защото боли, ще потърся крем.

Като цяло сменям бебетата на всяко хранене, за да нямат любима гърда, а и защото едната беше по-добра от другата.

Много се радвам, че кака се включи - не исках да пиша пт нейно име.

MayaJane, може би просто извадих истински късмет, но аз съм за индукцията и бих ти пожелала моето раждане - което си беше направо удоволствие.

Джу, страхотни са 🤗🤗🤗 и еднояйчни нали?

Оооо помня го аз твоето раждане 💯👏🏻 дори май запазих разказа ти някъде! И тръгна естествено, нали?

# 242
Разнояйчни, но си приличат доста на тази снимка. А характерите са доста различни, ще ги видим напред! Матю (вляво) е по-големият, с 5 минути, макар, че беше по-малък при раждането.

При мен не беше естествено тръгнало, нямах никакво разкритие, нищо! Но пък за баланс имах бързо покачващо се кръвно и големичък риск за мен, че и за бебетата, ако не родя навреме. Балонният катетър беше единственото неприятно нещо и то само поставянето му. Беше бавно, но не некомфортно със сигурност, а самото раждане беше нещо уникално като чувство, даже два дни по-късно казах, че ми липсва чувството на онзи ден, беше толкова специално. Надявам се и твоето да го помниш с романтизма, с който помня и разказвам своето (почти съм убедена, че опитът ми нави една приятелка, че няма страшно от раждането!) стискам палци и съм сигурна, че ще мине добре! Бъди спокойна и попивай този уникален момент!

# 243
Разнояйчни, но си приличат доста на тази снимка. А характерите са доста различни, ще ги видим напред! Матю (вляво) е по-големият, с 5 минути, макар, че беше по-малък при раждането.

При мен не беше естествено тръгнало, нямах никакво разкритие, нищо! Но пък за баланс имах бързо покачващо се кръвно и големичък риск за мен, че и за бебетата, ако не родя навреме. Балонният катетър беше единственото неприятно нещо и то само поставянето му. Беше бавно, но не некомфортно със сигурност, а самото раждане беше нещо уникално като чувство, даже два дни по-късно казах, че ми липсва чувството на онзи ден, беше толкова специално. Надявам се и твоето да го помниш с романтизма, с който помня и разказвам своето (почти съм убедена, че опитът ми нави една приятелка, че няма страшно от раждането!) стискам палци и съм сигурна, че ще мине добре! Бъди спокойна и попивай този уникален момент!

Wow, Джу и пак звучи страхотно 🤗🤷🏼♀ Благодаря ти! Дай Боже и на мен 🙏🏻

Да, наистина много си приличат на тази снимка!

# 244
Момичета, ще се връщам да чета последните страници. Исках само да ви кажа, че и нашата Лина се появи в сряда вечерта след спонтанно естествено раждане, 3150 г и 51 см. Прекрасна е, много много сме щастливи, толкова нереално чувство, че вече е с нас и в същото време толкова истинско. Ще пиша подробно за раждането. Тя се справи супер, бяхме добър отбор, въпреки че в крайна сметка отне към 24 часа. Аз съм доволна, че всичко мина добре. Сега се гушкаме, засукваме и чакаме млякото. Утре ни изписват и ще сме самички вкъщи.

# 245
Честитоо, да е много здравичка Лина! 🥰🥰🥰

# 246
Момичета, ще се връщам да чета последните страници. Исках само да ви кажа, че и нашата Лина се появи в сряда вечерта след спонтанно естествено раждане, 3150 г и 51 см. Прекрасна е, много много сме щастливи, толкова нереално чувство, че вече е с нас и в същото време толкова истинско. Ще пиша подробно за раждането. Тя се справи супер, бяхме добър отбор, въпреки че в крайна сметка отне към 24 часа. Аз съм доволна, че всичко мина добре. Сега се гушкаме, засукваме и чакаме млякото. Утре ни изписват и ще сме самички вкъщи.

Да е честита и здрава, Лина на мама Dana 🎂❗🌸🌞🤩🥳🌺🍂🌞

# 247
Честита Лина,Dana! Много се радвам, че всичко е минало добре и чакам с нетърпение подробния разказ!

Джу, уау, каква организация сте направили! Кърменето (а вероятно и цялото отглеждане) на близнаци определено е тандемен спорт, звучи като да се справяте супер засега въпреки малките нещица, а и напредъкът в килограмите го доказва!

За зърното, аз съм много доволна от крема на Лансинох. Днес разбрах, че на Мустела е по-скоро за овлажняване и подобряване на еластичността на зърната и ареолите, не толкова за възстановяване на напукани зурна. Също, препоръчаха ми silver cups за моите напукани зърна, които признавам ползвам много нередовно. На теория би трябвало много бързо да подпомогнат оздравителния процес.

Иначе сред моите грешки е да не цедя през нощта по препоръка на консултантката ми по кърмене. Само за два дни получих мастит, съответно зарязах съвета. Също засукване с помощта на пръстче се оказа голяма грешка.

Вие като давате вит Д, реагират ли бебетата ви по някакъв по-особен начин? Моето бебе стана ужасно неспокойно, много трудно зсспива, като заспи е за кратко, повърна няколко пъти и изглежда като да има напрежение в коремчето. Повтаря се вече трети ден, а единственото различно нещо през тези дни е витаминът. Който установих, че ни е предписан над препоръчителната доза, но това е друга тема. Има и някакъв екстракт от кората на портокал, освен базовото масло, в което е разтворен, и сега се чудя на кое точно реагира бебето.

# 248
Честита да е Лина да расте здрава и щастлива,а на мама бързо възстановяване.
Аз нямам проблем с витамин Д какво давате вие

# 249
Аз нямам проблем с витамин Д какво давате вие

D-Cure е моят, 2500 IU, последно уточнихме дозата на 8 капки на ден.

# 250
На нас ни изписаха Вигантол, но да го започнем на 21-ви ден. Не знам защо.

Момичета, с какво олио мажете бебетата след къпане? Ние сме взели на Бочко, но кожата ѝ след това е на някакви плаки и изобщо не ми харесва.

# 251
И на нас ни изписаха Вигантол но от 20-ия ден и по 4 капки.И аз ползвам на Бочко олиото,но нямаме проблеми

# 252
  • UK
Честито, Дана, много много се радвам! Да ви е жива и здрава Лина!

Аз ползвам олио Мустела, но и Филип се белеше до скоро, нормално е.

# 253
Добро утро, прекрасни момичета ☀,

Аз също трудно наваксвам с четенето от 3 дни се каня да пиша.

Честито на мамите и бебета Симеон, Рой и Лина! Да бъдете много здрави и да се гушкате!

Mommy, изписаха ли ви? Мен ме изписаха на 29-ти до тогава бях 2 дни придружител на Преслав, а него на 30-ти. Вие правихте ли снимки? Фотографа в Щерев между другото е уникален, толкова спокоен предразполага, дава идеи и достатъчно време. Обработи снимките и ни ги прати за 2 дни. Изобщо бих си го запазила като контакт за бъдещи поводи.

Бебчетата, които са само на АМ, какво мляко им давате. Преслав е само на АМ и от болницата е на Нан Експерт Про, вкъщи продължихме на него, но много трудно се разбива все е на мазни бучки. Решила съм да го сменя. С голямото ми дете давах Хип Комбиотик английска формула. Сега се колебая между Хип и Лактана Био. Мнения за двете? Знам, че не сме сменя рязко, но Неонатолозите ми казаха, че мога да го сменя.

До момичетата с две и повече дечица, как се справяте? Аз през деня съм в страшен кръговрат с двете деца, а дори не са породени. Тези от вас с породен направо възхищавам ви се. Като си спомня първото на каква тишина спеше, седях при него докато спи, на всяко примрънкване скачах, а сега- лудницата е пълна. Надявам се да се напаснем, защото в края на деня се чувствам виновна и към двамата, дали успявам да им обърна достатъчно внимание, дори си поплаквам.  

Цял роман изписах, но не знам кога ще седна пак на телефона 😁.

Хубав и слънчев ден, момичета! ☀

# 254
Честито Дана. Да ви е жива и здрава девойката. Само хубави неща да й се случват.
Нас утре ни изписват. За момента нямам кърма, но упорито предлагам да суче. А той милия упорито дърпа. Надявам се да тръгне, когато се приберем у нас.
Седя и го гледам и не мога да повярвам, че е мой. Много странно чувство.
Искам да споделя мнението на Skady (ако не се лъжа) за надежда. Останах приятно изненадана от отношението на персонала. Бих родила отново тук. Не съжалявам за парите, които ще дам.

Общи условия

Активация на акаунт