ОКТОМВРИ почти мина, мама гушка бебче и бременността отмина - тема 10

• 21 509
  • 316
  •   1
Отговори
# 255
Ние сме още от болницата нa HIP combiotic нямам проблем с млякото разбива се лесно акото си ѝ е добре

# 256
И аз с едно не успявам да пиша.С тези повръщания трябва все да си до него,сменям го по 10 пъти на ден,понеже се мокри.
Честити нови бебчета.Здрави да са и да носят много радост на родителите си!
Имам въпрос.Извиняевам се,понеже не е от приятно естество.
Моето бебе ака два,рядко три пъти дневно.
Тъмно зелено,като каша.Нормално ли е да е с такъв цвят?Свекърва ми каза,че е изстинал.Дали може да е от витамините Уелбейби,понеже са черни на цвят?В понеделник сме на първа консултация и ще питам,ама повече доверие имам на вас.
И друго.Имам минимално количество кърма.Трябва ли да пия хапчета за спиране или сама ще спре?

# 257

💩💩💩

Кърмата сама ще спре, цеди при нужда.

Честит да е и бебе Рой.
Всички показани бебоци са много сладки!

Има ли други като нас все с похъркващ нос?

# 258
Суийти, супер полезна картинка!

Лунатичка , ето още един материал по темата.

https://youtu.be/7_FioDYZV3k?si=4s8yKh5nCLxAeuiD

# 259
Честито Dana! Да сте много много здрави и щастливи!

Ние сме с похъркващ нос и физиологичен разтвор като се наложи с малката Амели.

Иначе щях да напиша на тези, които се притесняват дали се кърмят. Аз понеже не търпя на неизвестност реших да направя 24 часа наблюдение с един метод, за който ни казаха от неонатологията на болницата. В рамките на ден не ги слагам на гърда (къса ми се сърцето, но ги гушкам тройно, за да не го усетим), а само цедене и даване на цедената с шише.

На лист хартия пишем -
1. колко изцеждам и час
2. колко изяждат и час - давам изцеденото и додавам, ако искат - тук може да се додаде каквото имате, ако имате резерв или друго

Това на всяко хранене през деня, но може и произволно, ако сте навън или нещо не се получи с цеденето. Това позволява да се види капацитета и нуждата и да се види с колко надвишава производството и даже в кои часове. А и е много полезно да се покаже на консултант по кърмене да речем. И няма нужда от везна за мерене преди и след (началният ни метод). А и на следващия ден ако се кърмим и видя колко изцеждам след хранене ми показва горе долу колко е изядено ( тук обаче не е точна математика, защото кърма се произвежда постоянно, но това вече би било калкулация за СМГ-то и ентусиасти)

Общо взето е за успокоение, но и за да покаже как върви производството. Забелязах интересни неща - например в 6 сутринта бяха много гладни и аз бях произвела най-много.

Дано помогне на някого Heart може да си е вманиачаване, но съм сигурна, че на всички ни минава през главата поне веднъж ‘абе аз да не ги държа гладни..’

Мисля да направя едно спорадично такова изцеждане след ден два и да видя дали има ефект от таблетките и чая.

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 18:59 от Джу06

# 260
Момичета, следя ви малко небрежно последните дни. Виждам, че обсъждате кърменето, което вече и на мен ми е на дневен ред. С първото дете сякаш по-лесно се случваха нещата, сега имаме проблеми със засукването и с по-сънливо бебе. Това с цеденето е гадна работа, ама и този път няма да мина без него… Иначе цедя по 120 мл през 3 часа. Бебчо беше малко по-дълго в болницата, заради жълтеница и днес вече всички сме вкъщи.

Обаче при нас има и друг казус - сложно ми изглежда засега с две деца и взаимоотношенията с по-голямото и между двамата. Първи ден и е тотална лудница, голямата се завира непрекъснато в бебето и много му се радва, обаче като всяко дете е невнимателна и това целуване постоянно отблизо не знам доколко да го разрешавам. И още първия ден има осъзнаването, че мама и тате повече се занимават с бебето.

Вие в първите седмици пускахте ли по-големите си деца на градина? Аз ще я оставя вкъщи за седмица, но не мисля че ще е добре за по-дълго. Доста ме е страх от вируси обаче, не знам как ще се опазим.

Само съм благодарна, че таткото ще си е вкъщи две седмици и, че аз се чувствам добре след раждането.

# 261
Здравей те мами,първо ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ .Да са ви живи и здрави бебоците много радостт да носят на всички . Искам да попитам има ли някое бебе с рефлукс и ако Да на какво мляко сте или на кърма сте.Алекс от неонатологията беше АМ Аптамил което е за недоносени ,продължих го и след като ни изписаха но след 3 седмици почна да повръщани бебше малко запечен и след няколко дена го смених  с Лактана био.Хранешесе добре ,изхождаше се също добре но започна отново да повръща на всяко хранене и след това.Педиатърката ни каза че в рефлукс и каза да сменим млякото с такова против повръщане.Взех на Хипп и след 2-рото 3-тото хранене повръщане почти нямаше но сега пък започна да се изхожда много рядко като (разстройство).това е от 2,3 дни.Пак трябва да сменям млякото и незнам вече какво да взема .Педиатърката каза само да е против повръщане не ме е насочила към някоя марка.Та ако имам някоя мама която се е сблъсквала с рефлукс моля да ми помогне с какво мялко са или са били.И да вмъкна ние вече минахме 2-ра консултация качили сме 1 кг и 5 см.Витамин Д ни го увеличиха на 2капки.Вече сме 3,700 и 50 см.

# 262
Момичета, как стимулирате кърмата си? Онзи ден изкарахме цял ден на кърмене. Детето орева света, предположихме, че иска от шише. Няколко дни беше основно на шише и малко на гърда, защото ме болеше, и заради една притеснителна ситуация, която очаквах, и която мина вече. Вчера пак само на кърма, рева по-малко, но вечерта се изцедих паралелно с кърменето, и видях, че цедя 20мл. Детето е на 8 дни, тоест то е умряло от глад тук 2 дни. Дадох АМ веднага и спа цяла нощ (7.5 часа), докато аз не станах и не я взех.

Четох как някои тук цедят по 120 мл и моля за съвет, междувременно ще дохранвам с АМ, няма как.

# 263
Seana_paula,Фривозом ми препоръчват на мен,но по-нататък.Моят е с рефлукс,но е още малък и до 3.5кг не я препоръчват.Сега сме на Фрезолак Прематюр,повръща,но се учим как да овладяваме нещата.Щом направим 3.5 кг,ще го почна с антирефлуксната.
Нашето пък не се и оригва.Не иска ако ще и по час да го мъчим.

# 264
Момичета, аз се цедя и му давам от шише. По-лесно ми е така, не е хамалогия, поне следя и количествата, които приема, цедя се и на определен период -2.5-3ч. Ако пропусна цедене, гърдите ми стават много твърди и веднага вдигам температура. Обаче докато се нахрани, заспива и после е ужасно трудно с оригането. Моля ви за съвети, опитвам какво ли не. Понякога успява да се оригне, понякога въобще ...

# 265
За стимулиране на кърмата на мен ми помогна в началото чай на лактеса по схема и цедене на 2-3ч (бяхме разделени с малкия за седмица), но направих хиперлактация и 2 запушвания и спрях с чая. Сега се цедя само като усетя напрежение и пия от време на време разтворимия чай на хип, но не прекалявам с него, защото като го пия успявам да изкарам над 200мл кърма, а малкия пие доста по-малко.. но препоръчвам и двата чая, няма да сбъркате според мен и яко цедене за да стимулирате, също така не правете дълги паузи през нощта..
А относно оригването - ние имахме същия проблем, не искаше изобщо да се оригва, но  като навърши месец започна.. единствено като заспи дълбоко не се оригва, но се буди по някое време, вдигам го и се оригва тогава

ПС. наскоро гледах видео на Хедра в инстаграм канала й, в което обясняваше, че много жени не успяват с помпата да изкарат почти нищо, но ако сложат бебето на гърда си имат достатъчно кърма, та не се отчайвайте, с упоритост ще станат нещата

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 10:53 от EM6632

# 266
Здравейте мами,и при нас оригването понякога е зорна робота.Вдигам я на рамото си местя я от едното на другото,ако не се оригне до половин час се отказвам и просто я следя зорко да не повърне.А има моменти още докато я вдигам и се оригва незнам как да я накарам всеки път да оригне та и аз да съм спокойна

# 267
Благодаря ви много за пожеланията! И честит Симеон, Sway! Да е слънчев, жизнерадостен и с късмет.
Невероятно е как такова малко слънце може да стопли толкова. Не мога да откъсна очи от Лина и да повярвам, че я имаме.
Maya, какво реши?

Разказът за раждането всъщност може да е доста сбит с няколко детайла.
Скрит текст:
Както бях писала миналия уикенд изведнъж се притесних, че Лина не е разположена добре и е вероятно да се завърти с лицето напред като излиза. Пробвах две упражнения, с който формата на корема ми се промени, но все още не знаех къде ѝ е гърбът. Жената на акупунктурата в понеделник, която работи и при израждания, много твърдо заяви, че гърбът ѝ е вляво вече. Аз продължавах да си правя упражнения, но те по-скоро бяха насочени за отваряне на различните нива на тазовото дъно.

Нощта след акупунктурата в понеделник не спах хич добре, за пръв път ме заболя главата, бебона ме рита страшно много. Във вторник в 16:00 ми изтекоха водите, което изобщо не очаквах. Някакси си представях, че при мен няма да изтекат почти до последно. Обадихме се в болницата, където ни казаха да сме там най-късно в 7:00 на другия ден, за да ми сложат антибиотик. Нямах контракции до към 21:00, тогава най-накрая и за пръв път през бременността усетих две на половин час. В полунощ опитах да си легна, но не можеше да става и дума за сън. Бяха на 10 мин, но пък доста неприятни. Бях си взела под наем уредче Тенс за раждането, което пуска лек ток по електроди на гърба и от там нататък ММ ми го сложи и смея да твърдя, че то ме спаси. Цяла нощ прекарах на топката, с уредчето, в пиене на чай от листа на малина и дишане. Контракциите бяха горе долу на 5-6 минути, но сравнително кратки по 40 секунди. Не ми се тръгваше към болницата, защото знаех, че колкото и да са оборудвани, няма да имат същите условия и спокойствие като вкъщи и не исках да спира процесът, но бяхме там в 7:30. Сложиха ми антибиотик, оставиха ме на спокойствие и към 12:00 ме провериха за разкритие. Както акушерката, така и аз се изненадахме, че е 6 см и бебето е много ниско. Казаха ми, че следващата доза антибиотик трябва да е след 12 часа в 17:00, но най-вероятно няма да има нужда от нея, защото ще има бебе до тогава. Да, обаче от към 16 до 19 часа вече имах пълно разкритие и доста силни контракции по 1 минута, но не и напъни. Бебка се беше изпуснала във водите и бяха станали зелени, затова решиха да ме включат постоянно на тонове, за да я наблюдават. Това беше още по-ужасно, защото трябваше да лежа настрани, а така болките бяха най-силни, но уж и най-ефективни. Бях на предела на силите си и се опасявах откъде ще намеря сили ако трябва да напъвам. В 19:00 вече попитах дали е възможна упойка въпреки напредналия стадий. Посъветваха се и решиха, че ще ми сложат, както и малко окситоцин, за да задвижат нещата. Видяха, че бебето въпреки пълното разкритие не е в идеална позиция за излизане и затова нямам и напъни. Тоновете бяха перфектни през цялото това време, затова можеха да си позволят да не бързат. Упойката уж щеше да е нискодозирана, но реално изобщо не си усещах краката, което ми беше все едно, защото успяхме и двамата с ММ да подремнем един час. В 21:00 дойдоха две лекарки и една акушерка и изпробвахме различни пози, за да наместим бебоче. В един момент и те не знаеха вече как е разположена, напред с лицето ли, с уше в рамото ли, гърба отдясно или отляво. Не искаха да ползват вакуум и да я стресират, защото смятаха че ще излезне лесно, ако ѝ се даде време. С техни указания кога да напъвам според това какво показва монитора кога имам контракция, с 3-4 напъна и натискане на корема, малката маймунка излезна. Имам два повърхностни шева, които за щастие не ме дразнят.
За мен раждането беше едно позитивно преживяване и съм много доволна от подкрепата на всички, които участваха в него. Уредчето Тенс много ми помогна на през цялото време докато не ми сложиха упойката. Позицията на бебоче се оказа действително решаваща в процеса, но не знам как бих могла да я оптимирам.
Засукването става при нас все още със шапчица, но затова пък дойде млякото и вече съм по-спокойна, че се храним малко по-добре. Зърната минаха болезнената си фаза, но още в болницата на първия час бях със silver cups. Много ми помагат, а като се сетя ги слагам в хладилника за малко. На два пъти мазах и кремчето на Лансинох, което също донесе мигновено облекчение. Благодаря на Moonlit, че обърна внимание как се слагат предпазителите. Не ми го бяха казали, изпробвах го с обръщане изцяло, но не беше много лесно, особено при една нетърпелива, гладна пираня, и не винаги успявах да го центрирам добре. Питах няколко акушерки в болницата каква е техниката. Едната каза просто да го разпъвам, за да се създаде вакуум, няма нужда от обръщане. Втората обаче ми каза, че трябва само леко да го обръщам в долната част, не изцяло. Така хем се центрира добре, хем става вакуум. Вече само така го правя. Надявам се в един момент да мога изобщо да ги махна.
Тепърва ще се запознавам с помпата.
Снощи се наложи да дадем малко АМ. Получи се същата ситуация като при доста от вас - от гърда на гърда, през 2 часа, накрая един маратон от 4 до 6 и нямаше повече какво да ѝ предложа. Орева света и се успокои с АМ.

Свалих си Baby daybook и го пробвам. Чувала съм и за Huckleberry, която може да се ползва и синхронизира от няколко човека, ако единият кърми, а другият дава шише например.

Някакви съвети за хълцане на бебето? Дали просто трябва да я оригвам по-упорито? Проблемът е, че е много нетърпелива и между две гърди започва да реве, а на края пък вече се е унесла.

Другото, което ме побърква е блузите с дълъг ръкав и колко съм непохватна и бавна да я обличам. Дори и прости ританки с цип, ако са ѝ малко големи, настава една борба и оплитане. Вече разбрах, че боди с дълъг ръкав и ританки с дълъг ръкав са мисията невъзможна.

Витамин Д на нас ни изписаха 500 UI от 7ми ден. Странно е, че има такива различия за различните страни. Не знам дали по-високата доза не е по-удачна за зимно бебе.

# 268
Привет, момичета!
На 01.11.2024 в петък се появи синът ни Антон - 3410 г. и 50 см. Приеха ме за индукция в 7 сутринта, пуснаха система окситоцин и в 11:26 вече се гушкахме. Много ми помогна топката, на която подскачах при контракции, после сложиха и епидурална, но нямаше време да ме хване, защото се оказах с пълно разкритие. Frowning После с насоки и неотлъчна подкрепа на моя лекар се случиха нещата. Утре ни изписват, вече нямам търпение да се приберем при ММ и каката Heart

# 269
Честит да е Антон.Жив и здрав и да расте щастливо и на мама бързо възстановяване и после щастливо гушкане

Общи условия

Активация на акаунт