ОКТОМВРИ почти мина, мама гушка бебче и бременността отмина - тема 10

• 21 505
  • 316
  •   1
Отговори
# 60
Mommy, и двата пъти тръгнах да раждам нормално, без кой знае какви симптоми преди това. Първия път родих в 41г.с.

# 61
Честита радост, airgirl! Heart

Чакащите, последните дни са най-дългите… влизам и проверявам новите мнения, с вас сме! Поизгуби се МаяДжейн, може би вече е излезнала ит клуба на чакащите? Авокадо, Блуорхид и ИнаБ също може би. Айде чакаме бебета от моята зодия Animal Scorpio

mommy22 - 24.10
MayaJane - 26.10
sway911029 - 30.10
Avocado67 - 31.10
Blueorhid
D_ana
Skady
InaB95

# 62
И аз си чакам с разкритие 2 см. от понеделник.... Има още мъничко време до 31.10, в понеделник съм пак на тонове, ако удържа дотогава ще видим какво се случва. Снощи аха да тръгна заради по-силни болки като преди цикъл, но се укротиха нещата, да видим тези дни... Може да се е добавил още някой см разкритие Flushed Предният път се случиха много рязко нещата за една нощ със силни контракции, но явно сега ще е друго

# 63
Момичета, не губете кураж! Когато дойде момента, просто ще усетите. Аз на 15.10 се чувствах супер добре до обяд, викам си няма да е и днес. На обяд обаче започна едно странно усещане у мен. Не мога точно да го опиша. Някакви леки неразположения, леки менструални болки и това продължи до към 19ч. Оттам вече започнаха по-осезаеми болки и точно това стягане и отпускане, което всеки ми описваше. Викам си ммм.. въобразявам си.. обаче взеха да зачестяват и започнах да ги засичам...на 8мин бяха и към 23ч тръгнахме за болницата... Че по път ни спря и полиция за проверка, аз вече се стискам за седалката.. човека вика къде отивате ... Ми да раждам 😂😂😂 (при нас все е цирк🤣). Та приеха ме с 1см разкритие и ужасни болки, но както ви писах по-рано нямаше как да мине всичко по нормален път и сутринта в 10 се появи Бобчето. Аз тази сутрин преглеждах информацията в началото на темичката и всъщност забелязах (никому ненужна информация 🤣🤣🤣), че Боян е най-голям по кг 🤣🤣 после с 60мл що бил гладен 🤣.. Абе ще се напаснем, ще се нареди всичко. Стискам палци на всички чакащи. А на новите мами честито и бързо възстановяване 🩵🩵

# 64
Airgirl, честит и здрав да е Преслав 🥳💯🍀🎁🎂🍾🤗

Mommy, разказва ли ти се за индукцията ти миналият път? *спомена, че процеса е минал добре, затова питам, иначе не ща да знам 🤭

Аз се съгласих на междинен вариант за понеделник (термин утре, час за индукция другата събота) за нещо, което се прави на шийката, в опит да започне раждане (май гел някакъв) или да ме приемат за индукция направо. Разпита ме докторката дали знам рисковете на пренасянето, изредих и ги. Аз пък я питах може ли да каже какво става в коремчето т.е има ли медицински причини за индукция. Тя каза, че няма надежден метод, дори всичко да изглежда ок на “растеж прегледа”, скан демек. Питах я да знам за моя информация и обща култура дали това е нещо, което не се практикува в английската здравна система (както липсата на ходеща епидурална), защото в Европа е информация, която бременната жена получава. Тук, във форума, много често някоя мама споделя и старост на плацентата и ниво на околоплодните. И тя взе, че ме прати на скан 👏🏻😁 както нямаше места и не можеше на деня.

Бебето ми е почти 4кг😂🥳😄 повдигна ми се цялото настроение вчера, благодарение на този преглед ….сега пак ще разопаковам чантата за болницата, бе половината дрешки дето сложих са за мъничко новородено, те няма да и станат 😂
А, реакцията и на двете баба относно размера на бебето  “Иииииииииии и тя какво ще прави сега 😱 как ще ражда”😁

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 14:33 от MayaJane

# 65
Момичета, сега ще се посмеете. За изписването какъв подарък (ще) носите и на кого го давате? Чета в интернет, че екипите не искат шоколади, ами се радват повече на пици. Някак ми е странно да донеса пици, освен ако няма и подаръчна кошница с шоколадови неща или нещо такова, и как да я дам точно на лекаря, ако не е там? Или ще е там сигурно. А, ако лекарят е там, но няма сестри/санитари, на кого да дам пиците?

# 66
Момичета, сега ще се посмеете. За изписването какъв подарък (ще) носите и на кого го давате? Чета в интернет, че екипите не искат шоколади, ами се радват повече на пици. Някак ми е странно да донеса пици, освен ако няма и подаръчна кошница с шоколадови неща или нещо такова, и как да я дам точно на лекаря, ако не е там? Или ще е там сигурно. А, ако лекарят е там, но няма сестри/санитари, на кого да дам пиците?

Skady, ние имаме подаръци за бабите. По кутия ръчно правени бонбони, с наши снимки от обща ваканция на корицата и надпис “за баба едикоя си” т.е подарък от бебето като пристигне 😁
Пък аз съм приготвила тайно подарък и за таткото от бебето …🤭 нямам търпение даже да му го връча.

За болнични почерпки няма тук практика, но може да вземем торта за отделението например.

# 67
Моите баби направиха две торби - една сладка с шоколади, бонбони, сладки, бяло вино и розе и една солена - с мезета, кашкавали и т.н. и бутилка уиски. Дадохме ги на персонала (предназначени са за всички), тъй като до един и лекари, и акушери, и санитари бяха много мили и отзивчиви през целия ни престой.

# 68
Maya, 4 кг е бебчето, така ли?! Еха, дано лесно излезе и не те измъчи много. Grinning Да си призная и аз не знам тези най-малките дрешки дали ще му станат. Приятелки ми дадоха дрешки за 50 см, пък аз вече имам съмнения, че ще влезе в тях, макар да не прогнозират да е с гигантски размери.

Иначе за индукцията, разбира се, ще споделя, щом ти е интересно, не е нещо специално.

Скрит текст:
При мен започна изтичане на околоплодни води в 35+2 и то беше толкова дискретно, че чак като ме провериха в кабинета за разкритие, установиха, че действително има изтичане. Приеха ме вечерта под наблюдение в отделението с уговорката да почакаме да започне спонтанно раждане с контракции. Цяла нощ стоях там без нито една контракция и без грам разкритие. В 9 сутринта като дойде моя лекар на смяна ми пуснаха система с окситоцин и около 20 часа по-късно в 35+3 се роди дъщеря ни. Бяха си болезнени контракциите и по едно време нямаше много прогрес, аз започнах да се отчайвам и да искам секцио. Наложи се да ми спукат както си трябва околоплодния мехур. Епидурална поисках два пъти, разликата беше огромна и след това вече не виках за секцио хаха. След упойката всичко мина леко, малката излезе с три напъна, плацентата и тя излезе лесно. Не съм имала разкъсвания, най-неприятно от възстановяването беше пробождането от епидуралната, трудно ми я сложиха и около месец след това го усещах като синка на гръбнака.

# 69
Maya, 4 кг е бебчето, така ли?! Еха, дано лесно излезе и не те измъчи много. Grinning Да си призная и аз не знам тези най-малките дрешки дали ще му станат. Приятелки ми дадоха дрешки за 50 см, пък аз вече имам съмнения, че ще влезе в тях, макар да не прогнозират да е с гигантски размери.

Иначе за индукцията, разбира се, ще споделя, щом ти е интересно, не е нещо специално.

Скрит текст:
При мен започна изтичане на околоплодни води в 35+2 и то беше толкова дискретно, че чак като ме провериха в кабинета за разкритие, установиха, че действително има изтичане. Приеха ме вечерта под наблюдение в отделението с уговорката да почакаме да започне спонтанно раждане с контракции. Цяла нощ стоях там без нито една контракция и без грам разкритие. В 9 сутринта като дойде моя лекар на смяна ми пуснаха система с окситоцин и около 20 часа по-късно в 35+3 се роди дъщеря ни. Бяха си болезнени контракциите и по едно време нямаше много прогрес, аз започнах да се отчайвам и да искам секцио. Наложи се да ми спукат както си трябва околоплодния мехур. Епидурална поисках два пъти, разликата беше огромна и след това вече не виках за секцио хаха. След упойката всичко мина леко, малката излезе с три напъна, плацентата и тя излезе лесно. Не съм имала разкъсвания, най-неприятно от възстановяването беше пробождането от епидуралната, трудно ми я сложиха и около месец след това го усещах като синка на гръбнака.

Mommy, благодаря ти, много. “Не е нещо специално е това, което ме окуражава”, различните етапи не чак толкова, уж съм подготвена за различни етапи и успокоение на болката при естествено започнало раждане. Тези, буквално бъркания, сещаш се къде, не ми допадат особено.

Да не говорим, че лекарката каза, че би ме държала в родилна зала, която се ръководи от тях, не в приятните стаи с ваните, където са само акушерки (между другото тя държи на възрастта като рисков фактор, акушерките въобще не я броят и махат с ръка, пък те са тези дето постоянно израждат, та не знам). И имам подозрения, че ще трябва да лежа по гръб в родилна зала, пък аз искам да се разхождам 😂. Съмнява ме, даже съм сигурна вече, че няма да има блутуут опция за следене на тонове, както мамите из Европейските страни споделиха, още една причина за лежане по гръб 🤦🏼♀

# 70
Airgirl,

Честито да е бебчето ти!
Да расте живо и здраво,
А на теб бързо възстановяване!
🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

# 71
Airgirl,честито бебенце! Да ти е жива и здрава и много щастлива!

Моми, Суей, и при мен нито една от стратегиите за естествено предизвикване не помогна - само да ви дам кураж, че не във всеки случай работят. За съжаление обаче, не открих нищо по-ефикасно - раждането си тръгна като реши бебето.....

Мая, много кофти за този последен разговор. Важното е въпреки всичко бебка да се роди жива и здрава и ти стискам палци за това.

Благодаря за съветите и окуражаването, момичета! Бебето няма жълтеница, уж няма и скъсена юздичка, а мляко има доста - днес потече от самосебе си като се наведох да й сменям памперса, та не би трябвало да е това. Според консултантката по кърмене една от причините може да е раждането с вакуум, който се е отразил на захвата й (ще ходим на остеопат заради този вакуум), както и хранителността на млякото ми.... Та почнах витамини за кърмачки, протеин, пия си чая, много вода, насилвам се да ям и се моля да започне да качва като хората. Нещо, което за мен е необяснимо, е как след час и нещо кърмене тя е още гладна и има нужда да й дам нацедена кърма, за да се нахрани и успокои. Проблем със сукането ли е това? Изпражненията са редовни, обилни, и като сравнявам с разни картинки - с правилния цвят и консистенция.

С консултантката съставихме план до следващата визита на акушерката. Ако пак не замери достатъчен ръст на теглото, ще мислим нови стратегии. Стискайте палци!

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 01:53 от Moonlit

# 72
Привет от нас.
Баян е вече на 21 дни. От 4 дни излизаме навън.
Батковците ни донесоха хрема от училище. В понеделник ще го водя при педиатърката, но съм сигурна - нослето много хърка днес. На момчетата им мина за 2-3 дни с коризаливя и ефизол. Надявам се, че и на малчо ще му мине бързичко.
Ние имаме проблем с храненето. Кърмя, той се отказва по някое време  - нахранил се. Доизцеждам още 30-40 мл. След час и половина отново е гладен. Пробвах да му дам адаптирано мляко - същата работа.
Не мога да го храня през час и нещо, после още поне половин час да го държа да не повърне и той след малко пак гладен.
Хванах го и, че когато има колики пак търси да яде. Смята, че всяко неразположение е глад
Много е пораснал, с ММ направо му се чудим 😁

# 73
Момичета чета ви и нямам време да пиша.

Мая, стискам палци, мила, всичко да е наред!🤞

Моми и на всички други чакащи също, късмет е много леко раждане!

Airgirl, честито бебенце, да е живо и здраво и спокойно да се гушкате!💐

При нас имаше не изхождане шест дена и спряхме омнибиотик панда и ни изписаха една медна микро клизма, бях скептична, но буквално само изстисках медната субстанция без да бъркам и се изака предоволно.
Кърмата ми от преумора и стрес намаляла и се бях отчаяла, започнах дохранване, на вчера отново четох за проблема и цял ден го държах на гърда, буквално цял ден. През нощта давах добавка, защото трябва и да се почива. Днес имам план пак да висим на гърда. С помпата ми е по-трудно, защото не е хендсфри, а ръцете ми трябват за него някак не върви по час да стоя с помпа да 30мл.
Уикенда е добре, когато не съм сама, но през седмицата понякога ми е малко трудно.

Въпрос към раждалите мами, на вас изписаха ли ви витамин Д и кога?

Хайде, прекрасен ден на всички, днес мисля да изкарам бебешорчо на двора, да се разсеем, не потъвайте в мрачни мисли !

# 74
Момичета чета ви и нямам време да пиша.

Мая, стискам палци, мила, всичко да е наред!🤞

Моми и на всички други чакащи също, късмет е много леко раждане!

Airgirl, честито бебенце, да е живо и здраво и спокойно да се гушкате!💐

При нас имаше не изхождане шест дена и спряхме омнибиотик панда и ни изписаха една медна микро клизма, бях скептична, но буквално само изстисках медната субстанция без да бъркам и се изака предоволно.
Кърмата ми от преумора и стрес намаляла и се бях отчаяла, започнах дохранване, на вчера отново четох за проблема и цял ден го държах на гърда, буквално цял ден. През нощта давах добавка, защото трябва и да се почива. Днес имам план пак да висим на гърда. С помпата ми е по-трудно, защото не е хендсфри, а ръцете ми трябват за него някак не върви по час да стоя с помпа да 30мл.
Уикенда е добре, когато не съм сама, но през седмицата понякога ми е малко трудно.

Въпрос към раждалите мами, на вас изписаха ли ви витамин Д и кога?

Хайде, прекрасен ден на всички, днес мисля да изкарам бебешорчо на двора, да се разсеем, не потъвайте в мрачни мисли !

Леле Isibel, какво сладурче 🤗😘много ти е хубав, и сладка пижамка 🤭

Благодаря те за подкрепата, скъпа. Ей на, тъкмо ме обяснявам на ММ колко ще е хубаво да се разходим малко извън града, съвсем наблизо, той “не е най-добрата идея за жена, която се очаква да роди днес” 🙈😄

Общи условия

Активация на акаунт