ОКТОМВРИ почти мина, мама гушка бебче и бременността отмина - тема 10

• 21 529
  • 316
  •   1
Отговори
# 75
Момичета чета ви и нямам време да пиша.

Мая, стискам палци, мила, всичко да е наред!🤞

Моми и на всички други чакащи също, късмет е много леко раждане!

Airgirl, честито бебенце, да е живо и здраво и спокойно да се гушкате!💐

При нас имаше не изхождане шест дена и спряхме омнибиотик панда и ни изписаха една медна микро клизма, бях скептична, но буквално само изстисках медната субстанция без да бъркам и се изака предоволно.
Кърмата ми от преумора и стрес намаляла и се бях отчаяла, започнах дохранване, на вчера отново четох за проблема и цял ден го държах на гърда, буквално цял ден. През нощта давах добавка, защото трябва и да се почива. Днес имам план пак да висим на гърда. С помпата ми е по-трудно, защото не е хендсфри, а ръцете ми трябват за него някак не върви по час да стоя с помпа да 30мл.
Уикенда е добре, когато не съм сама, но през седмицата понякога ми е малко трудно.

Въпрос към раждалите мами, на вас изписаха ли ви витамин Д и кога?

Хайде, прекрасен ден на всички, днес мисля да изкарам бебешорчо на двора, да се разсеем, не потъвайте в мрачни мисли !
На мен ми изписаха на 20 ден започвам да ѝ давам.Моля ви помагайте до кога продължават коликите че има много критични дни и нощи и ако някой вече дава капки какви давате да имат поне малко ефект.Ние почти свършихме една опаковка био амика и така си я свива коремчето,че чак свържете ме боли като я гледам .
Airgirl,честито бебче.Живо и здраво да е скоро да се гушкате и бързо възстановяване на теб.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 11:41 от Янинка

# 76
Isibel, Leylah, разбирам ви, момичета! Смелост, ще се справим с кърменето!

Isibel, много е сладък бебчо! 🥰 И аз от другата седмица съм сама с бебето през деня и се чудя как ще ни се получи. Подготвила съм се приоритетно за много скин-ту-скин и кърмене, ще го подкараме това кърмене! В тази връзка, колко пъти храните бебетата през нощта?

Вит Д й е изписан от 7 ден за 8 дни по 1 капка. Иначе разбрах съвсем случайно от рецептата за вит Д и още 3 неща, която открих докато й разглеждах здравната книжка. Представете си, никой в болницата не ме уведоми, че й изписват нещо и че трябва да й го давам, само са пъхнали рецептата - ако видя, видя.

# 77
Момичета чета ви и нямам време да пиша.

Мая, стискам палци, мила, всичко да е наред!🤞

Моми и на всички други чакащи също, късмет е много леко раждане!

Airgirl, честито бебенце, да е живо и здраво и спокойно да се гушкате!💐

При нас имаше не изхождане шест дена и спряхме омнибиотик панда и ни изписаха една медна микро клизма, бях скептична, но буквално само изстисках медната субстанция без да бъркам и се изака предоволно.
Кърмата ми от преумора и стрес намаляла и се бях отчаяла, започнах дохранване, на вчера отново четох за проблема и цял ден го държах на гърда, буквално цял ден. През нощта давах добавка, защото трябва и да се почива. Днес имам план пак да висим на гърда. С помпата ми е по-трудно, защото не е хендсфри, а ръцете ми трябват за него някак не върви по час да стоя с помпа да 30мл.
Уикенда е добре, когато не съм сама, но през седмицата понякога ми е малко трудно.

Въпрос към раждалите мами, на вас изписаха ли ви витамин Д и кога?

Хайде, прекрасен ден на всички, днес мисля да изкарам бебешорчо на двора, да се разсеем, не потъвайте в мрачни мисли !
На мен ми изписаха на 20 ден започвам да ѝ давам.Моля ви помагайте до кога продължават коликите че има много критични дни и нощи и ако някой вече дава капки какви давате да имат поне малко ефект.Ние почти свършихме една опаковка био амика и така си я свива коремчето,че чак свържете ме боли като я гледам .
Airgirl,честито бебче.Живо и здраво да е скоро да се гушкате и бързо възстановяване на теб.
Аз си варя чай от анасон. Пия всеки ден и слагам на всяко хранене по 3-4 капки и в шишето на бебчо. Добре му се отразява. Опитайте

# 78
Isabel, прекрасен е!
Мая, надявам се си го убедила да се разходите. Няма да седите и да чакате у вас в крайна сметка.
Бях на тонове. Всичко точно без ни една контракция. Но приех съдбата си. Преставам с ананасите, упражненията и т.н. аз, без това си докарах някакво разтягане на бедрото и сега като шофирам ме боли и трудно си сменям краката от педалите. Днес и утре ще се наслаждавам на последния си уикенд без бебо. Разходки, готвене, лигавене на кучетата. Както майка ми казва "когато плода е готов, сам пада от дървото", или ще бъде евакуиран.
Прекрасен и слънчев уикенд пожелавам на чакащите.
На родилите мами слънчев и спокоен да ви е, с миризма на бебета Heart Eyes.
Лунатичка, а на теб в понеделник ти пожелавам всичко да мине по план и да си приберете малкия у вас.

# 79
  • Sofia
Ние давахме Лефакс и помага но педиатърката сега каза био амика и като ви чета май няма полза от това. Вигантол започнах от 20- ти ден, а вчера му дадоха и втора доза витамин К. Нещо не харесва вкуса на Вигантола и се мръщи на трябва да свикне. Изписан е и пробиотик био гая

# 80
На моето бебче неонатоложката от болницата изписа по 1 капка Витамин Д, докато педиатърката - 2 капки.. Бяхме на профилактичен преглед при ортопед (при Фурлакис), той гледаше главичката и тогава го попитах за вит Д- той каза да ги редувам един ден 1 капка, на другия ден 2 капки, щом са ни били предписани така. Та съвсем се обърках Simple Smile На вас по колко капки ви предписаха?

За кърменето нощно време - бебчо през деня понякога прави 2.5, 3, 3.5 часа пауза, но нощно време на всеки 3 часа си се буди. След кърмене се унася и заспива, ноо с това оригане след хапване се разсънва и се почва едно приспиване .. Simple Smile

Времето наистина е прекрасно и позволява дълги разходки.

Момичета, още малко остана и всички вече ще споделят бебешки истории и емоции. ❤

# 81
Направих редовния номер да изпусна новата тема и да се зачудя защо мълчите! Честито ново бебче, и на тръпнещите мами кураж - сигурно чакането ви е много досадно, но пък почне ли се нещата стават бързо!

Исках да препоръчам чая на Weleda за кърмачки, ако някой се стреми към увеличаване на количеството, доста добре ми подейства - поръчах от амазон.

Четох, че родилите са коментирали кървенето.. аз точно си мислех, че вчера е спряло, но не още (ден 28) явно най-голямото качване при мен е била вътрематочната резиденция за двама! Иначе имахме и колики и се учим как да сме на гърда едновременно като да се придържат в правилната позиция, направила съм добри мускули на ръцете от придържане, защото възглавницата не е достатъчна!

Излизаме всеки ден, когато е хубаво времето и там двамата спят много добре - явно активната ми бременност ги кара да харесват друскането! 

Някой беше писал за витамин Д - при нас е по две капки Heart

# 82
Саво като си помисля, че допреди седмица бутах всичко с големия корем... е почти всичко, но беше комично. И как стигах до ъгъла на блока само и се връщам в нас да пишкам една издържайки. 😂

И на мен накрая на бременността много ми се излизаше, но нямах и сила, и разумно си стоях вкъщи като затворничка.

Сега гледам бебето до мен и се чудя, било е в корема ми толкова време, а ей го на, вече отделно човече, личност и с характер.

След секциото, как третирате белега да питам? Видях цяла тема за това, но ми се иска да чуя вашето мнение.
И друго - колко време след раждането започнахме вие, не бебето, а вие да излизате навън?
Потите ли се, особено нощем? При мен са един голещи вълни и  обилно потене, така бях и след първото раждане. Но тогава имах и силно сърцебиене, сега поне това го няма за щастие.

Мая, Моми и Суей,  как сте? Simple Smile

# 83
Саво като си помисля, че допреди седмица бутах всичко с големия корем... е почти всичко, но беше комично. И как стигах до ъгъла на блока само и се връщам в нас да пишкам една издържайки. 😂

И на мен накрая на бременността много ми се излизаше, но нямах и сила, и разумно си стоях вкъщи като затворничка.

Сега гледам бебето до мен и се чудя, било е в корема ми толкова време, а ей го на, вече отделно човече, личност и с характер.

След секциото, как третирате белега да питам? Видях цяла тема за това, но ми се иска да чуя вашето мнение.
И друго - колко време след раждането започнахме вие, не бебето, а вие да излизате навън?
Потите ли се, особено нощем? При мен са един голещи вълни и  обилно потене, така бях и след първото раждане. Но тогава имах и силно сърцебиене, сега поне това го няма за щастие.

Аз моя белег го третирах няколко дни след като се прибрах от болницата със спирт 70%и цикатридина спрей.Вече съм спряла,а за потенето и аз имах такива нощи и се чудих какво става,но отминаха вече не знам защо така

# 84
  • София
Белегът ми си стоя с превръзка до свалянето на конците, сега го мажа с Контрактубекс. Според мен изглежда добре.

Излизания направих вече няколко сама, но целево - педиатърка, конци, болничен, пътьом аптека, магазин, бензиностанция. Оставям бебка с мъжа ми, но все още само аз правя хранения/смени, та подготвям всичко преди да изляза и гледам да се върна в рамките на 2 часа. Иначе бебка я разхождаме между час и два всеки ден, та не се чувствам затворник (първите дни малко така се чувствах, сега като излизаме е друго).

Нищо специално май не ми се случва след раждането иначе. Обаче цяла бременност ми беше жега, сега пак съм зиморничава Joy

Честито иначе на всички нови мами и стискам палци на, чакащите TadaTadaTada Чета ви, ама в паузите, и малко позагубих нишката на събитията Sweat Smile

# 85
  • Sofia

Потенето след секцио ли е?

# 86
Sway, отидохме да скачаме по легналите полицаи вместо разходка извън града, ММ отдавна каза, че този трик работи. Не ми хареса, та не скачахме много…

Juji1, благодаря, че питаш, много мило от твоя страна. Ей, на, термин днес…но това според болничните машинки, а според деня на забременяване съм броила ден по ден и излиза 30ти.

Isibel, показах твоето бебче на ММ сутринта, казах “виж какво е хубаво бебчето на моя френдка от форума”, а аз все още не мога да си представя, че ще имам едно от тези 😂 той се смя, каза “бебето идва”.

# 87
Момичета, да се похвалим и ние Hug Вчера се роди нашата принцеса! Heart 3 кг и половина, 51 см. Здрави сме, всичко е наред. При мен си е. Слагам я на гърда, макар за момента да е само упражнение и за двете ни Grinning

Притесненито ми преди да дойдем в болницата беше много голямо, не смятах, че ще се случат нещата, а, когато постъпихме, всички лекари, сестри и санитари бяха толкова мили, че веднага се отпуснах, и досега престоят ни е изключително приятен.
Постоянно ни питат как сме, дали имаме нужда от нещо, отговарят на всякакви въпроси, включително "тази инжекция каква е, това за какво е" и следят всичко стриктно. Няма такъв момент да ни "забравят".
Успях да гледам края на секциото от лампата над мен (в отражението се виждаше), беше като по филмите Smile
Храната тук е повече от прекрасна. Готвят страхотно. Веднага се съобразиха, че не ям месо, и се започна - мусака от тиквички, картофена крем супа, миш маш, и т.н. Захранването след престоя в реанимация също беше вкусно, а те ми се извиняваха, че "сега е такава храната", защото се налага да е нещо леко, но после ще е по-добре.

Бебчето го обличат в много качествени (и сладки) дрешки, като тези за изписването, които сме приготвили. От типа, който продават във Вис Виталис, а там дрешките най-много ми харесват по принцип.

Лекарят мина да ни види, мед. сестри минаха да проверят превръзката. Като имаме нужда от нещо, само казвам на етажа и веднага се случва, например обезболяващо като поисках, че първоначално го отказах и те ми казаха, когато реша, че има нужда, само да им кажа.

Топ отношение и грижа, това мога да кажа! Heart Радвам се, че избрахме тази болница.

# 88
Juji, аз и след нормалното раждане минах през потене. Не знаех за тази екстра, от силното падане на хормоните се оказа. Будих се цяла седмица мокра и в параноя, че имам температура или нещо, но не. Мина за радост (мисля!).

MayaJane, моя термин беше вчера! Аз до последно се обърках с биологичния термин, да не говорим, че бебетата бяха с различен термин - възможно е да са заченати през два дни дори, но само те могат да потвърдят

Честито Skady! Да сте живи и здрави и да се гушкате сериозно!

# 89
След първото секцио и аз се събуждах изпотена.Сега изобщо не се потя.
За белега - мажа го с Кело-гел сутрин и вечер, така трябва 6 месеца.
За колики слагам в млякото Капки Colief,  за сега помагат и съм доволна, недостатъка е, че трябва да се чака половин час след слагане и се налага да притоплям млякото и бебето да чака , а като е много гладна е в истерия.

Общи условия

Активация на акаунт