КОЛЕДА 2024/2025

• 109 857
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 540
# 541
  • Czech Republic
Предложете ми лесна рецепта за коледен базар в училище? И мъфини е ок, но искам коледни, ако може. Или руло някакво.
https://bg-mam.ma/p/873959/31658527

Ето едни Медени мъфини от мен.

Иначе може да направиш линцери. Лесни са.

# 542
# 543
  • Русе
Скрит текст:
Предложете ми лесна рецепта за коледен базар в училище? И мъфини е ок, но искам коледни, ако може. Или руло някакво.

Това беше тавата с коледни сладки и соленки за синът ми за техния училищен базар. Те ги продават и събират парите за деца в неравностойно положение. Всичко приготвих за 1 ден. Ако представлява интерес, ще дам линкове.

# 544
  • Под сянката на разлистените кактуси
Аз мисля да правя пънче. Не е моя снимката

# 545

Напуканите. Лесно и бързо се правят. Снощи ги правих, 46 броя излязоха.

# 546
  • В светлината на слънцето
Лесно за правене е и Buche de Noel. Но пък как точно ще се продава на коледен базар, това не знам.

Аз вчера успях да изпека линцерите и капучиновите звезди. Днес замесих две медени теста - на Джули и другото не помня на кого беше, но е от темата - за медена къщичка. Ще ги пека, заедно с рохлите, следващата седмица. Много ми харесаха тези сахер сладки, мисля да ги направя. И идеята за АКК на мъфини ми хареса. Планирала съм още ирландски чаен хляб, но по към Коледа. И напуканите сладки смятам да направя. Това е засега, но и още нещо ще добавя.

# 547
Лесно за правене е и Buche de Noel. Но пък как точно ще се продава на коледен базар, това не знам.
.........................................
Мисля, че tunata отговаря на друга дама, която попита какви торти ще се правят за празничните дни.

В къщи за Нова година по традиция е Рафаело на Наталина, но за Коледа този път мисля да е Опера.

# 548
  • В светлината на слънцето
Да, аз за другата дама имах предвид. Ако има вариант да се продаде цялото и се направи от половин доза продукти - да не е огромно, би могло да мине за базар. В краен случай класът ще си го подели и хапне.

# 549

Напуканите. Лесно и бързо се правят. Снощи ги правих, 46 броя излязоха.

Здравей, може ли рецептата😊

# 550
Ето,
 Двойно шоколадови напукани снежни сладки на танита.
Продукти:
1 и 1/2ч.ч брашно
3/4ч.ч неподсладено какао на прах
2ч.л бакпулвер
Щипка сол
1/2ч.ч масло
3/4ч.ч кафява захар
1/4ч.ч захар
2 яйца
1ч.л течна ванилия
1 и 1/4ч.ч шоколадов чипс или начупен на много малки парченца шоколад
Около 1ч.ч пудра захар, пресята
1ч.ч=240мл
1с.л=15мл
1ч.л=5мл
Приготвяне:Пресейте брашното с какаото, бакпулвера и солта.
С миксер разбийте маслото със захарта до гладък крем.
Прибавете едно по едно яйцата и ванилията. Намалете оборотите на миксера и прибавете към масления крем сухата смес. Бъркайте докато се получи меко тесто. Прибавете шоколадовия чипс и объркайте докато се размеси добре с тестото.
Покрийте тестото с фолио и поставете в хладилника за 1 час.

Загрейте фурната до 180С(350Ф).
Покрийте две големи тави с хартия за печене.
Поставете пудрата захар в купа. Извадете тестото от хладилника. Взимайте по 1 с.л от тестото и оформете топчета. Топчетата оваляйте добре в пудрата захар и поставете върху хартията в тавата за печене, на около 4 см едно от друго. Печете докато топчетата се напукат и станат леко твърди на пипане, около 10-12 минути.(Внимавейте да не ги препечете, отвън стават твърди, но отвътре трябва да останат меки!) Готовите сладки извадете върху решетка и оставете до пълното им изстиване. Съхранявайте в добре затворена кутия до 1 седмица.
Дозата е за 48бр. сладки.

Не мога да сложа линк, улавя го като спам.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 00:04 от morskibriz

# 551
Благодаря, момичета.
tunata, много хубаво ме подсети за пънчето. Бях забравила, че го правих за 1-2 коледи. Това ще е Grinning
За Нова година ще го мисля.

# 552
  • Стара Загора
Вчера направих проба за коледния базар в училище. Чудя се дали ще се размазва шоколада като ги опаковам в отделни пликчета. Меденки, украсени с цветен шоколад.

А за Коледа съм правила най-често коледно пънче

# 553
  • София
Здравейте!
По коя рецепта правите "Коледното пънче"?
Миналата година правих на Йоана, но ми е сухо. Иначе е много ефектно.

# 554
  • Стара Загора
Здравейте!
По коя рецепта правите "Коледното пънче"?
Миналата година правих на Йоана, но ми е сухо. Иначе е много ефектно.
Аз го правя по рецептата на Люси
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&ur … LWvWxGpU06wBxtcmE

Общи условия

Активация на акаунт