КОЛЕДА 2024/2025

• 109 905
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Аз правя содената питка на Щъркелово гнездо, но и тя е с 3 ч.ч. брашно. Няма да стигне за 8 човека.

http://ilrai.blogspot.com/2010/11/blog-post_21.html?m=1

# 826
За линцерите, ако са на Наталина-на мен ми се получават много добре при това не съм от най-умелите готвачки. Обаче, забелязах нещо и при другите сладки-най - добре работя с масло Монарх, просто е удоволствие, като пмаселин ми е тестото, докато го меся. Преди години съм ме сила с други масла, така ми се ронеше(други сладки) и много ме изнервяше,фонато се получи.

# 827
Кубратова благодаря много за насоките. Записвам си ги, за другия път. 😉😊

# 828
g.hristova, за напуканите сладки - на мен само с олио ми се получават, защото май маслото попива пудрата захар? Проблемът ми е, че не знам с олио колко издържат…
Видях тези дни обаче една хитрина за такива с масло - първо се овалва в обикновена захар топчето и после в пудра. Не съм пробвала, но ако някой е смел и му се рискува - може да опита.
Даже си мисля, че и олио би сработило с двойната захар. Но сега се редактирам, че искате да намалите захарта, а аз предлагам увеличаване… Извинявам се!

# 829
g.hristova, няма иенска иначе и аз гледах тази рецепта защото много я хвалиха, но няма да я правя. Друга ми трябва Simple Smile

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 14:25 от Реа

# 830
Има ли някакви тънкости при содените питки? Колкото пъти съм правила, по различни рецепти, все остава клисава и не мога да разбера къде бъркам Sad

# 831
НОВ ПРОЧИТ НА РАЗКОШНАТА БИСКВИТКА ОТ СИЕНА - РИЧАРЕЛИ - RICCIARELLI DI SIENA
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2024/12/ricciarelli-di-siena.html

Изглеждат толкова привлекателни.

За 60 грама кора от портокал горе-долу колко портокала са нужни? Или са сухи корички?

# 832
За линцерите, ако са на Наталина-на мен ми се получават много добре при това не съм от най-умелите готвачки. Обаче, забелязах нещо и при другите сладки-най - добре работя с масло Монарх, просто е удоволствие, като пмаселин ми е тестото, докато го меся. Преди години съм ме сила с други масла, така ми се ронеше(други сладки) и много ме изнервяше,фонато се получи.
Преди 2 месеца правих теста за бисквити и тарталети в селската къща и точно такива станаха - много пластични, много лесни за работа. Мъчих се да си спомня с какво масло работих и не можах, ама сега май мисля, че може и да е било Монарх, щом имаме съвпадащи наблюдения.
Ползвам си едни и същи рецепти за такива цели и наистина резултатите не са еднакви винаги, много зависи и от маслото, понякога точно в него е причината и каквото и да добавяш или намаляваш от останалите продукти, не се получава - все пак пробвам първо това, маслото вече не мога да променя.
Сега работя с Президент тестата за празниците, но сякаш за пръв път с него не ми се получава тази пластичност, а обичайно самото масло е много на ниво и подходящо за всякакви фини печива, поне по досегашния ми опит. Ще пробвам да приготвя две дози тесто с различни масла по едно и също време и да видим какво ще се получи.

# 833
Моля за предложения за предястия за празничната трапеза , която би зарадвала две малки деца. Правила съм пингвините от маслини и снежни човеци от яйца. Нещо от този тип. Хем до им е интересно,  хем и да става за хапване от тях

# 834
Вдъхновена от страхотните ви снимки снощи запретнах ръкави за няколко проби. Досега само воайорствах в темата. Глазурата на меденките все още не е стегнала, но нямах търпение да ги снимам. Далеч съм от показаното в темата, но съм доволна от себе си 🤣.

# 835
  • Русе
Скрит текст:
Моля за предложения за предястия за празничната трапеза , която би зарадвала две малки деца. Правила съм пингвините от маслини и снежни човеци от яйца. Нещо от този тип. Хем до им е интересно,  хем и да става за хапване от тях

Напред в темата съм дал два линка с книги на руски. Едната е само за фигурки, като повечето са детски.
Намерих я.
https://disk.yandex.ru/i/Eqh9PCzWXWPdwA

# 836

Скрит текст:

# 837
  • София
НОВ ПРОЧИТ НА РАЗКОШНАТА БИСКВИТКА ОТ СИЕНА - РИЧАРЕЛИ - RICCIARELLI DI SIENA
.............
Изглеждат толкова привлекателни.
За 60 грама кора от портокал горе-долу колко портокала са нужни? Или са сухи корички?
Около 4-5 големи портокала

# 838
  • Под сянката на разлистените кактуси
Вдъхновена от страхотните ви снимки снощи запретнах ръкави за няколко проби. Досега само воайорствах в темата. Глазурата на меденките все още не е стегнала, но нямах търпение да ги снимам. Далеч съм от показаното в темата, но съм доволна от себе си 🤣.

G&B,  перфектни са! Далеч си само от Наталина, ама тя няма стигане!

# 839
  • София

G&B,  перфектни са! Далеч си само от Наталина, ама тя няма стигане!
присъединявам се към мнението- Много добре са се получили особено кръглите тип коледен венец. Yum

Общи условия

Активация на акаунт