КОЛЕДА 2024/2025

• 107 003
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 1 260
  • София
С айрян.

# 1 261
  • Русе
Скрит текст:
Пейч, кефирът с айрян или с кисело мляко е по-добре да се замени в тази рецепта„

Ако можеш да намериш мътеница е най добре. Айранът е по- близко до кефира от киселото мляко като консистенция. Но трябва да е по гъст.

# 1 262
  • под тепетата
Сочен шоколадов е блатът на Най- вкусната шоколадова торта на Ирина Купенска. Сега ще погледна крема, за да видя дали не може да се трансформира в тиквен. Да, новият вариант може да се използва - вместо черен шоколад- бял, но по- малко и пюре от тиква. Мисля, че ще стане.

# 1 263
  • нейде там, където ....
Скрит текст:
Пейч, кефирът с айрян или с кисело мляко е по-добре да се замени в тази рецепта„

Ако можеш да намериш мътеница е най добре. Айранът е по- близко до кефира от киселото мляко като консистенция. Но трябва да е по гъст.

Кисело мляко 2%? Аз поне това ползвам, при mud cake, а блатът от рецептата много ми напомня на него.

# 1 264
  • In transit
Зари, тиквен блат за да стане сочен, може да го направиш, като морковен кекс/ торта. Тиквата я свари на пара, за да не е водниста.
Мътеница правя от равни количества кисело и прясно мляко + 1 с.л. лимонов сок. Разбърквам и оставям за 15-20 минути.
Кремът ако е баварски трудно ще го намажеш на тортата, заложи на сладкарски + малко пасирана тиква, например.

# 1 265
  • София
Не е нужно да се маже кремът. Просто се редят в тортена форма блат, отгоре се сипва от крема, отново блат и т.н.. След това се прибира в хладилника.

# 1 266
Мики има предвид, че няма да стои стегнат, когато се освободи тортата от ринга, нанасянето ще е лесно.
Ако не е така, моля за извинение и корекция, Мики.

# 1 267
  • София
В баварския крем има желатин.

# 1 268
  • Русе
С тиквен крем правя такава торта.

# 1 269
  • In transit
Да, но е доста рядък, докато стегне. За мен той не е подходящ за такъв тип торта, за мусови торти е екстра и такива, които се замразяват. За класически торти има достатъчно други по-подходящи кремове, с или без желатин.

Кубратова, точно си ме разбрала. Горе обясних това което написах в предния пост.

# 1 270
  • София
Да, но е доста рядък, докато стегне. За мен той не е подходящ за такъв тип торта, за мусови торти е екстра и такива, които се замразяват. За класически торти има достатъчно други по-подходящи кремове, с или без желатин.

Щом може да минава през поша значи не е толкова рядък. Достатъчно торти се правят с такъв крем между блатовете.

# 1 271
  • София
Mikkey, благодаря много за подробните съвети!
Аз по принцип знам как да действам като стане така, обаче този път не посмях нещо да се отклоня от рецептата. Брашното ми беше най-обикновено от Алди. Има всевъзможни видове брашна за сладкиши, виждам ги, ама не съм вземала досега. Ще си купя за следващите дози сладки. Наближава и Великден все пак.

# 1 272
Благодаря на всички,:hibiscus:

Ще пробвам според съветите да я сглобя с блат на Купенска или от рецептата на Пейч и сладкарски крем с тиква.

# 1 273
  • София
Давам още един глас за шоколадовата торта на Ирина Купенска - любима ми е от мноооого години. Тя има едно руло с тиквен крем, който може да се ползва като още една идея за крема за тортата:
https://sunshineskitchen.com/pumpkin-walnut-roll/

# 1 274
  • В светлината на слънцето
По повод брашната. Аз нямах никакви проблеми с тестото на сахер сладките. Перфектно стана. Но сега се замислих, че освен маслото (за което много внимавам винаги при сладки), май и брашното има значение. От години ползвам основно два вида: едно хасковско и турско. От хасковското си купувам директно цял стек. Уникално е. Не знам обаче дали го има навсякъде. От турското - директно пакет от 5 кг. Стигат ми винаги до пролетта някъде. Ако случайно свършат по-рано, компромисът ми е класик Топаз. Никога София мел, че там не е ясно какво има. Италиански купувах в един период, но нещо цената им стана доста солена.
Ето това е хасковското.

Общи условия

Активация на акаунт