КОЛЕДА 2024/2025

  • 106 921
  • 1 422
  •   2
Отговори
# 1 320
  • Мнения: 2 375
Mikkey, много се радвам, че се включи с конкретни рецепти за морковена торта и козунак. Heart Eyes

За коминчетата съм си запазила няколко такива опаковки от малкия размер. Мисля тях да използвам за основа, върху която да увия фолиото.
Скрит текст:
Като ви чета се настройвам, че явно ще има проба-грешка и не е добра идея да ги оставям за последния момент. Simple Smile

# 1 321
  • Мнения: 43 911
Аз предлагам да си хапнете коминче в Капана, хем ще видите нагледно как ги прави майсторът. Много е любезен, в Прага е научил занаята.
Последния път (в края на лятото миналата година) беше затворено и май вече не работи. Поне така изглеждаше през витрината.
Извинявам се за спама.

# 1 322
  • под тепетата
  • Мнения: 11 314
Преди няма и месец си купих това коминче оттам, подкокоросана от Янтра. Изолира ги отвътре с шоколад, има плодове, ядки, ванилов крем. Всъщност пълнежът е по ваш избор.

# 1 323
  • Мнения: 8 038
Вече и в София има пълнени коминчета- със солени и сладки плънки, доста вкусни
Скрит текст:
На ул.Здраве 9 срещу МУ

# 1 324
  • Мнения: 2 034
Преди няма и месец си купих това коминче оттам, подкокоросана от Янтра. Изолира ги отвътре с шоколад, има плодове, ядки, ванилов крем. Всъщност пълнежът е по ваш избор.

Къде точно в Капана е това?

# 1 325
  • Мнения: 1 121
Ето тук
Преди няма и месец си купих това коминче оттам, подкокоросана от Янтра. Изолира ги отвътре с шоколад, има плодове, ядки, ванилов крем. Всъщност пълнежът е по ваш избор.

Къде точно в Капана е това?

# 1 326
  • Мнения: 640
Дами и господа, издирвам една отколешна рецепта за торта Добуш. Баба я правеше и отдавна искам да се опитам да я повторя. Помня, че беше с точени блатове и беше най-страхотната торта. Надеждата ми е Пейч, Марчева и Кубратова да я помнят от онези времена. Ще ме направите супер щастлива, ако я имате записана в някой стар тефтер. 🌷

# 1 327
  • Русе
  • Мнения: 6 343
Скрит текст:
Дами и господа, издирвам една отколешна рецепта за торта Добуш. Баба я правеше и отдавна искам да се опитам да я повторя. Помня, че беше с точени блатове и беше най-страхотната торта. Надеждата ми е Пейч, Марчева и Кубратова да я помнят от онези времена. Ще ме направите супер щастлива, ако я имате записана в някой стар тефтер. 🌷

   

# 1 328
  • Мнения: 640
Пейч, благодаря ти. Златен си 🍸

# 1 329
  • Мнения: 7 964
лорелай, ще те разочаровам, но по времето, когато тази торта беше много актуална, бях само върл консуматор Simple Smile
Ама на Пейч наистина винаги може да разчиташ.
Аз не съм я правила, когато бях млада, че не ядях карамел, ама скоро проядох и се канех да пробвам точно рецептата на Добрина Венкова, че старата от мама свекърва се изгуби (Пейч ти е дал снимка точно от нейната книга).

# 1 330
  • Мнения: 640
лорелай, ще те разочаровам, но по времето, когато тази торта беше много актуална, бях само върл консуматор Simple Smile
Тъй де, тогава и аз само ядях и въздишах. Но благодарение на Пейч, скоро ще я направя.

# 1 331
  • Варна
  • Мнения: 1 472
Ох, върнахте ме в соца на един детски рожден ден на село, когато съседката увещаваше внука си: "Точена торта, мама, яж, хапни си!
Смях се от сърце!
Ех, спомени! И моята баба я правеше, поръсена с орехи или настърган шоколад, беше чудна.

# 1 332
  • София
  • Мнения: 12 253
Дами и господа, издирвам една отколешна рецепта за торта Добуш. Баба я правеше и отдавна искам да се опитам да я повторя. Помня, че беше с точени блатове и беше най-страхотната торта. Надеждата ми е Пейч, Марчева и Кубратова да я помнят от онези времена. Ще ме направите супер щастлива, ако я имате записана в някой стар тефтер. 🌷
Имам слаб спомен, че съм я опитвала като дете, даже не зная дали е била торта Добуш, може би. Не съм я правила никога. Но Пейч е енциклопедия и ще помогне, сигурна съм.

# 1 333
  • Враца
  • Мнения: 3 147
Яла съм торта Добуш, рецепта нямам.
Беше много трудоемка, буквално дни се правеше. Баба я правеше. Но не ми харесваше особено. Една такава твърде плътна, не мека и пухкава. И ако не сложиш достатъчно крем и ако не преседи с него, остава суха.
Много повече харесвах Гараш. И до днес ми е любима, но да е домашна и с истинските продукти, не осъвременена.

# 1 334

Общи условия

Активация на акаунт