Червените флагове при мъжете

• 28 044
  • 884
  •   1
Отговори
# 600
Айде, ти в кантората си забола ли си на стената грамотите? Smile
Естествено, че ги е забола Simple Smile Нали трябва да внушава доверие у клиентите. И това нищо не е. В офиса на Адвокатската колегия по стените висят дори портретите на настоящия и бившите председатели - като в някакъв замък, чиито стени са украсени с портрети на предците на собственика му.

# 601
  • Out of the Mix
Знам, като пъкъл на Ада, цялата Съдебна система, корумпирана и зависима до мозъка на костите си.

# 602
В интерес на истината, познавам и честни юристи. Една клиентка и приятелка например, при това еврейка, беше поканена за член на "Зонта" и назначена за член на ВАС. Но като видя какво се очаква от нея, след една година сама се отказа... Явявах се на нейно дело като експертно лице. При това вече бях договорил с обвиняемия 6-цифрена комисионна и за двама ни, ако дам определено становище и тя реши случая съобразно с него. Отказа ми категорично, като и предложих да съдейства. Пенсионира се като обикновен съдия в Административния съд и сега преподава във ВСУ.

Лошото е, че корумпираните използват честните юристи като бухалка. Решението кой съдия да гледа определено дело се взема в съдебната администрация. И там ако си платиш - пращат те при съдия, който "взема" и ще те уреди. Ако не щеш да плащаш - отиваш при честен съдия, който ще те осъди.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 22:27 от c-man

# 603
  • Далечният изток
Сега като пита и се замислих, че не знам къде съм си прибрала дипломата...
Нямам никакви комплекси по въпроса образована ли съм или не съм Grinning

Да уточня, че адвокатите сме извън съдебната система.

# 604
  • Out of the Mix
Така е, извън сте де юре.
Не ти е лесно, с всякакви утрепки се занимаваш.

c-man, да.
Познавам и аз двама, семейство са дори.
Мъжът е по-"старш", натегач яко, млад е, има още поне 25 г. стаж.
Никак не му е лесно, след знакови дела вече е с охрана, заради заплахи за живота.
Жена му е кротка и спокойна, гледа си там документално да е изрядна, но яко я товарят и вкъщи си носи Постановленията и бумагите да "дооформя". Товарят я яко, защото някой трябва да свърши работата.
Иначе седмичната почивка по станциите на морето са по 800 лв. за семейство с всичко включено. Някои изкарват по месец, вместо 1 седмица в Турция.

# 605
Тези, които не са по стените ми, нося в куфар със себе си, вадя и показвам. Няма не искам!
Сещам се за филма "Опасен чар".
Буревестников (Тодор Колев) като влизаше в бара на Шведския - и портиера - "Куфарчето, ако обичате"... "Това е портфейлът ми".
И тука, мъжете във форума сме такива. И по един куфар за жената.

# 606
В интерес на истината, познавам и честни юристи. Една клиентка и приятелка например, при това еврейка, беше поканена за член на "Зонта" и назначена за член на ВАС. Но като видя какво се очаква от нея, след една година сама се отказа... Явявах се на нейно дело като експертно лице. При това вече бях договорил с обвиняемия 6-цифрена комисионна и за двама ни, ако дам определено становище и тя реши случая съобразно с него. Отказа ми категорично, като и предложих да съдейства. Пенсионира се като обикновен съдия в Административния съд и сега преподава във ВСУ.

Обвиняем, пък Административен съд.
Кандидатствала и приета във ВАС,което не става без нейно предварително заявление, пък се отказала.
Експертиза във ВАС, който не назначава експертизи, а работи с наличните в по-долната инстанция.

Най-малко звучи странно. Освен ако не е като едно старо руско предаване "Окна", при което всеки си разказваше от своя, противоположна гледна точка и всички бяха по някакъв начин прави.

# 607
  • Далечният изток
Язък му за Айкю-то...
Grinning

# 608
  • Обран бостан ;)
ОФФ.
Скрит текст:
Тестовете за интелигентност малко приличат на фактурите в брой.
Фактурите важат само ако към тях е прикрепен касов бон.
Тестовете важат само ако към тях е прикрепено актуално извлечение от банкова сметка. 

# 609
  • Далечният изток
Не знам за какво говориш, след като и от самолет се вижда, че на човека със свръх Кю-то му се удава изразяването със заучени термини и фрази, а не може да формулира три смислени изречения, когато описва в свободен разказ неформална ситуация, и то по негово преживяване. Thinking

# 610
  • France
Мисля, че достатъчно спамихме за този покемон. Дайте някой нов флаг

# 611
  • София
Flowers Maple Leaf Готованко. Все нещо да му услужиш, все нещо да направиш за него
На по- късен етап човек сам иска да прави неща, но в началото си е всмукване с нюанс на sunk cost fallacy.

Flowers Maple Leaf В същата категория ми е мъж, който не се е грижил никога за никого. Дали за дете, дали за родител, дали за животно. Сега, не е казано, че всички трябва да имат родители инвалиди едва ли не, но след 30г. на "детето" вече почти няма родител, който да няма нужда от нещо. Дали от поливане на нещо, дали от друг тип помощ. Много са ми отблъскващи мъже и хора като цяло, чиято единствена задача е да де наядат и н@ебат.

# 612
The Catcher in the Rye, вторият флаг ми е странен. Не съм мъж, но съм сигурна, че има мъже в моята позиция: родителите ми са съвсем здрави и работоспособни, живеят в друг град и нямат нужда от моето внимание редовно. Естествено, като е имало проблеми, съм помагала, но в никакъв случай не пътувам час и половина в посока, само и само за да сготвя или да им напазарувам например. Единствено дете съм, та не съм имала братя и сестри, които да гледам, а животно не съм имала, защото като дете не ми позволяваха, а след това рядко с мъжа ми бяхме вкъщи и сметнах, че би било ужасно спрямо животното да го взема и да го запра вкъщи само. Може да има мъже в същата ситуация и това не ги прави непременно лоши.

# 613
  • France
И аз на 30 не бях се грижила за никой освен за себе си. Но предполагам, че под това се има предвид човек, който не може да взима отговорности.

# 614
  • София
Сама си написала, че като е имало проблем, си помагала. Не е нужно някой да е на смъртно легло.
Има категория хора, които никога нищо не барват, само консумират даденото. Било то материално или идеално.

Общи условия

Активация на акаунт