Червените флагове при мъжете

• 28 047
  • 884
  •   1
Отговори
# 585
  • France
Истинските тестове за интелигентност не са в интернет. Те включват няколко параметри и се решават под наблюдение на обучен психиатър или клиничен психолог. Ако става дума за дете, обикновено са няколко наблюдаващи. И струват немалко, около 600е вървят. Всичко останало е ерзац

# 586
Боже, и за какво ми е да давам 600 евро за да ми кажат, че съм глупава? Wink  Пък ако случайно се окаже, че не съм, каква полза?

# 587
Хех, ами то никак не е трудно да си член на Менса. Който средно интелигентен не е отишъл, той не е изкарал нужните точки, за да се присъедини. Между другото членството е с ежегодна такса Wink
Нашата компания отиде на теста на шега преди 20 години /не помня имаше ли такса въобще и ако е имало е била минимална/, и до сега се бъзикаме кви сме интИлИгиенти Simple Smile  
И имаме еднин Елемент, който бе привикан специално от комисията на Менса теста, защото е допуснал грешка на ВСИЧКИ отговори, което било практически невъзможно. Ама ето, че той успя! С него най-се гордеем! Simple Smile

Ние последно учихме, че има доказани 14 вида интелигентност. Т.е. интелигентността не е куп от знания в дадена област, а се разгръща по много параметри.

# 588
Истинските тестове за интелигентност не са в интернет. Те включват няколко параметри и се решават под наблюдение на обучен психиатър или клиничен психолог. Ако става дума за дете, обикновено са няколко наблюдаващи. И струват немалко, около 600е вървят. Всичко останало е ерзац
Ей това вече е пълна глупост! Първо, психиатрите нямат нищо общо с тестовете за интелигентност. Те се занимават с психични заболявания - шизофрения, циклофрения, епилепсия и т.н. Второ - IQ тестът не включва никакви параметри. Той дава една-единствена стойност. Има много други тестове, които изследват други параметри, но те нямат нищо общо с IQ теста. И трето - явяването на приемните тестове за МЕНСА, които са унифицирани за цял свят и със сигурност дават точен резултат, струва 40 лева. 600 лева може да ти вземе само някой мошеник, за да ти даде какъвто искаш резултат.

# 589
Не разбирам от тестове, но знам че на жените IQ-то се вдига с 20 точки след като родят. Половият живот до този момент обаче не оказва толкова голямо значение.

# 590
Решаването на тестове за интелигентност, от типа на показания по-горе, може да се тренира, както решаването на всички други видове тестове. Колкото повече решаваш, толкова по-високи резултати показваш. Това едно.
Второ, въпросният тест показва само възможностите на човек за абстрактно мислене и логика. Но интелигентността не включва само това.
Изобщо, ситуацията много ми напомня на въпроса за интелигентността на кучетата. Прието е, че тези, които са най-добре обучаеми, са най-интелигентни. Т.е. бърка се интелигентност с податливост на дресиране и подчинение. А на практика по-интелигентни са тези кучета, а и животни като цяло (включително и човекът), които в критична ситуация могат да взимат самостоятелно верните решения, а не просто да изпълняват чужди команди.
С две думи, куче, което отказва да изпълнява глупави команди, не е глупаво, напротив. Даже може да се каже, че е по-умно от човека, който му ги задава.

# 591
Последните десет въпроса цъках квото ми падне, щот ми свърши капацитета, а ми даде 120т Joy явно поне съм късметлийка
И аз съм от скептиците за тия тестове. Измерват само фрагмент от интелигентността.

# 592
Имам дежавю с този потребител, работещ няколко дни в месеца, хвалещ се с айкюто си и търсещ жени. Поне няколко пъти се е регистрирал досега. Един от предишните му акаунти беше Мишо и Пешо, Пешо и Гошо, Мишо и Гошо или нещо от сорта (на латиница)

# 593
  • France
Боже, и за какво ми е да давам 600 евро за да ми кажат, че съм глупава? Wink  Пък ако случайно се окаже, че не съм, каква полза?
И аз не ги дадох. Реших, че е по-добре да съм в неведение, но с нова чанта

# 594
Запознах се неотдавна с човек който тъкмо гордо си показваше новопридобитата карта от Менса, не знам точно как се води... ако не беше ме уверил племенникът му че е истинска, не би ми хрумнало че точно него някой може да го помисли за умен Grinning IT специалист е, ако тестовете са били някакви по-абстрактни сигурно се е справил доста добре с тях. Обаче не, в никакъв случай не бих го нарекла умен дори на средно ниво от някакво нормално общуване, даже би минал за "много загубен" в доста области.
И той не е останал сам де, има си жена и 2 чудесни деца, независимо дали моето впечатление или това на Менса вАжи повече Grinning

# 595
И аз не ги дадох. Реших, че е по-добре да съм в неведение, но с нова чанта

A къде ви искат 600 ЕВРО да се явите на тест Менса?

# 596
  • France
В разговор с психиатър ми беше предложено, че би било интересно да се знае. Не са на менса, доколкото знам и включват широк спектър от въпроси. И част от моята реакция на въпросите също била от значение. Но като чух за цената и цялото ми любопитство се изпари  Joy

# 597
  • Далечният изток
Преди няколко години на гости на едно семейство, мъжът много държеше да ми покаже дипломите си. Цяла вечер говори за дипломите си и по едно време пита дали искам да ми ги покаже... Аз го майтапих, че не е честно така на негова територия, не съм подготвена Grinning
Взе да вади от разни чекмеджета... сертификати от някакви курсове. Диплома не видях Joy

# 598
  • Out of the Mix
Има такива.
И аз имам един такъв доцент, професор и какъв ли не още в обкръжението си, с който вече не поддържам редовен контакт, че ме натоварва с глупостите си, нищо че много знае и е начетен, и има всякакво инфо/интел.
Айде, ти в кантората си забола ли си на стената грамотите?Pushpin Smile
Моите всичките сертификати, грамоти, от състезания и какво ли не са в горния рафт на гардероба прибрани.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 21:58 от Revoker

# 599
Преди няколко години на гости на едно семейство, мъжът много държеше да ми покаже дипломите си. Цяла вечер говори за дипломите си и по едно време пита дали искам да ми ги покаже... Аз го майтапих, че не е честно така на негова територия, не съм подготвена Grinning
Взе да вади от разни чекмеджета... сертификати от някакви курсове. Диплома не видях Joy

Тези, които не са по стените ми, нося в куфар със себе си, вадя и показвам. Няма не искам!

Общи условия

Активация на акаунт