Червените флагове при мъжете

• 28 030
  • 884
  •   1
Отговори
# 615
Ясно. Ами, както беше първоначално описано, звучи, все едно задължително е трябвало да е обгрижвал поне своите родители, а те може да не живеят в едно населено място въобще или да нямат нужда от постоянни грижи; да е гледал деца, но ако няма братя и сестри или собствени деца, не знам как точно е можело да стане, освен ако не е бил бавачка; да е гледал животно, но може просто да не е имал възможност да предостави условията за отглеждане на животно. За мен е далеч по-зле да си вземеш животно, да му се радваш 2 седмици и след това да го зарежеш като част от фона, отколкото да не си гледал животно въобще.

Може би е трябвало да се формулира по друг начин, понеже излиза така, че мъжете, които не гледат животно или хора вкъщи, са червени флагове.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 11:45 от leah_ve

# 616
  • София
Може би съм го формулирала, както съм преценила. За всичко може да се намери обяснение. Мен не ме радват такива хора, защото са незрели и все още се изживяват като "детето". Не бих могла да разчитам на такъв за нищо.

# 617
  • волно калдъръмче
Ясно. Ами, както беше първоначално описано, звучи, все едно задължително е трябвало да е обгрижва поне своите родители, а те може да не живеят в едно населено място въобще или да нямат нужда от постоянни грижи; да е гледал деца, но ако няма братя и сестри или собствени деца, не знам как точно е можело да стане, освен ако не е бил бавачка; да е гледал животно, но може просто да не е имал възможност да предостави условията за отглеждане на животно. За мен е далеч по-зле да си вземеш животно, да му се радваш 2 седмици и след това да го зарежеш като част от фона, отколкото да не си гледал животно въобще.

Може би е трябвало да се формулира по друг начин, понеже излиза така, че мъжете, които не гледат животно или хора вкъщи, са червени флагове.
Това с грижите се разбира съвсем буквално.

Ако мъжът няма потребност да обгрижва, т.е. да отключи женската си част и да я насочи към жената, това е червеният флаг. Под обгрижване разбирам малки жестове в големи дози, когато "съм загубила козите" (много яко и си го крада) и малки жестове редовно, за да не губим представата кой кой е и големи жестове, за да усещам специална и любима. От моя страна е същото. Но не може да се очаква грижата на един мъж да се изчерпи само с осигуряване на материалната част, защото жената също ходи на работа и има същия принос.

# 618
Аз пък съм се грижил за много животни от малък, освен куче вкъщи, което имам от 8 годишен и се занимавах основно аз със него до селскостопански животни като кокошки, пилета и зайци на село. Сега вярно, че съм бил малък и не са били основно моя грижа, но съм се занимавал и с тях през ваканциите и често пъти събота и неделя. Това е много ценно за изграждане на характера и учене на отговорност.
По късно баща ми буквално оцеля защото бях при него и съм го карал по болници когато е било нужно и съм наблюдавал от близо как върви лечението му, макар и да не е било необходимо гледане на легло.
Така че наистина това е важно и според мен. Основен проблем на съвременния свят е, че се управлява от лидери масово не огледали дори едно дете, а вземащи решения касаещи милиони

# 619
Никъде не съм казвала, че мъжът трябва да осигурява само материалното във връзката и с това ролята му да приключи. Просто обясних какво се разбира от написаното, което на първо четене не червен флаг само по себе си.

За вдетиняването и безотговорността съм съгласна, че са доста неприятни, те си проличават по много начини, освен нежеланието мъжът да се грижи за някого.

# 620
  • София
Също съм на мнение, че грижата за животни изгражда емпатия у децата.
Дори да нямаш животно у вас, има и други начини и не е нужно да обикаляш всеки ден бездомните. Да имаш мисъл и желание.

Имам колежка, на която ѝ обзаведоха техните дадения апартамент. Тя си го ползва вече години наред и едно подобрение не е направила, само консумира - от паркета до печката и одеялото. Родителите ѝ наскоро правиха голям ремонт на къщата си, вече са на по 70 близо. Е как пък не помогна с нещичко, не ѝ хрумна дори административно. Не говорим да носи греди. Тя е тук, има много повече фирми, материали, всичко.
За мъж такова поведение пък хептен не е приемливо.

Не си обяснила какво се разбира от написаното, а какво ти си разбрала. Има разлика и очевидни други хора са схванали идеята.

# 621
Между другото грижата към родителите не винаги означава, че въпросният човек ще се грижи и за половинката си, важи и обратното. Срещала съм не малко най-вече жени в много лошо здравословно състояние, които сами обикалят по болници и мъжът им даже не ги кара до там. Същият този мъж иначе си обгрижва родата. Има един страх или не знам точно какво от страна да мъжа да се погрижи за жена си, особено когато е по-тежко болна. Разбира се може и да греша, понеже това са някакви си мои наблюдения. Както и това, че основно мъже изоставят жена си и детето си, ако детето да кажем има по-тежка форма на инвалидност и изисква повече грижа. Дано не съм права, но това е, което виждам.

# 622
The Catcher in the Rye, описаното за Вашата позната минава в категория "готованство", което определено не е добра характеристика и при двата пола. Няма общо с грижите и емпатията, има много общо с мързела и лошото възпитание.

Не знам защо се месят двете активно. Както и да е, де, забравих, че в дискусиите всичко се доукрасява и изопачава. Вече споменах, че съм съгласна с доуточненията, няма повече да го нищя това.

# 623
Може би съм го формулирала, както съм преценила. За всичко може да се намери обяснение. Мен не ме радват такива хора, защото са незрели и все още се изживяват като "детето". Не бих могла да разчитам на такъв за нищо.

А как ще разбереш навреме, че е такъв? Това може само в последствие да се научи.

# 624
  • София
Такива хора не виждат нищо лошо в поведението си и винаги рационализират защо си ползват зачукания от тати паркет и ушитото от мама одеяло, но никога не са питали "имате ли нужда от помощ за нещо".
Не го крият и се разбира още в началото.

# 625
  • Обран бостан ;)
Темата може да е за червените флагове на мъжете, но в същност разкрива един грамаден червен флаг на нежната половина от човечеството, а именно, да забелязват сламката в мъжкото око, а да не виждат гредата в своето.

Ако някой се опита да събере в един пост всички изброени флагове ще излезе, че от милиардното мъжко населенив на планетата, я има един достоен мъж за вас, я не.

Успех в търсенето. Wink

# 626
  • У дома... някъде
Още по темата със червените знаменца

“Токсично обсебващ мъж” (намерено в интернет)

Отдавна се каня да пиша по темата, защото за жалост наблюдавам, че в нашето съвремие, все повече преобладава токсичността, която за жалост на първи поглед изглежда като любов, внимание и отношение от страна на мъжете към по-нежната част на населението.
На първо място, ние не сме създадени да живеем сами, но като че ли все повече започваме да предпочитаме този начин на живот, уплашени от поредната несполучлива връзка, която в началото е предвещавала любов, щастие, разбирателство и общо взето всичко за което сте мечтаели. И не, не защото имате нереални очаквания от мъжкото съсловие, а защото в повечето пъти, не не покриват и базовото нормално.
Някак си предпочитаме да сме без партньор, пред това постоянно да сме фрустрирани, с прекалено много въпросителни, неспокойни, напрегнати, нещастни или в обяснителен режим. Конкретно в тази тема, ще разгледаме токсичното обсебване на един мъж към неговата партньорка.

Има мъже, които прекалено много и прекалено бързо ви идеализират и ви налагат love bombing още от самото начало. Колкото и добре да звучи и да мислите, че ви устройва, защото веднага е забелязал, колко сте специална, значима, ценна и различна , то почакайте още малко, за да се убедите, че не е нормално и започва да изглежда малко плашещо.
Както жените “изследват” и наблюдават партньора в отношенията като дали е надежден, дали е самостоятелен, почтен, отговорен, грижовен, уверен, успешен и т.н, така и мъжете на свой ред правят същото. За да ви нарече някой своя любима, той трябва да е сигурен, че вие покривате неговите виждания за това каква трябва да бъде една жена, а това няма как да стане на първият ден от вашето запознанство или на първата седмица. (Тук говорим за реалистични виждания, не за нещо прекалено и нереално)

🚩Не е нормално, човек с когото не сте достигнали дълбочина в отношенията си и сте в самото начало на своите отношения, да ви превъзнася, издига на пиедестал и да твърди, че сте жената на живота му, че друга като вас няма и прекалено от рано да ви говори за сериозните си намерения, които така или иначе вие бихте видяла с времето, съдейки по действията и отношението, ако всичко е наред.
🚩Не е нормално да бърза да ви запознава със семейството си след 3 тата среща помежду ви и да настоява да среща вашето на толкова ранен етап, в който би следвало да се опознавате един с друг, а не да въвеждате роднините си.
🚩 Не е нормално да иска да знае всичките ваши приятели и всички хора с които общувате
🚩 Не е нормално и той на свой ред да създава ситуации, в които да тества вашата ревност за да си прецени до колко и дали държите на него.
🚩Не е нормално да иска подробно обяснение на денят ви, което по-скоро звучи като отчет, а не като интерес, как сте изкарали днес и как се чувствате.. какво ви се е случило
🚩Ако той ви търси прекалено много, държи да си звъните непрекъснато, да си пишете непрекъснато и да се виждате непрекъснато, това е обсебване, желание за контрол над вас и страх, че може би ще сте някъде с някого другиго, за това предпочита да ви държи на каишка за да му е спокойно, а вие навярно все още нищо подозиращи, се радвате, че той ви държи толкова наблизо до себе си и споделя всяка свободна секунда с вас.
Вие имате нужда от уверен мъж, който е достатъчно личностно и духовно израстнал, за да е зрял и адекватен в отношенията ви и да знае, че въпреки, че имате възможността да седнете не само на два стола, но и на 5 и на 10, то въпреки всичко, вие избирате да сте само с него и това се усеща по вашето отношение и емоция към него и няма нужда да мисли и да се притеснява за такива неща. Също така, ако има непрекъснато внимание към вас, явно въпросният човек има прекалено много свободно време, което не говори добре за него като личност и професионално развитие.
🚩Ако той следи непрекъснато социалните ви мрежи- какво качвате и споделяте, кой харесва снимките ви, с кого си влизате в приятелските листи и желае да има достъп до тях, като си предоставите паролите, това също е червен флаг, че нещо не е окей и повярвайте, не сте виновни вие, че правите нещо и тази ревност не е насочена конкретно към вас, а просто човекът си има проблем с това. Възможно е да настоява непрестанно да демонстрирате любовта си публично в социалните мрежи или на живо, дори когато не е необходимо и наложително.
🚩Ако той иска да проверява телефона ви и бърника по различни приложения, смс, обаждания и т.н и дори след като го е направил ви показва ясно, че не е сигурен дали все пак вие не триете нещо и криете. Възможно е да започне да ви притиска и да настоява да си изтриете приложенията в социалните мрежи. Разбира се, не говорим за типа на Тиндър, ако имате такова- това е приемливо и разбираемо. Възможно е да си създава фалшиви профили и акаунти в различни приложения и да ви следи, а също и да моли близки приятели да му помагат като ви дебнат дори и на живо.
🚩Ако ви забранява или се раздразва, когато разбира, че имате приятелски контакти и комуникация с отсрещният пол, това също не е нормално и адекватно, защото както споменах по-горе, един уверен в себе си мъж, няма как да отдаде значение на подобно нещо.
🚩 Не е нормално ако за няколко часа или минути не може да ви открие по телефона веднага да тръгва да ви търси физически или да звъни и пише на семейството и приятелите ви какво се е случило, всичко наред ли е и т.н, а също и да имате 100 пропуснати обаждания и съобщения от типа”къде си”, “какво става” “всичко наред ли е”. Ще твърди, че се притеснява нещо да не ви се е случило, но под нещо разбирайте “Да не би да си с друг.”
🚩Ако изненадващо идва пред домът ви или работата ви без предупреждение и то доста често, то това не е изненада, а е проверка.
🚩Ако когато излизате навън гледа кой ви поглежда или заговаря и търси физическа провокация или конфликт с размяна на недопустими и неприемливи думи, то това е червен флаг.
🚩 Ако без реална причина, когато не е край вас се държи странно и раздразнително, това отново е защото не знае къде сте и какво правите и няма чувството и усещането за контрол в даденият момент.
🚩Ако забележи, че има хора във вашето обкръжение или семейство, което не му симпатизират и опитва да ограничи контакта ви с тях, да създаде конфронтация по между ви и т.н това е червен флаг.
🚩 Не е нормално той да не симпатизира на ваши близки и приятели без реална обосновка и мотив.
Забележете, че предимно се дразни на ваши приятелки, които са несемейни или необвързани поради една или друга причина. Според тях, тези жени ще ви поведат към разврат и запознанства с други мъже.
🚩 Ако иска да ви наложи да работите от вкъщи, не винаги е червен флаг, но ако вземете всичко останало и споменато до момента, то може би се опитва да ви държи у дома и да ви крие от хорските погледи
🚩 Не му е приятно да излизате сама (под сама разбираме- да не сте с него)
Тоест, не се чувства комфортно ако излезнете на нощно заведение, ресторант, фитнес или всичко за което се сетите, там където подозира, че едва ли не неимоверно ще срещнете някой друг и ще го напуснете едва ли не. Да, точно така приемат нещата.
Възможно е да започне да ви обижда за външният ви вид, че не изглеждате добре или да започне скандал за нещо друго от нищото, само и само за да му е спокойно, че няма да сте в настроение, когато излезнете или че дори е възможно да си канселирате самото излизане.
🚩 Не е нормално да чупи неща при изблик на ревност, да кара бързо, да се напива или да използва забранени субстанции.
Днес хвърля и чупи предмети, утре може да посегне на вас физически.
🚩 Не е нормално да ревнува от колеги и ваши приятели, без очевидна и реална причина от ваша страна.
🚩 Не е нормално да ви ревнува от миналото ви, ако то в действително е само минало и по нищо не показвате, че е настояще или евентуално бъдеще.
🚩 Не е нормално да правите неща против волята си, които не искате. Не оставяйте да ви подведе, че за него е много важно, а вие явно не държите на него щом не му угаждате. Поставете си личните граници. Имате нуждата и правото на свое лично пространство и време за себе си, приятели и семейство, спорт, работа.. а не обсебване в което 24/7 сте в контакт с него.
🚩 Не се подвеждайте и заблуждавайте по историите за неговите неверни, луди и аморални бивши, които много са го лъгали и наранили.Всеки един от нас е бил на това място. Всеки носи своята история и минало. Това не е причина да го пренася в бъдещата си връзка и вие да плащате цената за нечие чуждо поведение. Не го съжалявайте и не опитвайте всячески да му докажете, колко сте различна, прекрасна и вярна като угаждате на налудничавите му визии за поведението си и начина си на живот! Ако не знае и не усеща вече достатъчно добре, че сте надежден партньор, то е свободен да си върви по пътя.

Може да бъдат добавени още много червени флагове, но мисля, че разбрахте основното.

На първо място е добре да споделяте с доверени приятели, за да може те да изразят свободно своето мнение, все пак понякога от страни се виждат неща, които не винаги вие можете да видите навреме или изобщо.
Има ревност, която в здравословни граници е нормална, допустима и може би дори полезна. Всяка жена иска да знае и усеща, че мъжа до нея се притеснява и не иска да я изгуби.. че държи на нея и я цени…но не и когато усещате чувство на задушаване и контрол, може би дори и лек страх, защото такива неимоверно се появяват, ако партньора ви проявява тези признаци, които споменах по-горе.
Опитайте се да разговаряте с него и му споделете как се чувствате открито. Всъщност не се опитайте, ами направо си кажете.
Ако видите, че след този разговор няма промяна и той просто обещава или за малко само променя, но много бързо си връща наложеният модел на поведение, може би е добре да се замислите за прекратяване на взаимоотношенията в по-ранен етап, преди да отидат в графа “сложно е”.
Все пак смисъла на една връзка , не е да ви е сложно, а да сте щастливи, уверени и да усещате, че сте с подходящ и надежден партньор, с който спокойно можете да мечтаете за бъдеще и да строите заедно такова.
Тук спокойно можем да говорим предимно според описаното за психически тормоз, който много лесно може да попадне в графа “физически”. Това е посегателство върху вашите лични граници, живот и съществуване и моля, не игнорирайте тези флагове. Бъдете будни
Помнете! Винаги, когато започнете да усещате, че нещо не е наред, то вероятно това наистина е така и не, не преувеличавате, не си измисляте или внушавате. Тялото ви ви подсказва ясно. Възможно е да започнете да се чувствате доста уморена, прекалено емоционална или раздразнена. Не малко жени са споделяли и за кожни обриви, желание за повръщане, липса на глад или прекомерно преяждане и т.н и едно усещане на лека паника и безспокойство, досада, фрустрация, а на пръв поглед уж няма причина.
Наблюдавайте и ще разберете..

# 627
  • Обран бостан ;)
Ей това е. Bowtie

# 628
Имах една колежка от корабите, словакиня. Казваше ни "момичета, млади сте, но да знаете, щастлив брак е само, ако майка му е умряла." Много гадно ми звучеше така казано. Ама е вярно. На 22 бях когато го чух, сега 12 години по-късно, смятам че е била права.
То не са интриги, то не е вмешателство, то не са манипулации. И ако не ти харесват екстрите, тогава си невъзпитана, нагла и арогантна и не уважаваш възрастните.

При жива майка за какво му е жена

А за мъжете:
Любимо ми е стиснат мъж. Сметкаджия. Да гледа все евтинкото. И обичта ли я искаш евтина и на прИмоция или?

Дразнещо е да е наврян все в телефона си. Денем, нощем, няма значение, важното е алото да се зяпа.

Филисофстването ме кара да ми се повдига. Изобщо не ми е мъжко.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 21:56 от КремонаЛиза

# 629
  • Далечният изток
Темата може да е за червените флагове на мъжете, но в същност разкрива един грамаден червен флаг на нежната половина от човечеството, а именно, да забелязват сламката в мъжкото око, а да не виждат гредата в своето.

Ако някой се опита да събере в един пост всички изброени флагове ще излезе, че от милиардното мъжко населенив на планетата, я има един достоен мъж за вас, я не.

Успех в търсенето. Wink
Защо трябва да се събират всички в един пост? Нали вече го коментирахме, че всеки/всяка си има свои виждания, мнение, съответно флагове. За една моите флагове може да ѝ се виждат много симпатични и сладки особености на мъжа и да не я дразнят, за втора обратното, за трета друго и така...

Общи условия

Активация на акаунт