Червените флагове при мъжете

• 27 933
  • 884
  •   1
Отговори
# 840
  • София
То има и фльорци дето си раждат без оглед и от много мъже, те какво по- ли са ценни от неговата приятелка дето му търпи едиповия комплекс?
С нищо, ако детето/децата не са им общи. Поредните гаджета.

# 841
  • София
В това съждение и посока на анализ няма нищо логично. Мъж, който тича подир мама, защото жената е просто "гадже" не би следвало да води до привилегията "да си майка на децата му", защото това няма да се промени и нормална жена не би следвало да роди от такъв.
От където следва, че отношението не се корени в "просто гадже" , а в човека и неговите дефицити.

# 842
  • София
За мен е съвсем логично. В началото всички са гаджета. По-късно двамата решават дали искат да скъсат, да останат само гаджета или да сключват брак,  или да имат деца, или общо жилище... Нещо сериозно. Докато са гаджета, не са важни колкото родителите ( или повече). Когато/ако се намесят деца/брак/общо жилище и тогава пак родителите са по-важни, за мен едва тогава има червен флаг.
Нямам доверие на човек, независимо от пола, който праща близките си на заден план при поредната/поредния най-важен/а. За мен това е много нестабилно поведение.

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 22:58 от milenaka

# 843
  • София
Т.е. разбираш дали ще са му правилни приоритетите спрямо родителите чак като се нарамиш с деца.

# 844
  • София
Не. Ако не стоя с широко затворени очи, индикации за това (а и за други важни неща) има много преди важните стъпки, докато сме само гаджета.

# 845
  • По света и у нас
То се очаква човека с когото си да не ти е "поредния", а да създадеш нещо сериозно с него. Но ако приоритета ти е мама или тати, ясно че няма да имаш приоритет да създаваш нищо сериозно и ще си с поредния(ата) за малко, тъй като секс не се прави с роднини.
Отвратителна работа, това е чисто използвачество и губене на време за човека, който те възприема сериозно.

# 846
  • Пловдив
Не. Ако не стоя с широко затворени очи, индикации за това (а и за други важни неща) има много преди важните стъпки, докато сме само гаджета.
А аз явно не мога толкова да ги уловя тия индикации и изначално очаквам да съм поне наравно с родителите му, ако не и малко по-напред.

# 847
  • София
Няма как да очаквам нещо, което аз самата не предлагам.

# 848
  • Пловдив
Няма как да очаквам нещо, което аз самата не предлагам.
Аз го предлагам и съм го получила. Мисля, че това е тайната да си харесвам и уважавам мъжа след 20 години.

# 849
  • София
Не е ли ясно, че говоря за гаджета, не за съпруг или за мъж, с когото имате дете/деца. Някъде по-рано уточних, че за съпруг положението е съвсем различно. Не съм имала гадже, изискващо да е важно колкото родителите ми. Не съм сигурна как щях да реагирам на такива претенции.

Всъщност, не знам защо се отклонихме така. Идеята ми беше, че в случая, описан от Кечър, жената е гадже и за мен е нормално  родителите да са по-важни от нея. За мен в тази ситуация поведението на мъжа не е червен флаг.

Допълвам:
За мен червен флаг в този контекст би било, ако при всяка поредна най-важна най-близките ти стават второстепенни и така до следващата поредна най-важна. Същото се отнася и за жената.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 07:59 от milenaka

# 850
Опитвам се да се сетя случай, в който мъжът в една връзка се оплаква (или вижда червени флагове) от жена, която е прекалено близка с баща си, купува му подаръци, звъни му често, а-у. Или пък след женитбата възникват караници между бащата и новия зет. Обикновено войната е между свекървата и булката и често съм се питал защо. Нали мъжете сме териториалните... Sweat Smile

# 851
Защото има жени, които когато станат свекърви се чувстват длъжни да се държат нагло, нахално, началнически и се опитват да командорят. Трудно им е да приемат, че "не пеят в хора" и че някоя друга жена, ще прилага техните номерца, но на синът им. Майка ми е свекърва мечта. Снаха ми винаги е в спретнат вид и може да разчита на майка ми, както да посещава разкрасителните си процедури редовно, така и да си свърши нещо на спокойствие. Свекърва ми обаче все ще се заяжда с теб, все ще ти направи нещо гадно и ще каже, че изобщо не е искала да стане така, играе го жертва и изненадана, че не ти харесват гадостите й, че даже и сърдита, с материала от постъпката си прави интриги. Все да се изкаже за всичко, все да се бърка нявсякъде. Нищо, че хал хабер си няма, защото е родила и си е оставила децата да й ги гледа "родата", обаче сега е решила, че ще е майка и ние със етърва ми се явяваме инкобатори явно. Рядко проста е неразбираща последнстията от действията й жена. Казвам ви, дано никога не срещате индивиди като нея. Криви си душата до степен да е смешна. Ако детето ми прилича на съседа, на нейният ще е, няма да е на нашият 😂 опитвам да не й обръщам внимание, обаче типичната за нея злост и заядливо поведение, е трудно и за "смилане".
Не винете младите жени, понеже някои възрастни такива, са озлобени от всичко, което осъзнават, че никога не са били.
Една умна свекърва, ще подкрепя младата жена и ще се постарае да създаде комфорт, за да отгледа дечицата си тя на спокойствие и да направи синът й щастлив. Понеже всички знаем, че щастливата жена, означава щастлив мъж. 🙂

Опитвам се да се сетя случай, в който мъжът в една връзка се оплаква (или вижда червени флагове) от жена, която е прекалено близка с баща си, купува му подаръци, звъни му често, а-у. Или пък след женитбата възникват караници между бащата и новия зет. Обикновено войната е между свекървата и булката и често съм се питал защо. Нали мъжете сме териториалните... Sweat Smile

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 17:23 от КремонаЛиза

# 852
  • София
В случая нито майката на мъжа е свекърва, нито гаджето му е снаха. Нека да се придържаме към фактите.

# 853
  • София
Това, че ти правиш разлика между партньори, които са женени, и партньори, които са на възраст и вече няма смисъл от женитба и си доизмисляш, че са транзитни, не значи, че е единен критерий за всички ни. Повечето хора разсъждават от гледна точка на отношение към партньора, а не правен статут.
Всеки е бил транзитен и "просто гадже", преди да стане съпруг/а. Аз не съм виждала приоритетите да се обърнат след сватба/брак/дете.

# 854
Има няколко профила, които се представят за мъже, които най-редовно обикалят темите и говорят глупости с цел тролене. Много тъпо поднасят разни заяждания и си личи при един прочит на последните няколко коментара.

В случая това са тези тук, обясняващи как мама е до един момент, пък гаджето е преходна фльорца, затова дай да обгрижвам мама, пък фльорцата да се спасява. Ако списващите имат жени до себе си, силно ги съжалявам, дано се осъзнаят и се измъкнат по-бързо. В крайна сметка, защо им са жени при живи майки?

Общи условия

Активация на акаунт