Инсулинова резистентност - тема 2

• 22 326
  • 768
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! При глюкоза на гладно - 6.29 mmol/l и инсулин на гладно - 15.4 uU/ml може ли да се говори за инсулинова резистентност? Утре съм на лекар, но много се интересувам. Благодаря!

# 136
Ако е само по тях да се съди - да, определено изглежда като ИР. Вече ако има други неща които биха могли да повлияят, лекарят ще ги вземе предвид но най-вероятно си е ИР, щом сте имали и повод да проверявате за такава, т.е. симптоми и оплаквания.

# 137
Ако е само по тях да се съди - да, определено изглежда като ИР. Вече ако има други неща които биха могли да повлияят, лекарят ще ги вземе предвид но най-вероятно си е ИР, щом сте имали и повод да проверявате за такава, т.е. симптоми и оплаквания.

С доста наднормено тегло съм, имам и гуша, пия хормон...имам лека желязодефицитна анемия. Искам да отслабвам, но ми и е много трудно заради зверския апетит и глад.

# 138
Хъмм интересно, този висок инсулин на 60 мин е доста обезпокояващ май???

Insulin ( Серумен Инсулин )               22.40   mU/l   
Insulin ( 60 м post 75g glucose )      103.00   mU/l   
Insulin ( 120 м post 75g glucose )      24.70   mU/I

Глюкозата само на гладно ми е 6,2 mmol/l, после е около 3 mmol/l

# 139
Тя дето на гладно е висока, но и после не бива да пада толкова спрямо началната. Инсулинът е висок още на гладно, не само после.

# 140
22 на гладно е много висок инсулин. Естествено, че на първия час ще е още по-висок. А 6.2 глюкоза с 22 инсулин говори за сериозна ИР, към диабет.

# 141
Здравейте, нормално ли е преди хранене (не сутрин) захарта да е 5? Доколкото чета, пише, че е нормално…След хранене се качва на 5.8, 5.9

# 142
Нормално е преди хранене да е 5. Но се учудвам как след е само 5,8. Колко след я мериш? И след какво ядене?

# 143
Един час след хранене. Нисковъглехидратно се храня (мисля, че последно мерих след салата, риба/зеле с месо на фурна, чаша червено вино) Е, понякога има и малко захар в кафето сутрин или някоя филийка нисковъглехидратен хляб, или нисковъглехидратен десерт/плод, но гледам да не прекалявам.

Нормално е преди хранене да е 5. Но се учудвам как след е само 5,8. Колко след я мериш? И след какво ядене?

# 144
Здравейте, нормално ли е преди хранене (не сутрин) захарта да е 5? Доколкото чета, пише, че е нормално…След хранене се качва на 5.8, 5.9
Нормално е, да. Ако това са ти постоянни стойности, имаш добър контрол на КЗ. Важно е инсулинът как е също, за да не се окаже този добър контрол за сметка на повече инсулин, но като цяло, ако се съди само от казаното, нещата изглеждат повече от прилично.

# 145
Аз на първи час след ядене съм между 6 -7. Вчера реших да си позволя една ябълка зелена. Час след нея 7, 6 Sad

# 146
Мда и на мен ябълките ми вдигат доста, но не колкото тесто. Таме  нещо страшно - над 11.

# 147
Пробвах варени кестени. Прочетох, че имат нисък ГИ и ставали и за диабетици. И те ми дигнаха над 7 на първи час.

# 148
А бе този ГИ е лъжа и измама. Всеки реагира в различна степен. Никой не знае на каква база е определен този ГИ и какви хора са ползвани за тест и определяне при какви условия е извършено тестването и т.н. Със същата сигурност ще определиш посоката на вятъра като си наплюнчиш пръста.

# 149
Моля кажете как правите кюфтетата. Във всички рецепти за кюфтета на фурна се слагат галета и/или хляб. Какво да сложа, хуск вместо тях?

Общи условия

Активация на акаунт