Инсулинова резистентност - тема 2

• 22 331
  • 768
  •   1
Отговори
# 150
Просто пропусни пълнежа. Аз не слагам нищо. Малко се свиват повече, но си стават идеални на вкус.

# 151
Понякога слагам пармезан аз. Най-често не слагам нищо.

# 152
И яйцето е Лука ли да пропусна? Само месо?

# 153
  • Бургас
Никога не съм слагала яйце и галета в кюфтетата, дори и преди ИР. Вече и лук не слагам, че ми дразни стомаха. Само кайма и подправки каквито искам.

# 154
Е не де, говорим за хляб, галета от този сорт. Останалите подправки си ги слагам. Моите са с лук, яйце, чубрица и черен пипер.

# 155
  • Варна
Само месо слагам. Понякога лук и морков и са по-сочни

# 156
Здарвейте! Изследванията са на мъж на 21 години. Направи ги след рязко качени килограми и постоянно чувство за умора и отпадналост. Възможно ли е да има някаква форма на инсулинова резистентност?

# 157
  • Бургас
Като няма изледване на 60 и 120 минута не може да се каже нищо със сигурност.
Щитовидните хормони изследвани ли са.

# 158
  • София
То, няма и нужда от изследвания на 60-та и 120-та минута.
Висок гликиран хемоглобин, високи триглицериди.
За умората - щитовидни хормони и витамин Д да изследва.

# 159
Какво да изследва на 60 и 120 минута? Глюкоза или инсулин?
Щитовидни не е пускал. Ендокриноложка му е правила ехография на щотовидната жлеза и само по това е заключила, че е добре.
Артемис, благодаря ще си пусне щитовидни и витамин Д. Б12 може ли да играе роля в умората му?

# 160
Здравейте Simple Smile
Някой може ли да погледне тези изследвания, има ли нещо което трябва да ме притеснява. Питам конкретно за ИР. Не съм с наднормено, но имам изключтелна уморяемост, падане на коса, сърцебиене(предполагам че щитовидната играе роля), там имам хипо, но сега ми се струва, че са ми по-добре изследванията. Качила съм около 2 кг, но преминах възрастовата граница 40 и може и да е нормално да не съм цял живот 49-50 кг. В момента съм 52-53, но сякаш имам съвсем леко натрупване на мазнинки корема, което ме кара да се съмнявам да не съм в лека ИР. Това за сега само аз си го забелязвам, но познавам добре тялото си.
Пия хормон по 0.50.
Благодаря ви предварително.

# 161
  • София
Щитовидни не е пускал. Ендокриноложка му е правила ехография на щотовидната жлеза и само по това е заключила, че е добре.
Артемис, благодаря ще си пусне щитовидни и витамин Д. Б12 може ли да играе роля в умората му?

Да и Б12 също. И желязо.

# 162
Много благодаря!

# 163
И без стойности на 60 и 120 минута се вижда, че има ИР, по Хома индекса.
Да пусне другите неща момчето.

# 164
  • Бургас

И двете - глюкоза и инсулин.
На ехограф не може да се хване хипо и хипер функция ва ЩЖ. Тя и моята на ехограф е ОК, ама хормоните ми бяха извън граници.

Общи условия

Активация на акаунт