Инсулинова резистентност - тема 2

• 23 203
  • 768
  •   1
Отговори
# 450
Като се има предвид, че повечето ендокринолози не гледат изобщо инсулина на 60 минута, твоите резултати са съвсем прилични. Даже много добри.
Не виждам нужда от глюкомер.

# 451
  • Бургас
Така е, моята също ми пусна изследвания само на 0ч и 2ч.
И на мен изследванията ми изглеждат ОК

# 452
Момичета и на мен скоро ми откриха ИР. Пия сутрин и през деня (общо 2) кафета с мъничко мед. Дали да спра меда и да си слагам мляко? Т.е. като чета в темата не е за препоръчване сутрин кафе с нещо сладко.

# 453
Определено млякото е много по-добре от мед.

# 454
Сметана още по-добре, ако толкова трябва да има нещо в това кафе. Особено ако млякото ще е съществено количество, вдига инсулина и то. От сметаната обикновено се слага по-малко.
И имам предвид истинска млечна пълномаслена сметана, не сухи "сметанки" дето трябва със закон да ги забранят повечето.
Медът си е захар, там няма какво да говорим, еднакво ни се отразява като нея.

# 455
Благодаря за отговорите. Пак да се включа с въпрос. Понеже изчетох от началото темата и видях, че според някои от вас това с броенето на калориите е отживелица. Не пропускам нито една серия на предаването "Моето 300 кг тяло". Там доктор Нау им назначава диета с 800 калории. Само така отслабват. После като стигнат определен брой кг им прави стомашен байпас. При тези хора само това работи и така отслабват- с минусов калориен прием. Моята диета, от която свалих засега 8 кг също е с по-малко калории, но много разнообразна и вкусна.

# 456
Предпочитам лично аз да не се сравнявам с хора по толкова много кила, нито пък планирам да се храня под наблюдение и контрол от лекар или да си правя байпас на стомаха... съответно не са ми релевантни тези методи.
Съществен дефицит все някакво отслабване ще доведе, разбира се. И после идва въпросът цял живот ли недохранен ще ходи човек или като си върне нормален прием на храна и пак нагоре.
Риторичен е в случая, не държа на отговор.

# 457
А като отслабнете с такива драконовски мерки, после метаболизма ще си го търсите.
Нямам намерение да споря по темата де, всеки има глава на раменете си, да си я ползва по преднаначение.

# 458
Ползвам си я главата и то много добре. Ям каквото обичам, и смъквам доста бавно, но успешно. Все пак не съм първа младост. И ендокринолога ми каза, че супер се храня. Не направи никакви забележки. И е предписана от диетолог специално за мен и моите хранителни навици.

# 459
Чудесно, поздравления.
Сподели после като влезеш в режим поддръжка на сваленото и върнеш нормалното хранене как е.

# 460
Аз не знам какъв е конкретният случай, обачеее 800 калории са много, много малко. Дълго време на такива калории вкарва организма в режим на оцеляване, което води до други проблеми.

# 461
Аз не разбирам за какво има някакво питане тогава.
Ендокринологът казал че всичко е супер и без забележки, потребителката смята че всичко си знае, по телевизията някакви по 300 кила и те така правят, всичко е ясно и тя си знае какво прави и всичко е нагласено специално за нея. Чудесно.
Към нас какво е питането в случая, че чак и цупене понеже отговорите се разминават с нещо от тия неща?

# 462
Аз нямам килограми да свалям вече, всъщност имах 5-6кг, но с тоя Глюкофаж ги свалих бързо. Аз се храня, балансирано доколкото мога от години и почти не криввам от това правило, но съм с ИР. Тежа 59-60кг и съм 158см може да сваля и още 2-3кг, но нямам нужда от това. Чувствам се перфектно. Ако трябва да изкарам 1 ден на 800калории ще припадна още преди обяд сигурна съм. Аз ям стабилна закуска обичам солена със сирене, кашкавал, две филии ръжен или пълнозърнест хляб, задължително яйце, нещл намазано, я сирене, я котидж или лютеница, калвото има. Авокадо обожавам, айрян, маслини това преди да тръгна на разходка с кучето. Незнам колко калории е, на обед ям супа или някакво месо, вечер салата или пак супа. Сладко не, пакетирано не, сокове не, но плодове и ядки ям от време на време. Средата на декември съм на изследвания да видим как са нещата. Дано да са по-добре..

# 463
  • Бургас
Не трябва да правите паралел с тези 300 килограмовите. При тях редуцирането на калориите работи, защото повечето са се докарали до това състояние с адски много храна. Така, че те просто я редуцират до нормално хравене, а не до недостиг на калории. Бях гледала един епизод, където човека изяждаше на ден количество, което нормален човек ще го яде цяла седмица. Освен това повечето се тъпчеха с Магдоналдс и КФС подобна храна по цял ден. Много ясно, че като минат на пържола със салата за тях си е огромна калорийна редукция.

# 464
Аз като съм гледала преди години предаването, доктор Нау им даваше по 1200 калории на ден, сега явно е станал още по-"лош" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт