Инсулинова резистентност - тема 2

• 23 185
  • 768
  •   1
Отговори
# 465
Имало някакво предаване The biggest loser в което участникът с най-много редуцирано тегло печели. Методът, по който са действали е яко трениране и яко ограничение на калориите. В крайна сметка, след приключване на предаването, почти всички участници не само са върнали предишното или почти предишното си тегло, ами са си скапали метаболизма и за да не пълнеят, трябва да живеят на пост и молитва.
Тоест калориите които са им необходими, за да поддържат теглото си, без да качват са толкова малко, че човек не може да живее на такава рестрикция постоянно.
Всички са чували за йо-йо диетите. Лесно е да свалиш, но после трябва да задържиш, а това е кажи-речи мисия невъзможна за тези осланящи се само на калориен дефицит, защото телото се управлява от хормони, не от калории.

# 466
Освен всичко друго, сме и в здравния подфорум а не в този за диетите, в тема за конкретен здравословен проблем, та и не бива само за тегло да си говорим и само то да ни е важно точно тук. За който го прави само от суетност, си е негова работа, но като цяло е хубаво и към здравето да има насоченост.
200 и 300 кила американци дето са по-големи от прасетата които баба и дядо умишлено угояваха изобщо не са ми критерий колко свалят и как. При тях е животозастрашаващо и свалянето е най-спешното нещо, другото после го мислят. Ако някоя от нас се докара до там, също ще е такъв приоритетът. И пак говорим за телевизионно шоу, там сеирът е най-важен, колкото и грубо да звучи в случая.

# 467
Когато отслабването е предимно чрез дефицит, калориите задължително се намаляват процентно и това се случва на няколко пъти до достигане на здравословна цифра, бавно и продължително. Килограми трупани години наред не трябва да се свалят с 800 калории вълчи глад и мъка, че после е страшно.. Отделен въпрос е кой има желание и воля.
НО, това го поднасям като полезна информация и нищо повече.

# 468
Здравейте Simple Smile можете ли да ми кажете как ви се струва глюкозата и инсулина на резултатите ми. Понеделник ще ги пратя на ендокриноложката. Вит. Д ми се струва доста нисък, за другите неща хич не съм наясно..

# 469
Вит. Д е трагичен.
Другото изглежда прилично на хартия, само не ми харесва че на втори час захарта пада под базовата.
Ако има симптоматика, обаче може и да не са чак толкова прилични. 
Много е важно да се разбере, че симптомите са от първостепенно значение и чак след това идват резултатите от изследванията.

# 470
  • Бургас
На мен ми изглеждат перфетни. Може да приемате някакви добавки с вит Д и Б12.

# 471
Аз мога да кажа за витамините - вит. Д в тази мерна единица трябва да е мин 25ng/ml, вит.Б се търси близо до горна граница. Магнезий също може да вземете - добре е да е по-близо до 1.00.
Добрият холестерол е малко нисък, може да хапвате повече авокадо, маслини, зехтин.
Имате полови хормони, на кой ден от цикъла са правени?
Аз щитовидни пускам на чист ден, защото ТСХ може да се повлияе лекичко от цикъла.
Като цяло е добре да дадете малко предистория - изследванията сте ги пускали заради оплаквания, профилактично, опити за бременност?

# 472
Това пък за магнезия че трябвало да е към границата откъде дойде? Той че трябва - трябва си, но по принцип в серум винаги е около средата на референтните дето и без това не са особено широк диапазон. И да има дефицит, там не личи, магнезият е толкова важен минерал че в кръвта нивото му се поддържа в тесни граници. Дори ако за целта би липсвал достатъчно в кости и тъкани.
И тук ще трябва със сигурност де, при положение че има толкова витамин Д за наваксване, за което също трябва още магнезий, освен и к2 обикновено с по-стабилните дози Д.
Натрият ми е странен такъв нисък.
КЗ и инсулин поне на прима виста не ми изглеждат зле, но наистина няма информация по какъв повод са направени изследванията, в това число и половите хормони дето на мен нищо не ми говорят.

# 473
Съгласна съм Blush  За магнезия го казвам, защото моят беше 0.8, заедно с нисък вит. Д и освен вит.Д ендокриноложката ми каза да пия и магнезий (но него за месец), защото, цитирам “е добре да е по-близо до 1.00”. Също така има отношение към усвояването на вит. Д наистина.

# 474
Наистина за пръв път чувам такава препоръка, нито пък от толкова години дето си размятаме изследванията тук и си ги сравняваме съм виждала на някого близо до горната граница.
А че се взема заедно с витамин Д - взема се, там спор няма.

# 475
  • Бургас
А ние навремето по биология учихме, че вит Д се усвоява благодарение на вит С. Т.е. ако има липса на вит С, колкото и да се наливаш с Д няма да се усвои напълно. За това било хубово да се приемат заедно С и Д. Сега доколко е вярно не знам.

# 476
А ние навремето по биология учихме, че вит Д се усвоява благодарение на вит С. Т.е. ако има липса на вит С, колкото и да се наливаш с Д няма да се усвои напълно. За това било хубово да се приемат заедно С и Д. Сега доколко е вярно не знам.
Нещо не си запомнила правилно или са ви учили нещо грешно. Ц трябва за желязото, за Д трябва К2 или по-точно трябва, за да може калция да отиде където му е мястото. За усвояване на Д и производство от кожата/резултат от слънцето трябва холестерол.

# 477
Половите хормони ми ги пусна ендокриноложката, защото и споделих че съм в цикъл. Явно така е преценила, аз не разбирам. Grinning Не планирам повече деца за момента. Иначе на трети ден са пускани. Като цяло изследванията пуснах, защото съм увеличила движението от няколко месеца насам, а кантара не мърда. Не се чувствам ок в тялото си. Постоянно имам някакъв глад за нещо, но той може по-скоро и да е на психическа основа, знам ли.. след толкова стрес поради смърт на два пъти в семейството ми.

# 478
Дефицита на витамин Д със сигурност трябва да се заемеш с него, а по това че все си гладна не знам какво да ти кажа... зависи и как се храниш, че има и много жени които прихапват колкото да не е без хич и после се чудят що са гладни пак след малко. И пак хапнат малко щото нали не може то тъй цял ден ядене... Толкова пъти съм го виждала това, че и повечето го правят с не особено засищащи храни щото пак нали дай да е нещо нискокалорично.
Идея си нямам дали при теб е така де, това на общо основание го написах. Но си струва да обърнеш внимание с какво се храниш, различните храни съвсем различно засищат и обикновено тези които са най-лесни за посягане, са най-зле в това отношение.

# 479
Да, много ви благодаря на всички за отговорите! Ще се заема с витамините задължително Blush
Ще видя какво ще ми каже и ендокриноложката по въпроса Simple Smile
Иначе храненето не ми е особено разнообразно напоследък. Две закуски въртя и няколко неща за обяд и вечеря. Ще гледам и в тази насока

Общи условия

Активация на акаунт