Инсулинова резистентност - тема 2

• 23 175
  • 768
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Райски ябълки ядете ли, момичета?

# 481
Категорично не. Даже трябваше да проверя какво точно е.

# 482
  • София
Хм, похапнах няколко аз днес и не ми хареса резултата на глюкомер после....

# 483
Тогава какво изобщо питаш Simple Smile Дори за всички други да са ок, ако на теб не са, не трябва да ги ядеш.
Поне от това което прочетох, са абсолютно противопоказни за хора с проблем с контрола на захар и инсулин.

# 484
Райската ябълка има висок гликемичен индекс, но не влия върху покачването на глюкозата.
В малки количества няма проблеми да се консумира.
Има два вида. Едната е по-кръгла и се чака да омекне. Аз лично не я харесвам, доста лигава става. Другата е сплескана и не се чака да омекне. Нея лично я харесвам.

# 485
Какво значи "малки количества"?

# 486
  • София
Не е това, което аз днес сгънах Blush Stuck Out Tongue Winking Eye Joy

# 487
Какво значи "малки количества"?
Една - две на ден. Хубаво било да се ядат в първата част на деня. Аз ги яма за следобедна Wink

# 488
Аз се отказвам. Успех!

# 489
Как ви харесва тази блудкава каша?
Опитвала съм, категорично не!

# 490
  • Варна
Това е супер сладък плод. Ако някой ще го яде, да пробва с 1-2 лъжички към нещо + мазнини и протеин; аз ги харесвам на вкус, но пълен абсурд да изям 2 и то само това, на гладно... толкова сладост и захар, на мен са ми по-сладки от банани или грозде и подобни супер забранени плодове. Ако някой ще си позволява, според мен да си тества собствената захар и как влияе, 1 лъжичка заради вкуса и в комбинация с други храни, особено мазнини... и пак - проверете си собствената КЗ, някои хора изобщо не е ок да се откланят или мърдат, за мен няма проблем да изям 1 хапка нещо в комбинация, защото знам какъв е случаят ми... но сериозно, колкото по-стриктни сте, особено ако тръгвате от "по-далеч", толкова по-добре; не хапка картоф, хапка ориз, 1 ябълка, 1 банан, 1 не знам какво.. "само 1 бонбон" и т.н. Тези неща са като човек вече има контрол и знае какво прави и си е в ремисия.

Пишейко това, направих просто гугъл сърч - persimmom sugar и banana sugar - райката ябълка има 13г на 100, а банан 12... правете си изводите. Това е на прима виста първото от гугъл, нищо не претендирам

# 491
Аз си ви чета, полезно ми е много. От толкова гледане и четене насам натам се обърках вече какво да ям и калво да не ям. Иначе райска ябълка не съм опитвала никога. Сега си направих 'пица' с блат от овесени ядки. То силно казано пица ама квото е стана добре.😉 Кантара ми се е заковал, ама аз и не се движа много, много само кучето 1 час и пеша на работа и обратно, което общо е 10000 крачки. Ма и то едва ли ще свалям още. Снощи забравих да си пия Глюкофажа, разлика не усещм. Ще пускам изследвания към средата на декември, та ще видим как е. Иначе меря с глюкомер рядко, защото нямам мой, като идем у нашите. 4-5-6 зависи кога идем, че се е случвало и да е след ядене.

# 492
  • Варна
Е, 4 е супер… и 6, ако е след ядене първите часове. Ама овесените ядки по-скоро не са 😉

# 493
  • Sofia
Овесените ядки не ти трябват. 60г въглехидрати за 100г.
Райската ябълка е пълно недоразумение наред с мушмулите.  Mask Тези неща са неядливи за мен.

# 494
  • Варна
За мен пък са супер вкусни и двете.. та въпрос на вкус, но райските са леко лигави, а знам, че много хора не харесват такива неща.

Общи условия

Активация на акаунт