Инсулинова резистентност - тема 2

• 23 162
  • 768
  •   1
Отговори
# 495
Мушмули на мен ми харесват. Но райската ябълка не.
За овесените ядки съм на мнението на Карен.

# 496
На мен много неща са ми вкусни, но са ми абсолютно противопоказни. Всеки да си избере кое му е приоритет, вкуса или здравето.

# 497
О, аз мушмули от 15 години не съм виждала, просто споменах. Даже от 16, откакто почина татко... Той имаше на неговото село.

# 498
Няма да ги ям вече тия овесени ядки, то бяха трици, ама все тая и без това не са кои знае какво. За довечера ще ям крем супа с каквото имам. 2 чушки, 2 тиквички, зелен лук, магданоз и това е. Мляко не й слагам пак става, после й троша малко  сирене. Ям я без хляб. И салата ще направя някаква и това ще е.

# 499
Това само като го чета и ми пристъргва стомахът, а обядвах преди малко Grinning А нещо по-съществено освен чушки и тиквички? Яйца, месо, такива ми ти...

# 500
Овесени трици, ти остъргват чевата (в не добър смисъл) и само си товариш отделителната система, защото най-голям дял имат неразтворимите фибри което се нарича целулоза. Със същия успех човек може да си настърже една талпа.

# 501
  • 🌊
Аз да питам тези, които са в "ремисия" - какви сложни въглихидрати вкарахте в диетата си? Инсулина ми на гладно е вече 6.77, но се чудя колко безопастно ще е след някой друг месец да направя бобена яхния.
Може да звучи смешно, но не искам да разваля работата.

# 502
Изобщо няма да ги ям тия вече, то и без това са не много вкусни. Понеже из тик ток все ми излизат клипчета с тия трици и ядки..... Супите си ги правя постни аз, яйце ядох сутринта с шунка и сирене и домати. Аз месо много избирателно ям от малка, а в манджа неее 😉. Ще ви чета, че белким запомня полезни неща. Благодаря, че пишете за такива като мен...

# 503
Аз да питам тези, които са в "ремисия" - какви сложни въглихидрати вкарахте в диетата си? Инсулина ми на гладно е вече 6.77, но се чудя колко безопастно ще е след някой друг месец да направя бобена яхния.
Може да звучи смешно, но не искам да разваля работата.
Ако изядеш една бобена яхния, надали ще ти стане нещо, ако започнеш да я ядеш редовно, това вече е друг случай.

Не знам колко време точно си на режим, но подозирам, че ще имаш проблем с бобената яхния - я вкуса няма да е същия, я ще ти създаде храносмилателни проблеми.
Аз лично не съм вкарвала нищо, карам си на моето хранене и си свиркам. Ако се случи да ям нещо което не трябва - получава се горното или пък ми се разваля съня, започва да ме боли това-онова което ме болеже преди и така.

# 504
Е то какво да му е вкусното на трици... фураж просто. Но тая вечеря дето описваш само от зеленчуци ми звучи като глад и мизерия.
Чебурашка, наблюдаваш се, общо взето. Някои могат да понесат плодове в що-годе нормални количества като вече са в ремисия, други не могат и да си го помислят. Същата работа е и за млечни, за бобови, за подземни зеленчуци и каквото се сетиш. Един може и с там което си избереш, срещу него поне още един дето няма да е добре с него.

# 505
Ааа ще се наям и салата ще има, ще сложа и масло в супата. Вие ядете ли млечни продукти? Сирене, кашкавал, кисело мляко, за прясното знам, че не може, ама аз не го понасям така или иначе. Ама сирената...

# 506
За себе си съм установила че с тях и без тях не намирам съществена разлика. Друг друго ще ти каже, пак за себе си.
Е, не са ми основната прехрана сирената де, но не е и да се пазя хич да не ям. Пазя се само от такива с плесен, заради алергия, но това няма връзка с ИР при мен.

# 507
Аз ям всекидневно сирена, кашкавали всякакви, но по-малко гледам. Добре се чувствам, но нямам все още глюкомер де. Ще гледам да си купя в най-скоро време. Иначе закуска без сирене и домат не си представям.

# 508
Аз ям много масло. Сирена само Бри и кашкавал, но по малко и не всеки ден. Крема сирене също - домашно от намачкано масло с бяло саламурено. Под малко имам предвид около 50гр. Бях се отдала на вакханлия с маскарпоне, но от него ми излязоха пъпки.

# 509
  • Бургас
Аз намалих драстично млечните продукти. Навремето ядях много сирене и кашкавал. Постоянно си купувах и някакви по така сирена - жълти, сини плесенясали, зелени. Обаче откакто ги ограничих значително ми намаля акнето. Преди беше страшно - имах тежко кистозно акне.
Освен това установих, че от повечето кисели млека получавам киселини. Не зная какво им бухат вътре, но от много малко марки не получавам, както и от турското.  Според мен им слагат палмово масло. Навремето като ядах банички за закуска Grinning бях като радар и можех по стомашния дискомфорт да разбера дали са с палмово масло или не.
От прясното мляко пък имам кофти дъх.
Сега за кафето си купувам бадемово или овесено мляко. Но гледам да са без захар и без разните там овкусители и гуми.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 14:22 от Irene Adler

Общи условия

Активация на акаунт