Инсулинова резистентност - тема 2

• 23 135
  • 768
  •   1
Отговори
# 510
Аз ям сирена, кашкавали, от дете обичам млечни. Даже много време и съм си правила, но това беше отдавна. Никога не съм имала акне, а киселини за пръв път ми излезнаха като бях бременна и така се оплаших, че звънях на доктора. 🤣 Добра идея е, обаче да си взема бадемово мляко за кафето сутрин 🙂

# 511
Нищо няма да вкарвам аз. Не ми липсват,  не ме изкушават. Тесто, сладкиши, ориз, картофи, бобови и млечни - не. Газирани и въобще безалкохолни също не.

# 512
  • 🌊
О, боб постоянно няма да проям със сигурност. Смятам да си продължавам със същите режимни храни, някое от предишните ми ядения (боб/леща/ориз) може би веднъж на 2 месеца, примерно да изведа Чебурашкин на суши понеже той много обича. За мен едно от психическите неща на които човек трябва да се тренира, когато има ИР е, че като сме го смъкнали и се е видял по-ниския резултат не е ок да се захвърли всичко и да се върнеш към старите навици.

Иначе когато ядях много въглихидрат имах доста подут корем, но и доста газове. Постепенно забелязах, че това е изчезнало.  Не изпитвам някаква жестока липса към храни, защото вече свикнах, но понякога много ми липсват баничките и картофите.

# 513
Бобовите са с фибри и нисък ГИ. Какъв е проблемът?
От вчера започнах да си проверявам КЗ 2ч след хранене, да се ориентирам кое как ми действа.

# 514
На мен в началото бобовите и въобще варивата ми вдигаха КЗ. Ама това е било юни месец, сега не знам как би било. Може по празниците да порасна една боб чорба, ама само една процийка, може и да не направя, зависи.
Дамата със салата и супа от зеленчук - глад няма ли после, след час-два. Joy Няма ли кюфте (че и едно ми е малко) след час съм вълк. Joy
Напоследък прекалявам с ядките - сурови кашу, лешници, орехи, трябва да ги разкарам, че все към тях бягам. Не съм готвила нищо днес, много ми е заспало цял ден - утре след работа ще мисля какво да готвя. Joy

Според моето скромно мнение плодовете са много неподходящи за ИР, одобрено такива много сладки, ама това си е мое виждане, да не ми се обади някой. Просто ми се струва излишно да спираш захарта, ама да ядеш супер сладък плод, все е захар. Да, много е трудно, ако ти се яде сладко, много е гадно наистина. Аз също смачквах по един 300 грамов шоколад и то наведнъж, черния ми беше горчив и не можех и миризмата му да трая. Сега ям само 85% от Лидл, че и на тоя тип шоколади трябва да се гледа състава и ми е сладък и ям по едно блокче. Просто за 1-2 седмица си трябва як инат, иначе не става. Тя райската ябълка или мушмула ли, как беше, като ти вдигне инсулина кел файда, че не ядеш захар. Ама, пък като ви се хапва, какво да правим сега. Не знам, не искам да обидя никой, наистина. Млечни си ям аз много, но киселото и прясното мляко са козе или овче и то на седми веднъж. Твърди сирена и кашкавал, обаче ям много и сметани разни високо мазнини в ястия слагам доста често. Краве прясно мляко и кисело избягвам заради А1 казеина, което си е просто мое решение, не че заклеймявам кравето мляко.

# 515
Кашуто не е ядки. От семейство бобови е и съдържат доста ВХ.

# 516
Не съм гладна след 1 час, ям супите винаги със салата няколко маслини няколко ореха. Слагам си сирене. Но в крайна сметка днес не направих супа, ядох риба със 2 пекани чушки. Имаше останала и изобщо ме домързя да готвя😉 Аз няколко месеца бях на режим салати с пилешко филе или риба или само салати, понеже не обичам месо, та се наяждам от по-малко. От известно време не ми е режим вече, така си ям. Сладко рядко ми се дояжда, но като стане си взимам шоколад от щанда за дибетиците, до нас им голям супермаркет с добре зареден щанд. И като взема един такъв чупя точно 2 парчета и ММ и сина ми го изяждат. Даже ако не са го забелязали им казвам изяжте тоя шоколад, за да не го изям аз 🤣

# 517
Със салата само може да не си гладна, но не си нахранена.
Парче сирене тук-там не покрива дневните нужди от белтъчини за поправка и възстановяване и след една възраст, саркопения и остеопороза като нищо ще ти почукат на вратата, особено ако тия салатки са съчетани с не особено голяма физическа активност.

# 518
Аз хапвам всяка сутрин яйца, ядки, зеленчук, 2 филийки пълнозърнест хляб с масло или топено сирене и шунка. Зеленчуци хапвам всекидневно, сирене, кашкавал, извара. Месо 3-4 пъти седмично. Ям бобови всяка седмица леща илк фасул, но по често е леща.  Прочетох, че не хапвате бобови.... незнам малко ли е много ли е уж гледам да хапвам от всичко.

# 519
Говорим за 1,5-2гр на кг тегло пълноценни белтъчини дневно. Тези от растителни източници са непълноценни, тоест не съдържат всички незаменими аминокиселини или не са в оптимална комбинация. Май само соята съдържа всички, но тя има други проблеми.

# 520
  • Варна
Аз лично гледам към 30 г протеин на хранене, закуската е най-трудна за повечето хора; за сравнение това са 5 яйца за този протеин. Иначе после всякакво месо и съм готова.

# 521
А протеин пиете ли?

# 522
Аз взимам колаген на прах по мин 20гр дневно.

# 523
  • Варна
Понякога добавям към някой "mug cake" или ако си измисля нещо тип "кремче". Иначе шейкове и такива не пия аз. Колаген също, да. Той се добавя към всичко, може и към супи, ястия, с желатин съм си правила желирана комбуча и всякакви производни неща.

# 524
Здравейте хора! Чета от доста време темите и се престрашавам да пиша с надежда за съвет и окуражаване.
Докато бях бременна установих, че имам проблем с инсулин и КЗ. Стойностите не влязоха в норма след като родих. Не съм била дебела - 55 кг по онова време.
Почнах кето режим по препоръка на лекаря с ето тези показатели
Спазвах го 6 месеца и свалих 5 кг. Повторих изследванията и бяха по-зле. Направих и други, включително за ЩЗ.

Сега съм леко отчаяна и объркана.
Признавам, че се оливам с ядене на ядки. Като ги почна и не мога да спра- по 100 гр изяждам. Ям доста млечни - масло, кашкавал, сирена, сметана. Без прясно мляко. Ядях доста яйца, докато лекар не ми видя холестерола. Салатите, зеленчуците и месото са ясни. Желанието ми за сладичко изобщо не е намаляло, даже е неистово напоследък. Много често си правя режимни десерти.
Почнах да пия вит. Д и К1. Купих си и берберин и омега 3 рибено масло. Чат пат правя упражнения вкъщи. Обмислям да се запиша на спорт.
Не разбирам защо при други хора този начин на хранене помага, а при мен не. Какво друго трябва и не трябва да се направи?
Объркана съм относно разрешените ми храни след срещата с ендокринолога последно. Като ми видя холестерола, каза да спирам основни храни в кетото - сметана, пълномаслени продукти, масло, мазно месо, мас, ядки, кокосово масло и Яйца!
Благодаря, че ме изчетохте и ще се радвам някой да сподели мнение.

Общи условия

Активация на акаунт