Инсулинова резистентност - тема 2

• 21 849
  • 768
  •   1
Отговори
# 690
Страшно много ви благодаря 🙂
Свалих първата и започвам да чета...

# 691
Поръчах я и аз, току що. Simple Smile

# 692
Аз я свалих на телефона, ама снощи прочетох 2 страници и съм заспала.
П.П Иска ми се да сваля още 3-4кг., но става многооо бавно, направо се отчайвам на моменти. А се храня максимално изчистено, движа се, а бе .... няма да отстъпвам и това е. От тук нататък това ще ми е животът и знам, че рано или късно ще стане.Сега ще чета, ще науча и повече и ще стане, ама това темпо на свалянне направо   ме отчайва на моменти ...

# 693
Скрит текст:
Майка ми е с Диабет тип 2, но е на инсулин, ако яде ниско въглехидратно и спада КЗ, но и се видга кръвното налягане, ако се движи много кръвната захар също спада и изпада в хипогликемии, трудно се постига баланс само с ядене на кюфтета и пържоли.
Защо е на инсулин и яде НВ? Да си яде ВХ щом е на инсулин, ако ще се храни НВ да махне инсулина.
Ако бях на ваше място, щях да си плюя на петите от лекаря, който изписва подобно "лечение" което си е чисто убийство. Дори не мисля че се изказвам пресилено.

В моето семейство имаше диабетици, единия от доста години - с НВВМХ вече няма.
Няма или го държи под контрол?

# 694
Обратим е тип 2, лично познавам двама официално бивши диабетици. И двамата си живеят обаче доживот с последствията от това че не са го държали под контрол за дълго преди това. Единият не вижда и е на диализа, а другата претърпя сериозен сърдечно-съдов инцидент, последваха стент и байпаси на няколко големи съда. Втората е на 45-6 години, първият е на повече но не знам колко, може би към 60.

# 695
  • Бургас
Ехе, няколко дни не влязох, колко много сте изписали. Да кажа и аз по последните теми.
Книгите "Код диабет" и "Код затлъстяване" ги препоръчвам. Има много интересни неща и се оказа, че много неща съм ги правила грешно.

Референтните стойности на лабораториите са извънредно завишени и трябва да се направи нещо по въпроса, защото много лекари от старото поколение още работят по тях.

Иначе аз тотално развалих диетата си и уви ще трябва да започна отначало. Декември месец бях болна от Ковид и заради леко гадене и стомашни проблеми и непоносимост към някои храни докато съм болна не можех да ям месо и някои зеленчуци, та си откарах на тестени изделия. То аз по принцип си имам стомашни проблеми де, писала съм и друг път. Все си мисля, че заради мигрената ми и дългите години преимане на нестероидни обезболяващи си прецаках храносмилането. Като сложим и антибиотиците, дето съм ги пила за акнето.

Тук се говори предимно за храна като причина за ИР. Имайте предвид, че и много лекарства я отключват също. Лично съм чела на някои от листовките, че някои ликарства могат да отключат диабет или да повишат инсулина или да повлияят работата на черния дроб. Ако черния дроб не е във форма също има отклонения в инсулина.

# 696
За лекарствата съм напълно съгласна. Някои може да отключат, ако се приемат дълго време, други може да я ускорят. Това също се подминава много често и не се взима предвид при изписването. Понякога рисковете са оправдани, но съмнявам се да е често.

Аз още преди години спрях да ходя на лекар, освен ако не е нещо сериозно което ме притеснява или за профилактичен преглед. Когато съм ходила обаче за оценка на състоянието поради някакъ проблем, решение не са ми предложили нито веднъж. Повтарям, нито веднъж. Всички проблеми които имах, реших сама с ровене за информация в интернет. Съжалявам, но това е моят опит и мнението ми за лекарите, с изключение на тези в травматологията и бърза помощ, е невъзможно ниско.

# 697
Говорим за храната защото тя е в наши ръце, то лечение ако ти се наложи няма заради потенциална ИР от него да го откажеш я. И аз много добре знам какво става от такива, ама като се тръшнах с ковид пневмония изпих без да мъцна и няколко антибиотика, и цяла кутия Медрол. Отрових се направо. И ядях по много пъти на ден за да не вземам тия гадости на гладно, което също не ми прави услуга откъм ИР. Ама каквото е - такова. Не е необратимо нещо, независимо от хранене или от лекарство ли е. От лекарствата поне приключваш лечението и този фактор ти отпада, когато е курс а не нещо за постоянно.

# 698
Ще си влезеш в ритъм лека полека. За мен най-много работи движението, това разбрах аз за последните 3 месеца.

# 699
  • София
Някъде по темите ми попаднаха две снимки с пирамиди на храните при ИР или ВМ-НВХ, а сега не успявам да ги намеря. Може ли някой да ми пусне линк към тях или самите картинки?

# 700
Това ВМ - НВХ хранене не е ли същото като Кето- то?

Намерих тази таблица :

# 701
Кето е разновидност на ВМНВ, най-рестриктивната. ВМНВ е по-широка рамка по принцип, която включва и кето.

# 702
Карнивор, при това лъвската диета е най-рестриктивна. Там се яде само телешко месо на стекове. Това даже аз не мога да го приложа. Sweat Smile

# 703
Карнивор, при това лъвската диета е най-рестриктивна. Там се яде само телешко месо на стекове. Това даже аз не мога да го приложа. Sweat Smile

Телешкия стек доставя ли всички нужни микроелементи и витамини за организма?

# 704
Аз не съм тествала лично, така че не мога да гарантирам, но карнивор съм и мога да твърдя, че да. Лъвската е по-скоро елеминационна и надали някой ще я спазва просто за кеф. Върши отлична работа обаче краткосрочно за установяване на непоносимости.

Общи условия

Активация на акаунт