Инсулинова резистентност - тема 2

• 21 771
  • 768
  •   1
Отговори
# 735
Че тя си е задължителна при ИР. Както и яйцата.

# 736
  • Варна
Супер за рибата! Защото ако и нея не обичаше, щеше да е по-трудно цялото това хранене.

Иначе да похваля течен монк фрут от iherb - от време на време си капвам и е приятен подсладител, въпреки че първите пъти ми беше много специфичен

# 737
Да ям риба, яйца, салати и млечни, който ще гледам малко по малко да ограничавам, защото на моменти с тях прекалявам. Слабост са ми абсолютно всички сирена и кашкавали. Направила съм си заготовки, пекани чушки и разни др. зеленчужи за по-лесно, хапвам и пилешко филе, понякога, но определено месото ми е главно риба. Хляб никакъв, сладко никалво, подсладители никакви, в началото бях купила, но всичко отиде в кофата. Уча се още, определено се уча, но лека полека напредвам.

# 738
Определено е по-голямо предизвикателство без риби, аз такива и с пръчка не бих пипнала... Но пак гладна не съм останала, става си и без тях. Това да ми е.
За картофите не ми обяснявайте как не били толкоз зле, аз изрично написах пържени такива Grinning Малко охладена домашно направена картофена салата например е съвсем друго нещо вече, там наистина малко остава от вредите. Хем охладени след сготвяне, хем и оцет, хем и зехтин а не олио. Не го правя почти никога само защото не си струва да се занимавам за 1-2 картофа. А ако направя повече, ще обикалям хладилника като акула Joy Контролирам се и няма да изям цялата купа, естествено. А искам. И не е най-приятното нещо, че да си го причинявам умишлено. Има достатъчно други вкусни неща за ядене дето не ми пречат.

# 739
Никакви картофи. Охладени неохладени, за някой с ИР, изборът е малко по-отровни или малко по-малко отровни.

# 740
Аз не съм държала никога да съм на най-строгото кето, нито пък съм се заблуждавала че в дългосрочен план съвсем никога няма да изям нещо извън режима. Аз и сама няма да си повярвам Grinning
Така е, не са добра идея картофите. Във вид на салата с оцет и зехтин и то малко и рядко са просто недобра идея. Преживява се без драми. Пържени в олио или не ща да знам в какво в заведение са много повече, там вече е много, много лоша идеята Grinning Това сравнявам. И то за себе си, дето съм на режим от години а не тепърва да се хващам да я боря ИР и да се чудя. Отдавна съм свикнала с усещанията след една или друга храна и как да ги сравнявам и тълкувам.
Ако някой сега почва, категорично по-добре без тях, ако успее. Независимо в какъв вид.
Аз за себе си може и да не съм станала фиданка, но смятам че съм си възстановила гъвкавия метаболизъм, което и искам, а не да гоня доживотна кетоза. Съответно не са ми драма някакви такива неща, особено през разумно дълги интервали и не като основна храна. Под дълги интервали нямам предвид седмица Grinning Имам предвид че за цяла година бирите ми мога да ви ги изброя поименно и коя на кой празник е била, ако изобщо Grinning А порциите в които е имало и картофи са били по-малко и от тях.
За мен работи достатъчно добре на този етап, ако почнат да ми се връщат симптоми и болежки е ясно че няма да е ОК.
За друг може това да не е достатъчно, а трети може и повече от мен да толерира като веднъж си оправи показателите.

# 741
Да, не казвам че са забранени. Нищо не е забранено, просто после да не се чудят тези които си ги позволяват защо не им вървят нещата.
Някои хора си търсят оправдание и лежат на това, че охладени, резистентно нишесте бла-бла и си мислят че правят нещо или са стриктни, потръгва им и после полека-лека добавят това, добавят онова от време на време, после по-често и накрая отиде коня.
Някои могат по-релакс, но повечето трябва да спазват стриктно иначе резултатите ще са в най-добрия случай задоволителни. Разбира се, в крайна сметка си е за тяхна, то точно такива започват да плюят по режима, че не работел, че им съсипал това или онова.

# 742
Е, такива случаи си ги има със или без споменатите картофи. Тя и една приятелка така разправяше как тя въглехидрати почти нямала в храната. А ден-през ден беше в пекарната срещу дома си. Живее в Бурса, сещай се какви пекарни имат в Турция Grinning Та и нея ако я питаш, сигурно и тя ще каже че тая работа с неяденето на въглехидрати не води до нищо и си е все същата.
Други се били хранели кето, ама това поамериканченото т.нар. кето дето е с големи количества млечни, подсладители, диетична кола и какво ли не, та файда че стояли под намсиколко грама въглехидрати.
Който иска само да си търси оправдание, ще си намери, то не е и винаги от невежество ами има и самозаблуди понякога.
Четене му е майката, поне като правиш избори да са информирани и да знаеш какво да очакваш. Плюс много наблюдение над себе си.
За второто наистина работи по-добре първо да се изчисти всичко което пречи, че да си припомниш какво е да се чувстваш нормално. Повечето хора дето тепърва започват да борят ИР са позабравили това чувство и по-трудно забелязват кое как им действа.

# 743
Така е, аз за това пиша и понякога може дори да звуча крайно на някои или като размахване на пръст, но е добре да се разбере, че насила във форум, никой нищо не може да те накара да направиш, ако ти сам не пожелаеш.

Всички си пишем, кой какво ще вземе от написаното си е негова работа и само за негова сметка. Обаче има и много хора, които сега проучват и пробват, и е добре да знаят, как стоят нещата в общи линии, и да не се лъжат, а после да останат разочаровани.

# 744
Избягвам в тази тема да натискам към най-големите рестрикции ако и да ги смятам за нужни и разумни, защото имаше вече няколко пъти сърдения че темата не е само за кето хранене, за разлика от другата в която повече пишем. За мен също това е най-разумният и лесен в дългосрочен план избор, макар и само ВМНВ а не винаги досущ кето. Но не всеки би го направил. За теб и за мен е ясно от това което пишем.
Иначе знаеш че и другата тема която споменавам се намира кой да я прочете като дявола евангелието. Това е неизбежно, все ще има по някой.
Отдавна не се е появявал и там някой да ни размаха пръста и да ни обрече всичките на мъчителна смърт от висок холестерол и повредени бъбреци и забравих какво още беше Grinning Предполагам че скоро ще е, то все има.

# 745
Мога да живея на картофи само, сготвени по всякакъв начин ги обичам . Ако кажа  на обща вечеря, че вече не ям картофи ще се почне : “ ама не може така, организмът има нужда от всичко по малко “ и  т.н. В момента съм ограничила картофите до веднъж на месец . Ориза само варен викате пак не става, а ? 🫣

# 746
Оризът си е нишесте пак. Да става... колко да става Grinning И за него са същите приказки за устойчивото нишесте като за картофите (идея си нямам каква част от нишестето е това, определено не ми сритва задника по същия начин ако е след охлаждане но си усещам че съм яла и въглехидратна храна), също и японците не са глупави че му слагат оцет в сушито, ама... ориз си е.
Ти си решаваш от там нятатък.

# 747
E да де, но аз друг режим не познавам, така че няма как да пиша за нещо което не съм пробвала лично. Никого не натискам, изказвам си мнението само. Който иска да пробва да е веган, сигурнот пак ще помогне за ИР, но със съпътстващите бонуси.
Наистина лошата комбинация обаче е ВВ и ВМ както се хранят повечето хора също ВВ и умерени мазнини каквито са повечето обикновени манджи.

# 748
Какво е това резистентно нишесте?

# 749
Измишльотина. Уж не вдигало толкова захарта. Картофите и ориза след готвене се охлаждат и се ядат на другия ден. Нещо от сорта.

Общи условия

Активация на акаунт