Инсулинова резистентност - тема 2

• 21 775
  • 768
  •   1
Отговори
# 720
Много зависи и от пилето. При жълтите пилета и бялото месо е сочно, а не сухо.
Може и така да е, но аз не съм попадала на сочно бяло месо. Когато готвя такова е винаги по горния начин. Ако трябва да съм честна, като бях малка и жълтъците на варени яйца не обичх много поради тази причина. Пържените яйца задължително рохки. Варените, ако са твърди, намачкани с масло. Сега ги обичам всякак, но с чисото бяло пилешко не се разбрахме.

# 721
Аз, преди да си купя яйцеварка (с която мога всеки път да докарам еднакво сварени яйца), не ядях много варени яйца, защото най-малко ми харесват с твърд жълтък. Твърдосварени само в яйчена салата или намчкани с мазнина, крема сирене или нещо подобно.🙂

# 722
На мен ми е много вкусно резен масло без нищо.

На мен с черен пипер. Kissing Heart
Но аз обожавам черен пипер и го ползвам вместо сол.

# 723
Аз като гледам тази пирамида нещо съм разменила местата на някои неща 😉🤣.... С това месо неможем да се разберем цял живот и това си е. Мъча се да ям повече последните месеци, ама като се замисля е едно нищо. Ще се мъча още бая май. При мен нещата стоят по друг начин. Най отдолу са зеленчуците, след това млечните, после месото, плодовете и мазнините, нищо не правя като хората май.
Започвам да чета другата тема утре от край до край.

# 724
  • Бургас
Специалист по Аюрведа ми каза, че от моята кръвна група има най-много вегетарианци и вегани.

Би ли споделила коя етази група.
Аз от малка, може би откакто се осъзнах като човече, категорично отказах да ям месо. Отраснала съм на село и ме беше гнус да ям телесата живо същество. Чак когато се запознах с мъжа ми започнах да ям, но малки количества и рядко. Интересно, че до към 25г си бях слаба.

# 725
Специалист по Аюрведа ми каза, че от моята кръвна група има най-много вегетарианци и вегани.

Би ли споделила коя етази група.
Аз от малка, може би откакто се осъзнах като човече, категорично отказах да ям месо. Отраснала съм на село и ме беше гнус да ям телесата живо същество. Чак когато се запознах с мъжа ми започнах да ям, но малки количества и рядко. Интересно, че до към 25г си бях слаба.

Наистина е интересно. Аз свалям най-бързо килограми и се чувствам по-енергична като се храня с плодове и зеленчуци само.  Няма значение дали на манджи, супи или сурови. Кръвната ми група е А +.

# 726
  • Бургас
Имайки предвид, че A+ е най-разпространената група. Около 30-35% от населението, е логично от тази група да има най-много хора в каквото и да е.

# 727
Ние вкъщи сме от по-редките май, B+.😅 Само ММ е AB+.

# 728
Мислех, че 0 е най-разпространената.
Не вярвам в теориите за кръвните групи и кой какво харесва - подхожда му като храна.

# 729
И аз доколкото знам нулевата е най-разпространена. Но и за тия неща за характера и прочие по кръвните групи вярвам горе-долу колкото и на хороскопите...
Долче, с теб съм за яйцеварката, какви неща готвя пък яйцата на котлона два пъти еднакви не ми стават, родих се с нея Grinning Като малка бях намразила варените яйца, майка ми ги вари буквално до посиняване.
А аз ако гледам само какво ми се яде... че аз ще живея на бири и пържени картофки сигурно доста дълго, преди да ми омръзнат Joy Само че като осъзнах какъв живот ме чака ако ги консумирам редовно и... или те, или живеенето, ако ме разбирате. Рядко лакомство, толкоз. Жива и здрава съм още.
Освен и че това какво ни се прияжда и особено натрапчиво, много зависи и от това каква чревна флора сме си "отгледали" и някои неща ако се елиминират поне за известно време, се оказва че вече не ни е чак такъв зор за тях.

# 730
И аз бях фен на бирата, но покрай промяната в храненето я пия 2 бири годишно, я не. С картофите е същото, колкото бири, толкова и картофи. Grinning

# 731
Момичета и аз съм гоооолям фен на бирата, но за три месеца съм изпила 5 бири има няма, то ще и намалят за вбъдеще. Катрофи не съм вкусвала повече от 2 месеца. 😉
Но определено лятото повече ще ни се пийва по една биричка, но уви, имаме ясни цели и това е.

# 732
  • Варна
Аз бих изяла 2 картофа вместо 1 бира.. нооо виж кое как ти се отразява де. Бирата си е чист глутен в течна форма - освен глутен, е въглехидрат чист и сиииилно преработен... картофите имат някакви евентуални ползи, ако са охладени особено (резистентно нишесте) - не че казвам, че са ок, но пред бира бих ги избрала Grinning

Госип, пробвай различни видове месо, в различни форми, кайма, към зеленчуци бъркана, не просто суха пържола например..

# 733
А ако е безглутенова бирата става ли?

# 734
Бирата хич не ми е зор, като ми се припие, то е много рядко пия една, за месото, да пробвам всичко, което мога да ям и не ми е мега гнусно. Но не е толкова проблем, според мен де, аз ям много риба, поне 3-4 пъти седмично, понякога и повече. Поне риба обичам много, та на нея наблягам. То пак месо.... хаха

Общи условия

Активация на акаунт