Инсулинова резистентност - тема 2

• 21 823
  • 768
  •   1
Отговори
# 705
  • София
•MERA• , благодаря!

# 706
Това ВМ - НВХ хранене не е ли същото като Кето- то?

Намерих тази таблица :
Относно таблицата само да вметна, че мазнините са в основата като процент от калориите, не като количества. Че има немалко хора, които си представят, че се яде мас с лъжиците, а зехтинът се пие направо от бутилката...🙂

# 707
Не забравяй и резен сланина за закуска с кафето (което също е мазно, разбира се) Grinning
Щяха да са забавни тия градски легенди, ако не ставаше дума за здраве все пак.

# 708
😅
Реших да го спомена все пак, че в другата тема сме се нагледали на "не мога да ям толкова много мазно".🙂 И аз отначало не ги разбирах тези пирамиди...

# 709
Те храните в най-долната част на пирамидата са и най-висококалоричните . Едва ли някой би се затруднил с тях. За мен по-трудното е месото, а към млечни продукти имам непоносимост.

# 710
Има много хора които не си дават сметка за това, те си представят че всичко съвсем буквално плува в мазнина за да се постигне това съотношение на картинката. И се почва точно с тоя лаф - Ама аз не мога да ям тоооолкова много мазно! Ами хубаво, то и аз не мога да ям толкова колкото ти си представяш Grinning
Понеже и аз, и Долче пишем повече и от години в другата тема за ИР, която е изрично за ВМНВ хранене, та сме се нагледали там на всякакви неща. То като реши човек че ще е на контра, няма кой да го спре, той сам си слага капаците и не възприема.

# 711
Ако човек прекали с количеството на мазнините, то е нормално да не може да изяде кой знае какво друго съществено (изключвам случаите, когато хората просто не обичат да ядат месо).

# 712
Никой с нищо не прекалява, те просто наистина си представят че сигурно ям дебели резени сланина от сутринта, пълня си кафето с масло и пия зехтин като шотове Grinning
А аз просто ям вратна пържола вместо някаква по-суха, не ми се свиди зехтин и маслини в салатата, пилешкото ми е с кожата а не бяло месо... стига ми.

# 713
  • Sofia
На мен ми е много вкусно резен масло без нищо.

# 714
На мен също ми харесва резен чисто масло. А също и резен масло с малко сол, поръсен с какао или нес кафе, или пък с някоя подправка...Различни варианти съм пробвала.😅

# 715
Те храните в най-долната част на пирамидата са и най-висококалоричните . Едва ли някой би се затруднил с тях. За мен по-трудното е месото, а към млечни продукти имам непоносимост.
Ако го ядеш сухо, няма как да не ти е трудно. Месцето трябва да е мазничко - вратни пържоли, черно пилешко, тлъсти риби. Тогава е и по-крехко. Бяло пилешко, само обилно полято с масло мога да ям или със сметанов сос.

# 716
За моженето - мога и бяло месо само сварено и посолено, от дете го харесвам макар че бях злояда.
Е, сега не съм злояда и харесвам също толкова и по-сочните мръвки Grinning

# 717
Е то всичко може, но не ми е така вкусно и ми е трудно да преглъщам сухо месо. Виж с масълце, влиза от воле. Satisfied Иначе съм изявен месолюбител и ако се налага и сухо ще предпочета пред постно.

# 718
  • София
Много зависи и от пилето. При жълтите пилета и бялото месо е сочно, а не сухо.

# 719
Специалист по Аюрведа ми каза, че от моята кръвна група има най-много вегетарианци и вегани. Не знам от кръвната група ли е ,факт е че не обичам месо .Свинско не съм яла от дете. Мъжа ми купува само от специализиран магазин, готвя заради него и ям зорлем. Предпочитам постни манджички. Иначе със зехтина и маслото няма проблем. Свекърва ми ,да е жива и здрава, приготвя и ни дава домашно масло. Маслините и зехтина са ни пак домашни. Към млечните съм с доказана непоносимост. Направила съм промени в храненето , увеличих физическата активност , предстоят ми нови тестове . Ще видим дали има ефект.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 22:22 от •MERA•

Общи условия

Активация на акаунт