RYANAIR - 27

• 39 195
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Ако имате малко дете безплатно е само неговото място, а за един родител се плаща задължително (без възможност да откажеш). Всички други места се плащат (или не ги плащате и те ви ги избират случайно).

# 151
Разбирам, благодаря. За мен и детето под 12 г. излизат безплатни, за останалите - по 8 евр.

Защо решихте, че им се полагат безплатни места? Безплатното място е за деца до 11 г.
Ами защото ми излиза карта на самолета, на която има цени за редове от ... до. Но има и редове, на които пише Включени, излиза съобщение, че са безплатни. Явно аз нещо не мога да го вдяна. Извинявайте, че разпитвам така. Първи полет с нискобюджетна ми е. InnocentInnocent

# 152
  • на село
Безплатни са, когато се разпределят произволно. Не може да се избира.
12-годишен човек се води възрастен(по отношение на цена на услуга) в повечето хотели и самолетни компании. Има изключения, разбира се, но това е общият случай.

# 153
Здравейте. Имам резервация за полет София-Копенхаген двупосочен за другата седмица за двама човека на Ryanair. Обаче поради починал член на семейството няма да има как да излетим и да си ползваме билетите. Запознатите могат ли да ми кажат дали могат да се сменят датите на билетите, дали могат да се препродадат на някого или просто изгарят? Също нямаме добавена застраховка, защото просто не съм очаквала нещо такова да се случи. Но доколкото виждам в профила ми в Ryanair в момента мога да си я добавя тази пътна застраховка Плюс, която се казва. Но дори и да я добавя сега, ако анулирам полета след това, връщат ли се пари или не? Благодаря ви много предварително!

# 154
  • на малък остров в океана
Ако роднината е починал до 28 дни преди полета връщат парите. Стига да е близък роднина - майка, баща, баба, свекър,, тъст, дете не дай боже.
В Help секцията има форма за попълване като се прикачва и смъртния акт.

Елина, излизат ви безплатни за вас, защото най-вероятно имате прайорити, Плюс или Флекси тарифа.

# 155
Съболезнования
Принципно може да върнат парите при смърт или болест, по тяхно усмотрение, пишете им или или в чата. Случвало се е.

Също може да се сменят дати (за което има такса), и да се сменя името на пътника, за което има още по-голяма такса. Ако билетите са били евтини няма смисъл. Ако са скъпи, има. Таксите ги има обявени на сайта, а може и да проиграете, за да видите колко ще струва. Докато не платите промените няма да влязат в сила.

# 156
  • Milano
Ако имате малко дете безплатно е само неговото място, а за един родител се плаща задължително (без възможност да откажеш). Всички други места се плащат (или не ги плащате и те ви ги избират случайно).

Явно има промяна. Както писа дамата И мястото на един възрастен е безплатно с дете под 12г. в определените за това редове, обикновено 18-33 ред.
До 4 деца под 12г. на 1 възрастен  местата са безплатни, заедно с неговото ако са седнали на един ред от горепосочените, без аварийните изходи.

Ами защото ми излиза карта на самолета, на която има цени за редове от ... до. Но има и редове, на които пише Включени, излиза съобщение, че са безплатни. Явно аз нещо не мога да го вдяна. Извинявайте, че разпитвам така. Първи полет с нискобюджетна ми е. InnocentInnocent

В процеса на резервация обръщайте внимание какво пише.
Това, което написах по-горе ми излиза, като симулирах закупуване на билет с дете под 12г., освен и в ЧЗВ.

# 157
Същото си е, сега погледнах. Мястото за възрастния се плаща и се вижда в разбивката. Не е очевидно, защото не пита и не споменава, но сумата си е там. Като избираш, едното е Included, другото (детето) free.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 15:37 от neuromancer

# 158
  • Свищов
Не знам кое от кога е, но като сме пътували тримата семейно моето и на малката местата ги е давало безплатни, а съм плащала само на баща ѝ. 6-8 евро или там колкото е начислявало. Напривих проба и изписа, че мястото на 1 възрастен на тези безплатните редове от 18 нататък в случая е безплатно. За втория възрастен - 8 евро. Мсля, че проблемът е че към 1 възрастен може да се водят няколко деца (май до 3) и за това, ако децата са до 3, ще даде само за 1 възрастен безплатно.

# 159
  • Milano
И аз го симулирах, за да го напиша. Освен, че ми излизат и надписи на приложението, но не са на английски.
Когато не си в безплатните редове го плащаш.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 16:09 от regina di cuori

# 160
Видях го вече, има и скриншот. Виж и сумата. Не са безплатни редовете, просто са най-евтините, другите са с надценка.

# 161
  • Milano
Добре де, най-евтините редове, които обаче не плащаш ти и детето.
Преди редовете си бяха същите, но възрастният плащаше.

# 162
  • София
Винаги сме пътували на ред 33 с дете. Избира се платено  място за родителя, а детето е безплатно.

# 163
  • Milano

Който иска да си го превежда.

Когато цъкнеш и пише, че мястото е включено, то е включено и цената не се е променила в моята симулация докрая.
Погледнете си и в ЧЗВ.

# 164
Явно в Италия законите са други.

Общи условия

Активация на акаунт