RYANAIR - 27

• 39 061
  • 743
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Здравейте! Чекиран багаж от 10 кг.трябва ли да е в същите размери като бордния 10 кг., при който изрично са си изписани размери 55/40/20?
И още един въпрос: на връщане самолета ще кацне в 01.10ч.в София. Такситата на летището копърки ли са само, мога ли да разчитам на поръчка към Йелоу например..какво бихте ме посъветвали? Да, метрото ни е крайна опция, но сме с дете със специални потребности и предпочитам да се приберем по-бързо ( не живеем далече от летището)

# 736
  • София
Здравейте! Чекиран багаж от 10 кг.трябва ли да е в същите размери като бордния 10 кг., при който изрично са си изписани размери 55/40/20?
И още един въпрос: на връщане самолета ще кацне в 01.10ч.в София. Такситата на летището копърки ли са само, мога ли да разчитам на поръчка към Йелоу например..какво бихте ме посъветвали? Да, метрото ни е крайна опция, но сме с дете със специални потребности и предпочитам да се приберем по-бързо ( не живеем далече от летището)

За багажа не е задължително да е същите размери като бордния. Ние сме се връщали с чекиран 10 кг в куфар от тези с най-големия размер.
 Колкото до такситата на Терминал 2 не зная дали има сега при новата организация стоянка на определена компания. Вчера само установих, че 10 минути не са много за Целувка и довиждане, но с оглед на малкото места за паркиране отпред са наложителни. Метрото в 1.10 ч през нощта не върви, според мен.

# 737
  • София
Метро изобщо няма по това време, не ви е никаква опция.
Ако не се лъжа точно Йелоу работят на летището.

# 738
Да, задължително е багажът от 10 кг да е със сищия размер като бордния. Миналата година пътувах с 10кг чекиран и изрично питах съпорта.
Можете да разчитате на Йелоу, имат стоянка точно отстрани на Терминал 2. Не знам за през нощта, но денем има достатъчно таксита и диспечер, който разпределя пътниците. Веднъж като се возех в такси на Йелоу, видях, че водачът получи съобщение всички свободни коли да отиват към летището.

# 739
  • София
Точно миналата година като пренасяхме детето в чужбина, мъжът ми върна малкия кабинен куфар сложен в най-големия такъв, който имаме на Самсонайт, като чекиран багаж от 10 кг. Полетът беше с Rayn и нямаше никакъв проблем, освен че беше закъснял  Виждала съм пред мен да пускат и разни торби като чекиран багаж, които въобще нямат размерите на куфар, дали било кабинен, среден или голям.

# 740
Точно миналата година като пренасяхме детето в чужбина, мъжът ми върна малкия кабинен куфар сложен в най-големия такъв, който имаме на Самсонайт, като чекиран багаж от 10 кг. Полетът беше с Rayn и нямаше никакъв проблем, освен че беше закъснял  Виждала съм пред мен да пускат и разни торби като чекиран багаж, които въобще нямат размерите на куфар, дали било кабинен, среден или голям.
То и на гейта може да се минава с по-големи раници от изискванията, и торби съм виждала да се държат в краката, защото не се събират под седалката, ама правилата ги има и не се знае в кой момент ще ги приложат.

# 741
  • София
На летището на стоянката са само и единствено Yellow - имат договор за което.

За размери на чекиран 10 кг сме говорили много пъти в темата и стигнахме до извода, че там гледат килограмите, дори да има официални ограничения в размера.
Когато не съм само с ръчен, винаги съм с 10кг чекиран. Никога не е бил мерен в рамка, а само на кантара.

# 742
  • София
Да, метрото е до полунощ, тотално изключих🙃
Помислих си, че са важни кг-те за чекиран, не размерите, при положение, че не са описани изрично.
Благодаря за отговорите!

# 743

Общи условия

Активация на акаунт