RYANAIR - 27

• 39 728
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Няма проблем със стъклото, не е оръжие.
За съобщението, не съм виждал такова. Щом сте намерили начин да работи, не виждам какъв е проблема.

# 466
Да споделя, минах без проблем с иконата в ръчния багаж.

# 467
Здравейте!Имам закупени 3 билета от Болоня до Букурещ на Rayenair на 31.12,които няма да мога да ползвам понеже никъде не отидохме.Както и не ползвахме вчерашните билети от Букурещ до Пиза на wizzair.Причината е скован кръст на единия пътник.Билетите естествено са обикновени без екстри.Вчерашните бяха по 80евро на човек,а тези на 31.12 са по 33евро.
Приемам всякакви съвети.Поне нещо може ли да си върнем.Към кого може да се обърнем или няма смисъл

# 468
няма да можете
надявайте се да променят полета, или ако имате застраховка (предварително, не сега)
ако имате бележка от лекар, че човека не може да пътува може да пишете на Райън

# 469
няма да можете
надявайте се да променят полета, или ако имате застраховка (предварително, не сега)
ако имате бележка от лекар, че човека не може да пътува може да пишете на Райън
Нищо няма да стане. При нас единият пътник беше в болница в кома, отказаха абсолютно всякакви претенции.

# 470
  • Melmak
Имате ли застраховка?

# 471
Понякога става.
Но така без документ - абсурд.
Ако имаше застраховка въобще нямаше да го има въпроса, предполагам...

# 472
  • Melmak
Е, нищо, следващият път!

# 473
Единствения документ,който има е амбулаторен лист от преглед в спешното от днес с терапия инжекции.
Нямам никакви екстри.Имам направена застраховка "пътуване в чужбина" от sdi към булинс.Но тази сигурно е друга.

# 474
ако застраховката покрива здравословни проблеми (сигурно е така) може и да свърши работа, пробвайте. Трябва да пише подробно, за преди или само по време на пътуването.
Но лист от преглед не означава нищо, освен че е бил в спешното... Примерно за извинение ако липсва от работа. Трябва да има някаква диагноза, симптоми, де да знам...

# 475
Застраховката за пътуване в чужбина е само за здравословни проблем, то за какво друго. Обаче покрива разходите, направени в чужбина.

# 476
  • Melmak
Все пак си погледнете застраховката, за да сте сигурна какво пише в нея.

По принцип най-често се прави за здравословни проблеми, възникнали в чужбина и покрива разходите, направени там.

Вече “отмяна на пътуване” е нещо различно, покрива цената на билети/екскурзия, ако нещо ви се случи преди заминаване - здравословен проблем, съкращаване от работа, недай си боже смърт на близък.

Моят съвет е да се правят тези застраховки, защото човек никога не знае какво може да се случи. Не са ужасно скъпи, аз си ги правя онлайн като просто пиша на застрахователната компания и след 10 минути ми пращат полицата по мейл.

# 477
Все пак си погледнете застраховката, за да сте сигурна какво пише в нея.

По принцип най-често се прави за здравословни проблеми, възникнали в чужбина и покрива разходите, направени там.

Вече “отмяна на пътуване” е нещо различно, покрива цената на билети/екскурзия, ако нещо ви се случи преди заминаване - здравословен проблем, съкращаване от работа, недай си боже смърт на близък.

Моят съвет е да се правят тези застраховки, защото човек никога не знае какво може да се случи. Не са ужасно скъпи, аз си ги правя онлайн като просто пиша на застрахователната компания и след 10 минути ми пращат полицата по мейл.
Да,застраховката е за здравословни проблеми по време на пътуването.Ако ти потрябва здравна помощ,да покрие разходите.
Четох в Булинс,че има и такава за отмяна на полети.С различни имена са.
А вие къде се застраховате?Защото докато се купуват билетите ми излизат винаги разни застраховки и някакви членства.Но винаги ги подминавам.Кое ще ме посъветвате да ползвам за в бъдеще,защото повече няма да правя тази грешка.

# 478
  • Melmak
Аз ползвам Евроинс. Просто ми е лесно с тях, два мейла и вече имам застраховка. Може разбира се и на живо, ако държите.

Не ползвам разни застраховки при закупуване на самия билет. Правя си отделно в Евроинс, без значение дали съм с организирана екскурзия или с билети, които съм си купила сама.

# 479
В тази връзка да се включа и аз с питане:

При резервация на самолетни билети ми излизат няколко опции за застраховка, като едната включва канселиране на полета и възстановяване на разходите за билета....аз мислех да избера тази опция, но насоката на разговора тук ме кара да се колебая....не е ли по-разумно да се сключват този вид застраховки? Или аз пак нещо съм недоразбрала...
Имам и друг въпрос, ако ми позволите...мисля да закупя и чекиран багаж, на какъв етап е най-изгодно да го направя- при резервирането на билетите или на по-късен етап? Благодаря! 😊

Общи условия

Активация на акаунт