RYANAIR - 27

• 39 722
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • Melmak
Багажът - при закупуването на самите билети е най-изгодно. После може да е по-скъп.

За застраховките, честно казано душа нямам да се занимавам с такива от самите сайтове на компаниите, в случая на раян. Не мисля, че са много по-изгодни.

# 481
Багажа винаги е по-евтин при резервирането.
Застраховка винаги взимам отделно, не заедно с билета. Струват ми се много орязани тези с билета, но четете условията, може да ви харесат.

# 482
Благодаря за отговорите!
Аз задължително ще направя и отделна медицинска застраховка, въпросът ми беше по-скоро свързан с форсмажорните обстоятелства около самия полет, отмяна на полет, невъзможност за пъруване и т.н.....

# 483
  • Пловдив
Точно такава застраховка можете да сключите, освен медицинската. Най-често я "кръщават"  компаниите "Отмяна на пътуване". Тя и се коментира в последните постове.

# 484
  • Melmak
Точно за Отмяна на пътуване говорим. Тя е отделна от медицинската и е % от цената на пътуването.

# 485
Застраховката за пътуване в чужбина е само за здравословни проблем, то за какво друго. Обаче покрива разходите, направени в чужбина
Не е само за здравословен проблем, а също и при кражба, загуба или забавяне на личен багаж, за откраднати или изгубени документи. Също така има застраховка за отмяна на пътуването поради здравословен проблем, която за билети около 150 евро - беше приблизително 9 евро.

# 486
Застраховката за пътуване в чужбина е само за здравословни проблем, то за какво друго. Обаче покрива разходите, направени в чужбина
Не е само за здравословен проблем, а също и при кражба, загуба или забавяне на личен багаж, за откраднати или изгубени документи. Също така има застраховка за отмяна на пътуването поради здравословен проблем, която за билети около 150 евро - беше приблизително 9 евро.
Да, и загуба на багаж включва наистина. Но това е застраховката Асистанс(мисля беше). Другата си е отделна, както се коментира в по-горните постове.

# 487
В повечето случаи застраховката е комбинирана, включва всичко, което изброих по-горе, а и още събития.
Примерно за 4 дни в Италия излиза 7-18 лв., като зависи от застрахователната компания, при лимит на обезщетение до 30 хл. евро.
https://www.boleron.bg/zastrahovka-patuvane-v-chuzhbina/?gad_sou … fMMRoC9WgQAvD_BwE

Примерно:
Скрит текст:
Евроинс за 4 дни Италия - екскурзия
Цена:  7.02 лв.
Стандартна цена:
Отстъпка:*
Цена с отстъпка:
8.78 лв.
- 1.76 лв.
7.02 лв.

*Коледна отстъпка 20%

Покрити Рискове:
Медицински разходи (вкл. COVID 19)
30 000 EUR
Медицинско репатриране
20 000 EUR
Спешна стоматологична помощ
400 EUR
Кражба на багаж
400 EUR
Загуба или забавяне на багаж
100 EUR
Изпускане на свързващ полет
100 EUR
Забавяне на полет над 5 ч
100 EUR
Лични документи
100 EUR
Правни разноски
1 000 EUR
Гражданска отговорност
3 000 EUR

Друг застраховател Instinkt за същия период
Цена:  
5.86 лв.
Стандартна цена:

Отстъпка:*

Цена с отстъпка:

7.33 лв.

- 1.47 лв.

5.86 лв.

*Коледна отстъпка 20%

Покрити Рискове:

Медицински разходи (вкл. COVID 19)
30 000 EUR
Медицинско транспортиране и репатриране
30 000 EUR
Спасителни разноски
1 000 EUR
Спешна стоматологична помощ
400 EUR
Кражба на багаж
400 EUR
Загуба на багаж
150 EUR
Забавяне на багаж
100 EUR
Забавяне или отмяна на редовен полет, изпускане на свързващ полет
100 EUR
Разходи за откраднати или изгубени документи
200 EUR
Гражданска отговорност към трети лица
2 000 EUR
Правна помощ
1 000 EUR
Домашни любимци
200 EUR

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 15:03 от Rosita

# 488
Ооо, сега ми стана ясно! Много благодаря на всички за разбирането, търпението и информацията! Весели празници ви желая! 😊

# 489
И аз благодаря на Rosita за допълнителната информация!

# 490
Здравейте! В момента сме на летището на Терминал 2 в София. Пътуваме за Дъблин с Ryanair. Дъщеря ми се чекира с паспорта, но в бързината го е забравила в къщи. Ще има ли проблем да мине с личната карта? Звъняхме на Ryanair , но сега не работили. Моля, за съвет. Благодаря!

# 491
няма проблем
въобще няма значение с какво сте се чекирали

# 492
няма проблем
въобще няма значение с какво сте се чекирали

# 493
  • София
Здравейте! В момента сме на летището на Терминал 2 в София. Пътуваме за Дъблин с Ryanair. Дъщеря ми се чекира с паспорта, но в бързината го е забравила в къщи. Ще има ли проблем да мине с личната карта? Звъняхме на Ryanair , но сега не работили. Моля, за съвет. Благодаря!

Ще има проблем при кацането в Дъблин, ако от бг. граждани се изисква задграничен паспорт.

# 494
  • София
Ирландия е в ЕС, макар и извън Шенген. Щом има ЛК, всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт