🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 7 (27.10 - 03.11)

• 47 795
  • 1 570
  •   1
Отговори
# 1 395
Лора постъпи като пич.
Не постъпи като пич, а както е нормално да се постъпи. Ако беше пич нямаше да върти и суче, а дано получи гривни, а щеше да е много по-ясна и категорична. Докато тя така уж вината е наша, ама ако ги дадеш, тренер, ще съм ти благодарна. Е, той пък не ги даде и тя подви опашка, и си тръгна.

# 1 396
  • София
Добър епизод, хареса ми.
Кулминацията беше голямото хранене. Направо толкова се радвах за всички, все едно аз се хранех с тях след като съм гладувал с дни. Напълно си го заслужиха. Браво на продукцията!
Култови кадри имаше с Венци, Миро и кой ли още не. Много се забавлявах.
И добре, че нямаше някоя изненадваща тип сървайвър игра, точно когато са напълнили стомасите.

Харесват ми правилата за извънредната 8 седмица. Да уточня ако има неразбрали, че тези правила ще важат само за тогава.
Те хубаво изясниха регламента, ама пак не съвсем... Има някои неясни неща. Как ще се раздели наполовина нечетен брой гривни? Ще закръгляме ли, какво? А ако спечели двойката богати то те печелят ли гривни? Нямаше обяснение и според мен не печелят, просто си запазват своето. А двамата загубили просто отиват на битка за оцеляване и единия остава с 0, а другия с 2 гривни. Реално Митов ще продължи да бъде статист. Горкото момче. Той има 2 гривни и не се класира нито при богатите, нито при бедните.

И ето как спойлера на Ники Николов ще стане реалност. Аз до онзи ден си викам, е Митов ли ще е човека, който ще хвърли голямата бомба и ще направи този ход и ще спечели 37/39 гривни. Дето изобщо не го излъчват. Другия вариант беше Ванеска, ама тя стана едногривна след онази игра на която Биляна победи Марина на шишовете.
Сега с тези извънредни правила, ще има потенциално и максимално трима нови играчи с две гривни на ръката. Реалистично поне 1 ще има. Няма как все бедните да печелят, та да не се стигне до сценарий с нов двугривен.

Ванеса хвърли бомбата. Давид победи Голиат но при жените. Гимнастичките пак загубиха, когато подхождат с високомерие и една такава сигурност все едно няма как да не спечелят. Не се научиха ей... С тези си думи Мая просто предизвика съдбата (''Ванеса подскача като пуканка в тиган''). Трябва да се отбележи обаче, че Бистра помогна на Ванеса с възлите, иначе не знам още колко време щеше да загуби там...
И за първи път този сезон не дадоха отзивите в лагерите на тази изненадваща победа на Ванеса. Нито лагер 1 дадоха, нито лагер 3. Много странно. И защо??? Заради кадрите с голямото плюскане ли? Тц, едва ли. Даваха толкова много други излишни битовизми. Можеха да излъчат 5 минути как Бистра и Мая коментират загубата, реакциите на Миро и Венци. И настроението в лагер 1. Много, много странно и нетипично за тази продукция. Не виждам причини, странно. Освен ако по някакъв начин не са загубили кадрите чисто технически...

Марина логично победи Лора. Много по-силна е. Представи се много добре на трасето с правилната нагласа и тактика. Спря се на 2-ия курс и опипа фигурите, докато Лора не го направи. Те за това и се върнаха по едно и също време на масите, защото Марина умишлено се забави на срещуположната маса и след това и беше много по-лесно да нареди фигурките.

Тренера взе правилното решение. Лора много му помогна за избора.
Беше гадно да се гледа как приятелките играят една срещу друга и страдат. Тези риалити формати адски много засилват емоциите и за тях 1 седмица там се равнява като месец в реалния живот.
Желая успех на Лора в живота. Било каквото било в играта, остава си там.

Кирил и Георги нямат право да злобеят. Георги специално обърка всичко, като се намеси в избора на Тренера.
А двамата злобеят, защото осъзнават, че за тях няма кой да се жертва, докато за Марина има кой.
Да видим дали ще се опитат да сготвят Тренера. Ще е много грозно и ще е долно предателство, но няма да се учудя...

Радвам се, че диска избра Гогов. Какъв е шанса наистина. 55 явно си е късметлийско число.
Сега с тези саботажи (Миро първи спомена тази дума), после и Дзами и Гогов става много сложно да се прогнозират битките.
И не съм съгласен, че битката ще е класическа такава богати срещу бедни. Защото има масово приятели богат с беден и самият замисъл някак си се губи. Пак всичко си опира до социалните контакти там на острова, а не колко гривни носиш на ръката...
Правилната тактика тук е пускат се Гогов и Вера примерно. И Дзами. А другия богат е Георги или Кирил. По-добре Георги, повече гривни има. Дзами саботира Георги и падат, а после се бие с него за половината му имане. Естествено може да загуби, но поне не губят нищо, а опита си струва. Не мисля, че има по-добър вариант ако гледаме само техния лагер и техните интереси.

И за финал да похваля Миро как пускаше по пързалката Влади и го изпитваше, хаха. Миро явно е надушил, че Влади играе с Георги. Но явно подозират и че Кирил е в комбина с тях. Предполагам, не знам.
Но мисля, че в скоро време и двете коалиции ще станат явни.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 13:39 от Diavolo

# 1 397
" Да гледам хабибито как се гърчи" е най-култовата реплика Grinning

Миро е топ

# 1 398
  • Варна
(''Ванеса подскача като пуйка в тиган'').
Пуканка, не пуйка.

# 1 399
Правилата не са никак ясни, но аз си представих, че ако загубят бедните 1та гривна ще иде при богатите.

НН казва с 1, после с 2 гривни (сега видяхме, че за бълхата не е съвсем така и това може да не е баш така).
Дори да е така, може да е някой, който печели една гривна, може да е някой който изобщо не играе, но някой напускащ (по желание, болест и т.н.) му дава гривна.
Може и Марина да е, Вера, Гогов, Митов ... Биляна Simple Smile ... кой го знае

# 1 400
(''Ванеса подскача като пуйка в тиган'').
Пуканка, не пуйка.

Мая се мисли за много оригинална, но само Бистрето може да се впечатли от нейните лафове Grinning
Сбъдна и се мечтата да е единствената "кралица на кемпа", а под полата и Бистрето Smile
Аз бих ги сложила в различни отбори, много яко ще стане, но незнам дали Мая е бедна Grinning

# 1 401
Не мисля дори, че и колективно взеха решението Глория-направо Георги си го взе. Емил нямаше вина..

# 1 402
Снощната серия не ми хареса.
Първо - нямаше нищо скандално. Нямаше другарски съд, нямаше някой да пере гащичките на Кирил. Второ - твърде лесно им дадоха храната, и то в удобния момент. Нямаше някакво изпатине свързано с храната, например кой колко ще вземе. да, казаха че има цена; че вече ще се номинират по две двойки. Ама това някак не го връзвам непременно с храната..... Това можеше да се направи и без да се обвързва с храна. Аз си представях, че ще ги накарат да тичат и да плуват и който е последен също ще отпадне.
Накрая в играта отпадна Лора. Не че я харесвам, но предпочитах да отпадне Марина, по-противна е.
Правилата не ги обясниха добре, има много неща неясни. Останах с впечатлението че пак на парче се работи, което е тъпо. Ако исках промени в движение щях да гледам ИВ.
Нито пък обясниха, след като след няколко дни ще има битка за храна, какво наложи сега да им дадат да ядат?
И отново в движение - обясняваме правилата. Значи, когато са на средата на играта Сано изведнъж казва на Бистра и Ванеса, че не са длъжни да правят по диагонал лентите. Това ново правило помогна на Ванеса, която се мъчеше защото е по-ниска. Точно такива неща мразя в ИВ - по средата на играта да се добави някое ново правило.

Поточе, вината на Тренера е, че уж е дърт пък не отстоява собтвените си виждания пред Георги и лагера. Много е мекушав. "Ей, аз не помислих."  - за какво си там. Цяло денонощие имаш.
Първо Георги го убеди, че ако Мая падне и Бистра е първа, а са в две група Бистра ще я спаси, затова трябва да са в една група "Ей, аз не се сетих". После се нави да са в една група,Марина се ядосва че са играли заедно "Ей, аз пък не помислих за това". Ми брат  - имаш цяло денонощие да мислиш, ма то не се прави каквото някой друг ти каже. Имаш глава, имаш топки - защитавай си вижданията.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 14:45 от Лорд Сняг

# 1 403
  • Буркина Фасо
другата гимнастичка напомпана ли е или не?  някъде се мерна инфо, че е 3 месечна

# 1 404
То има три гимнастички - Бистра, Мая, Биляна. За коя става въпрос?

# 1 405
  • Буркина Фасо
тая с дългия нос. в началото събираше гривни, сега и убягват:smiley:

# 1 406
тая с дългия нос. в началото събираше гривни, сега и убягват:smiley:

Това е страхотно описание. "дълъг нос" е голяма абстракция. За един носът може да е дълъг - за друг къс.
Високата гимнастичка е Бистра. Със 7 или 8 гривни.
другата в лагер 3 е Мая. с една гривна
Биляна е в лагер 1 (доскоро в лагер 2), гаджето на Берке.

# 1 407
  • Буркина Фасо
Бистра

# 1 408
  • София
Малко усмивки, хора!
Снощи на острова бе репетирана сцена от един голям много давнашен филм с Мастрояни и Пиколи със заглавие, достойно за епизода: Голямото плюскане.
Скрит текст:
Нашата като действие не бе много различна; само че ситуирана на филипински плаж.
Скрит текст:
Един от героите на трапезата, заяви пред наш репортер:

Щастлив! Нахранен и одухотворен. (Сн. от бТВ и Марица онлайн)

# 1 409
  • софия
Всъщност обясниха защо е трапезата. Стигнаха до средата на изпитанието. Това беше почерпка по този случай. А и честно казано, ако не бяха измислили нещо подобно, нямаше да имат какво да снимат. Всички се бяха изпонатръшкали и живецът беше безследно изчезнал. Я как живнаха след това. Даже Алекс помръдна.

Общи условия

Активация на акаунт