Насилие

• 4 873
  • 111
  •   1
Отговори
# 75
  • Deutschland
Тя писа, че е нелегално там, тоест без адресна регистрация, осигуровки и прочее. Без тези неща няма как да работи, поне законно.
Има пари, вероятно има и лична карта, има автобуси....

# 76
Ама ако той я държи против волята и, прибрал е докменнтите и не и дава да работи и излиза, да учи езика - си е трафик на хора!
Не исках да го казвам Blush

Ако момичето иска да се спаси, и се дадоха редица варианти. Легални.
За съжаление, тя търси някаква особена помощ тук, никой няма да се забърка в криминални деяния и да бъде спасител.
А за приятеля с добрия адвокат, пак е възможно, защото мрежата си ползва традиционно добре платени професионалисти.
Много ми е мъчно, но не виждам как и с акво още да помогнем. Изход има, спасение има. И то не е в бусаджиите.

# 77
  • Някъде там
Тя ако има пари и лична карта в себе си и той не е при нея днес, вече трябва да е на автогарата.
Но, явно едно от тези две неща го няма, за да пита отново за бусаджии при положение че и се показа всичко.
Интересно, че подробно знае за бусаджиите какви били. Явно е пътувала с тях, не веднъж.
Да видим дали като разбра, че никой тук няма да я превози до Бг безвъзмездно ще се включи да пише пак.

# 78
Тя си имаше определена цел за мен. Дадоха се адреси на центрове- нямало да отиде там, в полицията също. Автобуси не минавали, оказа се, че минават и са редовни. Просто… когато искаш да се спасиш ,ама наистина, търсиш варианти сам и то бързо… дано всичко е наред с нея и се е задействала.

# 79
Опитвам се да обобщя, за да и е по-лесно на авторката.

Значи ако имаш лична карта и 200 евро - няма пролем да ползваш легален автобус и да се прибереш. Нищо, че нямаш адресна регистрация - никой няма да ти направи проблем, че си живяла там без такава.
Дадоха ти линк къде е най-близкия автобус за България. Влез и виж в колко часа е автобуса. Ако не се оправяш пиши тук и немскоговорещите момичета ще видят.
Сега да помислим как да стигнеш до този автобус. Виж на гугъл мапс колко е разстоянието от вас до автогарата и прецени ще можеш ли пеша да го минеш. Тръгни много по-рано. По-добре да чакаш на автогарата, отколкото да бягаш до там. Или пък вземи такси.
Вземи само най-необходимото - трябва да имаш вода/шише поне 1 литър, храна - солети, сандвич, нещо леко и питателно, връхна дреха, удобни обувки, бельо, превръзки. И парите, които си скрила. В телефона - имаш ли Бг карта?

Кажи теб кое те притеснява. Защо предпочитааш бусаджии?

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 10:50 от the Дорис

# 80
  • Deutschland
Защото вземат по-евтино от автобусите. Чела съм по групите за изоставени хора по трасето, откраднати багажи и т. н.
Просто е много рисковано.

# 81
На фона на да те задърпат за Германия нелегално и да те душат и колят, бусаджиите са ѝ най-малкия проблем.
Тя, за да е в това положение, е неглижирала доста по-сериозни червени флагове.
Затова и бусаджиите ѝ се струват опция. Това си знае, за него е вкопчена.

# 82
  • Някъде там
Този автобус който е през нощта днес е 261 лева а утре на ЮИ има за 250 лева. Ако тя има 200 евро както твърди има достатъчно не само за билет.
Явно няма или пари или лична карта или и двете и целта е някой от тук да се съгласи да  и стане "бусаджия" и да я докара до Бг.

# 83
Авторката не е казала, че няма лична карта. Ако наистина няма, в Саарбрюкен няма консулство и ще трябва да ходи до Франкфурт, което пак си е пътуване и разправии.
Така че, дано има лична карта.
И от там нататък, с нормален автобус - към България.
Какви са тези приказки, че е нелегално в Германия. Ако няма адресна регистрация, това не я прави нелегално пребиваваща, а само без адресна регистрация.

# 84
  • Deutschland
Тя самата писа, че е нелегално тук. Принципно може да остане само три месеца без адрес. 100 процента няма и здравни осигуровки. Може би това е имала в предвид нелегално. За Франкфурт понеже съм си имала работа с тях, трябва предварителен час, който може да се случи след 3 месеца.
Предполагам, че няма дете в картинката, така че бягството е лесно.
Давам само съвети, въпреки че много, много съм си патила от нашенци тук.

# 85
Ама аз защо си мисля, че и с бусаджия да пътува, пак й трябва документ за самоличност?
Фрау, не давай такива идеи, че сега авторката може и да се появи, за да обясни, че и дете има в картинката... Или, вече е забравила за вчерашната бой и заработва в някой търговски център.
Иначе, има баща, майка, две баби и дядо, има и телефон, и 200 евро, ама пита в бг мама за бусаджия, щото тези, които познава, вече са й отказали, вместо да се обади в полицията, че я държат насила и заплашват. Защо ли?

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 13:27 от Прекрасная Василиса

# 86
  • Някъде там
Тя написа че е нелегална, не сме си го измислили.
Има някаква причина да отказва да пътуваш с редовен автобус . Ако искаше при всичкатата  точна информация с линкове и снимки и точни адреси, местоположение и часове на тръгване на автобусите, нямаше пак да пита за бусаджии ако нямаше причина.
Липсата на лк може да е такава причина или липсата на пари, достатъчно такива. Както и проблеми с полицията. Всичко може да е.
Но и да си говорим и гадаем все тая.
Ще чакаме да видим дали ще се включи да каже нещо.

# 87
Какво значи нелегална? Германия да не е Северна Корея, или САЩ? Държава в ЕС, също като България. Виза не й трябва. Сигурно с удоволствие тамошните власти ще й платят билет до България. И защо, ако пътува с бус, да не й трябва лична карта? Или тия бусжве, дето превозват нерагламентирано хора, никой не ги проверява?

# 88
За Франкфурт понеже съм си имала работа с тях, трябва предварителен час, който може да се случи след 3 месеца.

За пасаван може и по-бързо, тъй като е временен документ и се издава от консулството, а не от България като останалите лични документи, но трябва да се пита.
Авторке,
най-сигуно е да пътуваш към България с редовен транспорт - дали автобусите, дали самолет, както си решиш. 200 евро ще ти стигнат.
И не разбираме, точно какво искаш? Ако искаш да ти пратят пари от форума, надали ще стане, тъй като хората са се напатили от изманици. Същото е и с транспорта. Хората просто ги е страх.
Не знам, защо си мислиш, че си незаконно в Германия. Няма визи и специални документи за пребиваване, така че можеш да се обърнеш към всеки от посочените адреси в темата за помощ. Няма да те арестуват.

# 89
  • Някъде там
Прекрасная Василиса по нейните критерии 😉. Тя едва ли знае със сигурност.
Другото което ме навежда на мисълта, че може да няма лк или има някакъв друг проблем им, че според нейните думи, двама бусаджии и отказали, а такива едва ли ще откажат, ако няма проблем и има пари и документи.

Общи условия

Активация на акаунт