Как да накарам взаимоотношенията ни да разцъфтят отново

• 3 493
  • 66
  •   1
Отговори
Здравейте! Пиша тук, тъй като имам нужда да си споделя, а не желая това да е пред близки и приятели, за да не злепоставям никого. Ще се опитам да бъда максимално обективна. Определено не смятам, че само едната страна на монетата е блестяща.
От 3 години съм във връзка, на 2 месец заживяхме заедно. В момента съм на 29, а той на 34. Преди това съм имала една дълга връзка. Винаги съм мечтала да създам семейство, истинско и сплотено. В началото всичко тръгна с тази заявка. Изключително сериозни намерения от негова страна, за това и прибързах толкова. Добър, всеотдаен, винаги ме поставяше на първо място. В един момент, толкова отрязано във времето, че дори мога да кажа ден и час, буквално за едно денонощие всичко се преобърна. Това след 8-9 месеца съвместно съжителство. Тотално неглиже към домакинските задължения, тотално неглиже към мен, за чувствата ми (или неговите) да не говорим - не се обсъждат. Ако не сготвя - скандал, ако не му изпера - скандал. Като го направя - пак не е както трябва. Тръгна ли да говоря за някаква крачка в отношенията ни - пак не му изнася и стигаме до спор и сърденки, а отговора е “ няма да го направя ако ме караш насила” . От моя страна е мрънкането, което дълго подтисках и в момента избива с пълна сила. Не мога да държа всичко и винаги да преглъщам. Напоследък съм като премазана, никаква енергия и желание за каквото и да било. Изтощена. При скандал ми казва много лоши неща, след което после не мога да го погледна със същите очи. Отделно, до сега винаги аз полагах първата крачка, направо му се подмазвах, за да оправим отношенията, той никога не ми се е извинявал, но си казах край. Започнах да се държа като него и отношенията ни вървят все по-надолу, защото не отстъпвам, той се сърди още повече и набираме все по-голяма сила надолу.
Нормалната реакция ще е “като не ти харесва си тръгваш”, и това е най-логичното, но… явно съм глупаво наивна и вярвам, че човекът в който се влюбих е някъде там, просто му е крив периода и е решил да се скрие. Надявам се, че ще изплува. От друга страна тази година ще направя 30, което също ме плаши. Чувствам се на кръстопът - все едно си губя времето, което нямам, а от  друга страна не искам да съм сама и се натискам, където съм неоценена. Бихте ли ми дали съвет какъв е ключът в подобни взаимоотношения да възкръстнат. След толкова падения имам желание да направя още един опит, за да съм твърдо убедена в решението си.

# 1
две години крив период е реално до живот

# 2
Нещата са се скофтили на шести месец от съвместното съжителство, ти още 2 години и половина чакаш да се оправят. Защо? Колко още си мислиш да чакаш? И откъде-накъде си мислиш, че нещата зависят от теб, че ще правиш опити сама? Той се държи като задник, а ти ще правиш опити.

# 3
В началото винаги е хубаво, после се  разбира истината.
В твоя случай - позиция на домашна прислужница и кошче за емоционални отпадъци.
Мисля, че в главата си вече го знаеш, че трябва да си тръгнеш от тази връзка.
Колкото по-скоро, толкова по-добре.
Иначе ще е бавна агония със същия край.

# 4
Намерили сте се... Той те мачка, ти само се чудиш как да застанеш, за да те удря по-добре...

# 5
  • Далечният изток
Кое по-точно искаш да спасиш? Това не е връзка, това е мъка. Забравѝ какъв е бил преди, това е образ, съдаден умишлено, за да те примами и за да те накара да повярваш, че е това, което си търсила. Гледай как се държи с теб сега, защото това е истинското му лице.
Преди като бях по-млада и глупава, и споделях моите неволи (такива като твоите) във форума, се ядосвах, че никой не ме разбира и по-старите съфорумки ме ритаха яко с бутонките. Сега си давам сметка колко нелепо е да стоиш във връзка с насилие и да искаш да я спасяваш...

# 6
Съвет за възкръсване не мога да ти дам, но мога да ти кажа да се отървеш от тази връзка колкото се може по-бързо и да не си губиш времето.
Никога няма да можеш да си върнеш тези години назад и да ги изживееш отново, така че ги цени повече.
Говоря ти от опит с подобна връзка, само че мен ме съветваха, че в една връзка трябва да се правят компромиси и отстъпки. Да, ама не само единият да ги прави, а другият да търпи.
Накрая изгубих толкова много време, че създадох семейство чак на 45 а то пак имам късмет, че изобщо стана, след тоя глупост, която наричах любов, пък не беше.
Съветвам се да си събереш багажа още днес и даже ще бъде късно.
От сърце ти желая всичко най-добро в живота! Hug

# 7
  • София
И чий го дириш още с този? Зарязвай го и си търси щастието другаде освен, ако не искаш поне още 50г да живееш така (евентуално и деца, ако този някога се навие за тях).

# 8
Моят живот започна на 30-и ... с доста лош избор зад гърба си и едно дете.
Оставяй го тоя кисел мушмул и продължавай напред!

# 9
  • волно калдъръмче
Аз съм съжалявала, че съм си натискала парцалите след репликата "като не ти харесва, си тръгвай". Ключов момент и за теб.

Другата простотия "няма да го направя, ако ме караш насила" - позиция на глезено инатото дете, а не на мъж, който знае как да си поеме отговорността. Казала си, че искаш деца - честито. Първото не си го родила ти, но си го имаш вече.

# 10
Тези отношения ще разцъфтят отново, когато ти разцъфтят и налъмите. Съжалявам.

# 11
  • София
На гнил клон цвете не цъфти. Бягай.

# 12
  • София/Севлиево
Тук нещата няма да се получат без компромиси и от двете страни,но явно той изобщо не е готов на такива.Казвам го от личен опит.Бракът ни бе пред разпадане, всеки ден се карахме и в един момент нещата ескалираха до там ,че да чуя най-грозните думи от най-любимият ми човек.Аз много исках второ дете,въпреки проблема на първото,а ММ го беше страх,та тези грозни думи бяха"като толкова много искаш второ дете намери си друг"и получи един отрезвителен шамар,не от мен,от майка му, защото по една случайност и тя беше там, въпреки че по онова време не живеехме заедно.Но това е една от причините да обичам и да държа толкова много на свекървата.После нещата се наместиха с малко компромиси и вече сме заедно повече от 20 години.Смея да кажа,че през повечето време сме щастливи.Преминахме заедно през ада,за да имаме второто дете(отне ни само 9 години и 9 месеца) и днес ММ обожава малкия и го виждам как грее когато са заедно.Понякога със смях си спомняме тази ситуация,а аз се радвам че не послушах приятелките ми, които бяха твърдо "За"раздялата ни.Едната се разведе от глупост,а другата остана стара мома...Моето мнение е коренно различно от останалите тук,но пак казвам без компромиси и от двете страни няма да се получи.И за да съм съвсем честна няма да е точно като в началото,но може да е почти същото (при нас е дори по-хубаво, вече си четем мислите и сме точно като двете половинки на едно цяло).

# 13
И аз те съветвам да прекратиш тези отровни взаимоотношения възможно най-скоро!
Балканец в най-гадната му форма си намерила и нищо те не задържа при него!
Той е видял, че каквото и да направи, ти ще се подмажеш както сама се изрази и ще оправиш нещата, тоест може да се държи както си иска с теб и да си изкарва яда без посредствия.
Не си престаряла, но ще бъдеш ако продължаваш да стоиш във връзка, която те изцежда и сама усещаш, че не заслужаваш

# 14
  • Варна
Какво искаш да закрепиш всъщност? Смяташ, че ще си щастлива да живееш до живот с подобен екземпляр?! В момента виждаш него самия, такъв какъвто е. Това ли искаш за себе си?

Общи условия

Активация на акаунт