BIG BROTHER 2024 - сезон 6 (тема 4 - 28.10. - 03.11.)

• 52 803
  • 1 658
  •   1
Отговори
# 795
Анджела каза в подкаста си добра причина защо никой в къщата не харесва Ланеца - види ли, че камерата е насочена към него, не си поплювал буквално да прекъсне говорещия по средата на изречение и да започне някаква си негова история, за да бъде в центъра на вниманието. Също така тя намекна, че всеки конфликт с него накрая завършва с аргумент от негова страна, че нямало да се стигне до скандал, ако не бил циганин и не го дискриминирали.

Тя също директно назова Ивон като човек с когото ще запази контакт след предаването. Истинска, или добре контролирана (което пак не бих нарекла фалшиво), очевидно Ивон е спечелила симпатиите на почти всички вътре. Според мен е напълно разбираемо, когато има дразнители като Ланеца, Марио, Петър, досадния романс и реване покрай това, хората да търсят някой с който могат да имат нормален и спокоен разговор. Далеч не мисля, че Ивон има позитивно мнение за всеки, напротив, имаше един момент, когато Виктор ревеше нещо на нея за Теодора и тя гледаше с почти подигравателна усмивка, беше доста очевидно, че го намира за елементарен, но кажете какво точно ще спечели Ивон, ако каже на Виктор, че е имбецил? Grinning според мен гледа да й е спокойно и да не влиза в излишни конфликти. Ако не беше големият слон в стаята, тоест евентуалната драма около пола й, то с категоричност щях да я обявя за фаворит за победата, но не мисля, че българският зрител е широкоскроен, особено с цялата джендър мендър какафония за лесни политически дивиденти, която е обзела медийното и интернет пространство последната година. Иронично преди 10 години Ивон сигурно щеше да има по-голям шанс, хората не бяха чак толкова предубедени към всеки.

# 796
Щом Веселка избухва значи нещата не са добре

Между другото, това се загуби покрай останалите цигании (първо кючеци, после скандали...), ама нея супер грозно я овикаха, само защото беше намерила начин да ги бие в някаква игра.
Иначе всичките се изтъкват какви са непоправими джентълмени, ама по дебелата - бой!

Това го дадоха в лайфа в понеделник… и аз много се ядосах тогава, че е несправедливо обвинена

# 797
  • София
Гледах рекламата за днес…
Също толкова епично ще е… Щом Веселка избухва значи нещата не са добре

Къде е промото за днес? В инстаграм и Фейсбук набирам само откъси от снощния епизод.

# 798
Чудя се какъв мъж трябва да си, за да ти харесва това:

Скрит текст:

А и колко ниско самочувствие като жена трябва да имаш, за да си го причиниш.

# 799
Не съм ви дочела и не съм гледала снощния епизод, но Happy Halloween на цялото фрийк шоу в Брадъра, чуеци! Ще наваксам, сеш ли се?! Само да си кажа, че за мен все повече циганското в Ланеца и Беба не лъсва, ами направо заслепява с "блясък", а бургаските батки изпадат във все по-голямо клише.

# 800
Гледах рекламата за днес…
Също толкова епично ще е… Щом Веселка избухва значи нещата не са добре

Къде е промото за днес? В инстаграм и Фейсбук набирам само откъси от снощния епизод.

Гледах го по телевизора

# 801
Цитат
Георги абсолютно потвърждава масовото мнението на българите за ромите. Само това ще кажа, че другото не е за пред хора.
Браво на Брадъра, много мразя израза "свали му маската"/"падна маската", ама точно това стана, моно спектакъл на типичен представител.

Аз познавам хора от етноса. Това с което най много се отличават от нас, като психология, е че са много по задружни. При тях има нещо като мрежа, в която взаимно се подкрепят. Много приличат като общество, на българското общество, по бай Тошове време. Когато е било нормално, без да питаш изобщо примерно, дали е удобно, без да си поканен, отидеш и да се курдисаш при съседа непоканен, защото ти трябва нещо, пък не ти се бие път до магазина. После той ще дойде непоканен, да ударите една ракия, с която ти ще го почерпиш, някой друг ден, и така. Хората са си държали вратите отключени, и да влезеш без да звъниш даже, и без да питаш съседа удобно ли е да му дойдеш на гости, се приема за нещо нормално, нищо че момента може да е никак удобен за гости. Днес ние с приятелите си, а не със съседите обсъждаме предварително, кога ще си ходим на гости. При тях колективизма е водещ, при нас индивидуализма. При нас когато има някаква неправда обществена срещу някого, ходят за подкрепа основно приятелите и роднините на пострадалия/ощетения, освен ако не е много обществено значим случая. При тях не е така, за всякаква неправда, целият квартал отива да подкрепя пострадалия, не само роднините и приятелите. Тая колективна мрежа за взаимоподкрепа при тях се е изградила с времето, защото в миналото са били след тъмнокожите и евреите, циганите са били следващите най дискриминирани по света.

Когато колективизма е водещ в едно общество, ромското в случая, предателството е много по болезнено. Защото самата мрежа при колективизма, за да функционира, работи на принципа на доверието. Аз ще ти помогна, днес, без нищо в замяна, защото знам че ако имам нужда от твоята помощ, някой ден, ще я получа, само защото си част от нас (ром). На този принцип работи техният колективизъм, който им помага по лесно да се справят с живота. С колективизма те компенсират, недостатъците си като общество, ниското образование и прочие, и по лесно успяват в живота, взаимоподкрепяйки се. Той е израстнал в такова общество. За първи път попада обаче в модерният свят, където индивидуализма е водещ, а не колективизма. И никой не е длъжен, да го крепи, в случая да не го номинира, защото той нещо прави в замяна (готви им и им чисти, не случайно го каза). За него той дава нещо на мрежата, и очаква и мрежата да му даде нещо (да не го номинира). И като не се получава, а отвънка в ромското о-во, е свикнал да се получава, решава че проблема е че е ром, и за това всяка седмица е номиниран. А не пеенето му, дъненето на мисии, скандалите в които се забърква и т.н. А и той не може да отдели личните отношения, от играта. Той се почувства предаден, защото с Ивонето е най близък, те се прегръщаха, целуваха, и заради това така грозно избесня, защото мислеше че с нея има точно такива отношения, че е част от неговата мрежа. В нея предателството не е позволено, а тя го предаде. Той за това после и каза, в неговият стил, че е двулична, и че е било лъжа всичко дето му го е говорела.

Много грозно избесня, и обиждаше грозно на лична основа. Петър че е неспособен да си намери жена и създаде семейство, Ивонето че е 50-годишна незадоволена нимфоманка, та за това целува и прегръща всички, добре че се въздържа с Веселка да е нападне за килограмите, но едвам успя. Всичко това го казвам, защото не е лош по природа, много хора като избеснеят, нападат на лична основа, не че е правилно, но за разлика от Косара да речем, не му е в природата, при него това е защитна реакция, защото е отхвърлен вътре в къщата. Той и Марио са аутсайдерите в къщата. Не случайно Марио отиде при него. При него не проблема беше че е номиниран, а че Ивоне го предаде. Той можеше от цялата ситуация да се измъкне, като просто каже на Ивоне, ти ме предаде, за това и аз те предадох, с преврата. Вместо тоя скандал да направи, защото беше много грозно. Друг е въпроса, трябваше ли да си разваля отношенията с Ивоне, само защото е номиниран............ Това е игра, не е осъден на смърт. Тука вече играе роля манталитета му. Но той не е цигански. Такъв манталитет всякакви хора имат.
Хайде, хайде...И аз познавам супер готини цигани, даже скоро бях на циганска сватба на моя приятелка с всичките му там ритуали, табиети, рокли, корони, кючеци и всичко. И ми беше супер готино, защото страхотно се харесваме с моята приятелка и беше наистина пищно и весело. И не мразя циганите, но при бат' Гошо много лъсва цялата палитра на многострадалния дискриминиран циганин и в същото време самочувствието, че е постигнал много с оглед на етноса си, което не е лъжа сигурно, но и просташките му изказвания няма да бъдат толерирани, както на всеки друг в къщата. Сори, чуек, знаел си къде влизаш и не изтрая и 20 дни да не си покажеш циганските номера. И правя уточнението, че казвам "циганин", защото той така определя себе си.

# 802
Веселка я навряха в кучи..че била замерила Ивонна велика по време на играта, но не посмя копче да каже. Веселка и тя е едно мекотело нагаждаческо, цял ден се тъпче и следи накъде ще задуха вятъра да се включи при силните на деня. Всички в къщата са лицемери и интриганти или мекотели и нагаждачи, masters and servants.. Волните играчи обичайно ги намачкват и изхвърлят

# 803
# 804
  • София
Мислех, че мравешката мисия ще е по-кратка, както всички останали, но ББ е виден интригант и подстрекател, затова ще ги гледаме с дни... Трябва да му се кланят и да му слугуват на мравът-кралица, а им идва да го заплюят. Розовата колония на Атиджа, са привилегировани, че не е при тях.
И на мен ми беше забавен, имаше добри хуморески и неграмотни лафчета, но снощи прекали по всички направления- обиди, псувни, налита на бой, манипулативно ги излъга, преди това не се стараеше да изпълни мисията и постоянно ги глобяваха, защото няма акъл за пет стотинки и не може да запомни и да си наложи дадените му указания.

# 805
Този, който в промото търчи и напада яйцето на чуждия отбор, Радо ли е?
За него ли Ланеца казва, че е предал сина си?

# 806
  • София
То е ясно, че са го вкарали, за да има сеир, че иначе ще умрат от скука. Но той доста се излага. Клетви, обиди, айде няма нужда. Май нарочно наричаше Ивонне по име, за да ги глобят.

# 807
  • София /Абсурдистан
Чудя се какъв мъж трябва да си, за да ти харесва това:

Скрит текст:

А и колко ниско самочувствие като жена трябва да имаш, за да си го причиниш.

Ужас! Кухите лейки си го причиняват, но и разните безмозъчни батки си падат по това.

# 808
  • София
Боже, защо изобщо го гледах това?! Направо ми вдигна кръвното тоя циганьор. Вари го, печи, той си кара с циганските номера. Много го мразя това - като нещо не им изнася, значи е дискриминация. Никой няма право нищо да им каже, да им направи забележка, да не хареса поведение, да поиска нещо, защото щом не им отърва, това е дискриминация. Като олио са - все искат да са отгоре.
Направо са си построили комунизма - само права имат и никакви задължения. Ако е кофти човек, трябва да го търпиш, че иначе е дискриминация. Ако те обижда, пак трябва да търпиш. Ако ти носи санкции и търпиш вреди - също. Че посмееш ли да възразиш, всички знаем - дискриминация е. Няма полезен ход с тези просто.
Показа долното човече, че няма приятелски чувства към никого, само интереси и използвачество. Точно за нула секунди се озлоби срещу най-близкия си човек, че и обиди, и клетви включи, направо съм в потрес!
Маймуна да нарича някого баш той, айде не!

# 809
Изгледах най накрая. Нищо не казахте за първата част беше ми много забавно. Как им стоят костюмите, как се валят по земята от скука, как се дебнат за правилата. Много се смях с Марио и Весела как я награби и паднаха. 😁
Гош прекали, но смятам, че поведението му не е от етноса, а от доста женските си черти. Той не може да губи и определено е драма куин. Типично по женски се цупи, после злобно като свекърва нарежда клетви и отмъщава. На мен ми е забавен.
Блекота този път ми хареса как говори, горният етаж не е празен, но му липсват много други качества за да е симпатичен.
Вико направи калабалъка по-голям отлолкото беше, реве като магаре и подскача като петел.

Общи условия

Активация на акаунт