BIG BROTHER 2024 - сезон 6 (тема 4 - 28.10. - 03.11.)

• 52 817
  • 1 658
  •   1
Отговори
# 750
Откъде идва тази подигравка с Ивонне? Не мисля, че е мъж.

# 751
  • Sofia
Разсмя ме Гош като имитираше Ивонче с очилата как давала сигнали 😎🤓🤩

# 752
Хубава работа, ама циганска!
Нищо симпатично няма в този човек. Всички клишета и стереотипи за циганин олицетворява! Мазен, подмолен, все някой му е длъжен и все някой го дискриминира.
Игра, игра, ама някакво достойнство трябва.

# 753
Така е. Но той всъщност нямаше друг ход. Може би всеки на негово място би спасил себе си и седмичния бюджет.
Само че ми е много антипатичен.

# 754
Не съм гледала още серията и нямам мнение по същество, но много грозно ми звучат тука обобщенията "циганска работа". То щото ние, българите, такива неща не правим, нали, аПсурТ? Ама друго си е да се обобщят циганите с нещо отрицателно - порастваме, издигаме се в собствените си очи, явно.

# 755
  • София
Не съм гледала още серията и нямам мнение по същество, но много грозно ми звучат тука обобщенията "циганска работа". То щото ние, българите, такива неща не правим, нали, аПсурТ? Ама друго си е да се обобщят циганите с нещо отрицателно - порастваме, издигаме се в собствените си очи, явно.

Изгледай я и ще видиш защо обобщават 😃

# 756
Цитат
Георги абсолютно потвърждава масовото мнението на българите за ромите. Само това ще кажа, че другото не е за пред хора.
Браво на Брадъра, много мразя израза "свали му маската"/"падна маската", ама точно това стана, моно спектакъл на типичен представител.

Аз познавам хора от етноса. Това с което най много се отличават от нас, като психология, е че са много по задружни. При тях има нещо като мрежа, в която взаимно се подкрепят. Много приличат като общество, на българското общество, по бай Тошове време. Когато е било нормално, без да питаш изобщо примерно, дали е удобно, без да си поканен, отидеш и да се курдисаш при съседа непоканен, защото ти трябва нещо, пък не ти се бие път до магазина. После той ще дойде непоканен, да ударите една ракия, с която ти ще го почерпиш, някой друг ден, и така. Хората са си държали вратите отключени, и да влезеш без да звъниш даже, и без да питаш съседа удобно ли е да му дойдеш на гости, се приема за нещо нормално, нищо че момента може да е никак удобен за гости. Днес ние с приятелите си, а не със съседите обсъждаме предварително, кога ще си ходим на гости. При тях колективизма е водещ, при нас индивидуализма. При нас когато има някаква неправда обществена срещу някого, ходят за подкрепа основно приятелите и роднините на пострадалия/ощетения, освен ако не е много обществено значим случая. При тях не е така, за всякаква неправда, целият квартал отива да подкрепя пострадалия, не само роднините и приятелите. Тая колективна мрежа за взаимоподкрепа при тях се е изградила с времето, защото в миналото са били след тъмнокожите и евреите, циганите са били следващите най дискриминирани по света.

Когато колективизма е водещ в едно общество, ромското в случая, предателството е много по болезнено. Защото самата мрежа при колективизма, за да функционира, работи на принципа на доверието. Аз ще ти помогна, днес, без нищо в замяна, защото знам че ако имам нужда от твоята помощ, някой ден, ще я получа, само защото си част от нас (ром). На този принцип работи техният колективизъм, който им помага по лесно да се справят с живота. С колективизма те компенсират, недостатъците си като общество, ниското образование и прочие, и по лесно успяват в живота, взаимоподкрепяйки се. Той е израстнал в такова общество. За първи път попада обаче в модерният свят, където индивидуализма е водещ, а не колективизма. И никой не е длъжен, да го крепи, в случая да не го номинира, защото той нещо прави в замяна (готви им и им чисти, не случайно го каза). За него той дава нещо на мрежата, и очаква и мрежата да му даде нещо (да не го номинира). И като не се получава, а отвънка в ромското о-во, е свикнал да се получава, решава че проблема е че е ром, и за това всяка седмица е номиниран. А не пеенето му, дъненето на мисии, скандалите в които се забърква и т.н. А и той не може да отдели личните отношения, от играта. Той се почувства предаден, защото с Ивонето е най близък, те се прегръщаха, целуваха, и заради това така грозно избесня, защото мислеше че с нея има точно такива отношения, че е част от неговата мрежа. В нея предателството не е позволено, а тя го предаде. Той за това после и каза, в неговият стил, че е двулична, и че е било лъжа всичко дето му го е говорела.

Много грозно избесня, и обиждаше грозно на лична основа. Петър че е неспособен да си намери жена и създаде семейство, Ивонето че е 50-годишна незадоволена нимфоманка, та за това целува и прегръща всички, добре че се въздържа с Веселка да е нападне за килограмите, но едвам успя. Всичко това го казвам, защото не е лош по природа, много хора като избеснеят, нападат на лична основа, не че е правилно, но за разлика от Косара да речем, не му е в природата, при него това е защитна реакция, защото е отхвърлен вътре в къщата. Той и Марио са аутсайдерите в къщата. Не случайно Марио отиде при него. При него не проблема беше че е номиниран, а че Ивоне го предаде. Той можеше от цялата ситуация да се измъкне, като просто каже на Ивоне, ти ме предаде, за това и аз те предадох, с преврата. Вместо тоя скандал да направи, защото беше много грозно. Друг е въпроса, трябваше ли да си разваля отношенията с Ивоне, само защото е номиниран............ Това е игра, не е осъден на смърт. Тука вече играе роля манталитета му. Но той не е цигански. Такъв манталитет всякакви хора имат.

# 757
  • София
Никакъв бюджет не спаси Гоша, възвърнаха го , но след това още по-бързо започнаха да ги глобяват, заради неизпълнение на заповедите и обиди към кралицата...т.е. него
Ивонето прие сравнително спокойно крясъците и псувните на истерика, дано си направи изводи и да не бъде толкова добра и състрадателна към всички.

# 758
Айде дано изгонят Георги Ланеца, че не се търпи вече…. страшен лигльо и льольо, писна ми да го гледам.

# 759
Айде дано изгонят Георги Ланеца, че не се търпи вече…. страшен лигльо и льольо, писна ми да го гледам.
Той се спаси от номинация тази седмица.

# 760
  • Сф
Не знам дали е коментирано, но Георги е братовчед на Ирена от сезон 2015, онази дето се сби
Сега ви чета. Аз не знаех. Каква излиза тя? За какъв кастинг изобщо става дума? Викат си някакви техни хора и познати. То верно шоу, ама чак толкова.
Не знам защо толкова се кефите на Ивонне. Някой хубаво написа ку*венски номера срещу цигански. Само че рома е много ниска топка. С реакцията си и мисията направо се самозакопа за следващ момент. Много е прост, използва думата дискриминация, защото не може да се обоснове по никакъв начин , да се изрази членеразделно и разбираемо. И да Ивонне се пише първа приятелка, но всъщност играе играта умело с цената на всичко, сигурна съм! Просто и останалите кухи лейки не са се усетили още. Ми това си е типична цветарка травестит, която пърха между всички като " приятелка", за да запази себе си. В никакъв случай не симпатизирам на рома ,но той всъщност си го върна на нея. Обаче много глупаво и ще изгори.
Не гледах в началото,  но наистина тия Беба и мачото от Бургас все заедно... видях го как крещи като маймуна Simple Smile да ги озапти. Най- силната маймуна от семейството Joy
Атиджето от USA беше в погрес ..горката.. сигурно се чуди къде е попаднала ...че и бб не се намесва, да лъснат хубаво балканските неандерталски нрави ...
И да, Веселка, Марио, - слабите са плячка. ББ 2024- повелителят на мухите..

# 761
  • София
Георги обаче го номинира цялата къща от ден едно заради характера му. Крещи, кълне, проваля мисии. Просто отказва да приеме, че проблемът е в него като човек.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 11:13 от Rhae Rhae

# 762
  • София
Атиджето няма какво да се потриса, защото там такива истерици, вадят пистолета и ги изпозастрелват...тука само се карат...

Както много пъти облезязахме Ивонето е прекалено емпатична, ходи да прегръща всеки, намира добри думи за да го успокои и ето че тази добрина се обърна срещу нея...Била цветарка, егоист и т.н.
Лошо е, че доброто се приема за лошо, а лошото за добро и се оправдава по много начини ...

# 763
Георги и пет пакета брашно не струва...гнусен интригант ,по -противен от Косара и Кристи  заедно

# 764
  • somewhere over the rainbow
Не съм гледала още серията и нямам мнение по същество, но много грозно ми звучат тука обобщенията "циганска работа". То щото ние, българите, такива неща не правим, нали, аПсурТ?
Правим и пак си е "циганска работа", дори и българин да го прави. Просто това държание си е характерно за техния етнос, за това е станало нарицателно.

На повечето им е трудно да схванат, че не са дискриминирани, защото са цигани, а защото правят цигански работи. С българите е същото, само че е по рядко, защото това не е характерно за нас като етнос. Ама той, ако имаше акъл да разбере това, нямаше да се държи така.

Общи условия

Активация на акаунт