Какви са вашите мании и пристрастявания и как ги борите?

• 6 040
  • 107
  •   1
Отговори
# 30
  • По света и у нас
Това с миенето на ръцете на ОКР ми мяза.
Добавих и пъзелите и шетането и още една две

Лекуването на мании става чрез заменянето им с други и въздържание да си отклониш вниманието от старите.

# 31
Обичам да пазарувам в магазини и онлайн. Не ги боря, ако нямам какво да харча, не харча

# 32
Пазаруване , храна , пуша много , пийвам си алкохол , парфюми

# 33
Ееее само пет можеше да избера...

# 34
  • Плевен
Маниите не се борят,отдаваш им се.Обожавам кафе,сладко,музика,мода/в частност обувки/.Обаче 5 с твърде малко .Във времето едни затихват, други избухват и така .

# 35
Всеки път чета заглавието на темата като "... и как ги БРОИТЕ" Smile Разгледах възможните отговори, нацъках няколко, но това е момента картина, преди година бих отговорила различно, след година - също. Почти не се сещам за мания, която да ми е за цял живот, в зависимост от моментните приоритети, начина и мястото на живот - вълнуват ме и се пристрастявам към различни неща.

Мога да кажа обаче маниите, които никога през живота си не съм имала - обувки, чанти и парфюми. И в най-фръцкавите ми периоди съм имала не повече от 3 чифта обувки за сезон, чантите ми откакто се помня са винаги по 2 - една ежедневна и една официална, а парфюми ползвам също не повече от 4, но никога нямам две шишенца едновременно - като намалее единия, си купувам друг, според настроението. Вкъщи спазваме принципа - за да влезе нещо ново, трябва да излезе нещо старо. Важеше и за играчките на децата едно време. Така не се задръстваме с вещи.

# 36
  • София
Я и аз да се похваля с моите мании, но са 2 х 5:
1. минимализъм - до болестно състояние
2. парфюми (с годините се научих да няма противоречие с т.1)
3. пътувания/екскурзии - в страната и в чужбина
4. съпруга ми
5. шоколад
6. плуване
7. гривни Пандора
8. кучета
9. бг-мамма
10. ходене на открито - особено в някой парк (замества ми и кафе, и наркотици - това е моето лекарство за всичко)

# 37
Не знам дали съм пристрастена към кафе - пия 4-5 на ден, но пробвам веднъж в годината да го спра тотално за 2 седмици и го правя без особен проблем, боли ме глава първата сутрин. Та за мен това не е истинско пристрастяване просто приятен навик.

Може би съм нездраво пристрастена единствено към кучето си - мисля постоянно за него, и неглижирам себе си и други хора на моменти за да му е добре на него. 💀 С годините ми минава бавно обсебването според мен.

# 38
Хазарт и кино. Ако днес не заложа някой лев се чувствам унил. Същото и с филмите. Постоянно търся да гледам нещо.

# 39
Много е смешно, но броими храни. Ако има в чинията ядки, дребни бонбони или друго броимо, докато не видя празна паничка, не мога да се спра, ако ще да се пръсна. Иначе, парче кекс мога да оставя по средата, ако не ми се яде.

Сериали, но не споменавам произход, че ще стане стогодишнста война. Жалко, че съответната тема в бг мама е рехава, (но много ми е ценна), но в реалния живот също си намирам съмишленици, но с които да коментираме. И може би, защото сме малко, се получава наистина приятна общност.

Още едно смешно(и вероятно - укорително) - от първи до почти 12клас имах мания по определени предмети да правя тестове за сина ми. Ами, не ходеше на занималня и го занимавах в малките класове, като избирах актуална тематика, чрез която той се забавляваше и учеше. Изречения, в които присъстваше крехкият му живот, актуални събития, любими филми и предавания. И чрез тях упражнявахме материала по няколко предмета. В по-късна възраст разредихме заниманията, естествено. Сега много ми се преподава, но няма на кого(не съм учител).
Пренареждане на гардероби, не заради гардеробите, а си създавам някакво чувство на хармония.

Чудя се, да броя ли кафето? Пия по едно на ден, но ако се случи да не пия, денят ми тръгва зле. Наскоро ходих на годишна профилактика и за да се вземе кръв, трябваше да е без кафе. Ами, после докато се довлсча до работа, озверях. Но от години не съм пила повече от едно на ден пък и не ми вреди.
Мания за контрол. Тук спирам, че малко съм извън пътя, но наскоро имах пример на живо какво е наистина патологична мания за контрол, така че можех да сравня. Има много по-зле от мен.

# 40
  • По света и у нас
ОКР си и ти май май..

Айде пак за хамерика ще ви говоря - Моята Болка 😂
Тук е пълно с фетишисти към стъпала и не мога да разбера на какво се дължи това. Има латиноси и бели хора с такъв фетиш. Ако продаваш обувки по Фейсбук направо ще те заринат от поръчки да им пращаш снимки на краката ти особено ако има червен или черен маникюр.

В България ми се струва че няма такива фетишисти - никога не съм срещата, никой не се захласва чак толкова ако ли не въобще.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 16:04 от PriMadonna

# 41
  • Out of the Mix
Хазарт и кино. Ако днес не заложа някой лев се чувствам унил. Същото и с филмите. Постоянно търся да гледам нещо.
Лошо колега.
По първото як червен житейски флаг. Мани за "пред жените", за теб самия.

Филмите много са ми омръзнали вече, почти няма какво да се гледа.
От време на време излезе нещо ново, което уж става, повечето не.
От старите няма нещо неизгледано, някои повтарям понякога.
Скоро ще мина на 4К кино в нас, ще обновя мултимедията, и навярно всички фантастики и екшъни ще ги врътна пак на цели блурей 4К дискове по 50-80 ГБ всеки, голям диагонал и перфектен звук. Може да почна с Underworld трилогията, че Кейти ми е любимка и там ~30 годишна, преди "интервенциите".

Нямам мании, или поне така смятам.
А приоритизиране - някои неща са ми важни и си ги следвам и правя ежедневно, било свързано с храна, хоби, или каквото и да е.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 21:43 от Revoker

# 42
Кафе - мога да пия кафе по всяко време и с всякаква храна. На гладно не го обичам.

Храна - обожавам хубавата храна и се стремя към здравословното и възможно най-опростено хранене. Не са ми по вкуса излишните овкусявания и съсипване на храната с всякакви боклуци.

Парфюми - мечтата ми е да си открия "signature" и да си стане ароматът, с който хората около мен ме свързват.

Миене и чистене - много ми е важно да ми е чист домът. Безпорядъкът и мръсотията ме побъркват.

Добавям:
Дъвки

Чай, конкретно чай какао

Ходене пеша (бързо) - това е моят валидол

Слаба, изваяна фигура (45 килограма съм, 168 см. и се опитвам да ги поддържам).

# 43
  • Out of the Mix
Брех, хубава визитка, браво, Христина. BlushSmirk
Много неща мога да ти препоръчам.
Откъде да започнем? Thinking

# 44
Брех, хубава визитка, браво, Христина. BlushSmirk
Много неща мога да ти препоръчам.
Откъде да започнем? Thinking
О, от където искаш, Revoker! Отворена съм за всякакви предложения и съвети! Blush

Общи условия

Активация на акаунт