Какви са вашите мании и пристрастявания и как ги борите?

• 6 052
  • 107
  •   1
Отговори
# 60
Не знам къде и как се износват 30 чифта обувки. Навярно само за сесии ги ползва повечето. Аз колкото и обувки да имам, нося не повече от два чифта на сезон. Не всички са ми еднакво удобни, а и не обичам да сменям всеки ден чанта и обувки.

мекичка,
има жени, които носят обувки, а други износват. Тя определено не е от вторите, а може би не е и от първите.
Сесиите са й най-малкия проблем.
Нищо, всеки да е жив и здрав в пристрастията си.

# 61
За учене и четене и аз съм така. Като прекаля с тази дейност, ме заболяват очите и главата.
Хахах добре че успяват да си намерят обувки. С моя малък крак, номер 35, едва си намирам 1 чифт обувки.
Не критикувам никого с маниите и пристрастяванията и да поставям диагнози. Самият човек, който има мания и пристрастяване, осъзнава, че нещо не е наред с него и се бори да ги превъзмогне.

# 62
  • По света и у нас
Това с дрехите и чистката на 2 години и аз го правя - дразни ме да държа дрехи които ме дразнят, не ми стават, не ми пасват, носени да прекалено много, на всички снимки съм с тях… подлудяват ме

# 63
  • Пловдив
Извинете, ама колко са 30 чифта обувки?! 30 чифта нови на сезон ми идва твърде скъпо. Но 30 чифта общо - не е кой знае какво. И без да съм Имелда Маркос. Както всяка себеуважваща се жена имам класическо черно стилето, и няколко чифта официални обувки, купувани специално за даден повод с даден тоалет. До тук 6-7 чифта официални. Ежедневни - 5-6 чифта пролетно-есенни, 5-6 чофта сандали, плюс примерно еспадрили, летни платнени пантофки, няколко зимни ежедневни, 5-6 чифта. Плюс маратонки за бягане, или евентуално за фитнес (аз нямам за фитнес защото не ходя). Аз имам и чифт "а-пре-ски" - моите не са апрески точно, но са с номер по-голям за да ми влизат краката със ски-чорапа. И тук не влизат специални обувки - примерно ски обувки, обувки за катерене, за каране на велосипед, скарпини за танцуване.

Даже моя мъж, който е абсолютно непретенциозен и минималист за обличане и обуване има едни официални за костюм, едни летни ежедневни, зимни ежедневни, едни за супер сняг (когато караме ски), маратонки с които бяга и рита футбол и едни за каране на колело. А, и ски обувки.

# 64
В поста е написано " купува 30 чифта наведнъж, снима ги в багажника на колата...." и прочее подробности. Не 30 чифта общо, а " купува наведнъж". Както и да е поднесено, пак е прекалено. Иначе и аз ако си преброя джапанките и пантофите може да ги докарам до 20 +, което изобщо не е много.

# 65
В поста е написано " купува 30 чифта наведнъж, снима ги в багажника на колата...." и прочее подробности. Не 30 чифта общо, а " купува наведнъж". Както и да е поднесено, пак е прекалено. Иначе и аз ако си преброя джапанките и пантофите може да ги докарам до 20 +, което изобщо не е много.

Точно така, мекичка ,
30 чифта наведнъж. Не я познавам отблизо, снимката ми показаха нейни състудентки. Аз също се хванах да правя асоциии с някакво сезонно намаление, пазаруване за цялото семейство... 4 души например. По 7-8 чифта на член от семейството се пада, наведнъж купени. Пак не е нормално.
Но ето среща се какво ли не. Свят шарен.

# 66
Проблемът не е, че някой има конкретен порок/пристрастяване/мания, а това какво се крие зад нея. Обикновено подобни крайности говорят за липси и празноти в други аспекти, които човек се опитва да компенсира. А също и как тези неща влияят на живота му като цяло.

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 11:11 от Meddyy

# 67
Проблемът не е, че някой има конкретен порок/пристрастяване/мания, а това какво се крие зад нея. Обикновено подобни крайности говорят за липси и празноти в други аспекти, които човек се опитва да компенсира.
Не  важи само в купуване на толкова много чифтове обувки. Също така зад всяка мания и пристрасняване се крият проблеми, компесиране на комлекси, запълване на празноти и дупки в психологичен план и др. Задоволяване на някаква мания и пристрастяване е временно явление и удоволствие, щастие, които те носят. Не могат да се запълнят тези празнини в душата.

# 68
Аз познавам жена, която има мания да поръчва онлайн дрехи и обувки. Но нищо от това не и става, защото твърди, че не отговарят на номерата. Поръчва по-малки номера и ги складира, не ги връща. 😳 Гардероди и шкафове с нови неща и обувки с кутиите подредени като тетрис.

# 69
  • Mediterraneo
Навила си е на масрафа, харчи си парите. И аз обичам онлайн пазаруването, но ей сега върнах неразопакована блуза заради цвета, който се разминава с този, който си представях и който е на снимката. 12 евро са, но няма как да прибера нещо, което няма да нося, просто да складирам някакви стоки.

# 70
Нямам нищо против пазаруването онлайн и аз пазарувам. Не разбирам, но приемам жени, които пазаруват по много всякакви неща - които няма да облекат повече от веднъж, които не можеш да износиш никога. Обаче да поръчваш нещо, което знаеш, че няма да ти стане, с надеждата този път да ти стане, ми се струва леко лудичко.

# 71
Аз съм пристрастен към... една част от женското тяло и... трудно се боря с това 🙂

# 72
Дрехи, кафе, море, пътувания,вино, психоанализа, рок, фентъзи филми, себе си. Не се боря, кефя се.
Дето имаше едно меме. Не се боря с лудостите си,наслаждавам им се. Та и аз така.

# 73
  • София
И аз съм с повечко обувки... Все няма, няма и по един чифт на месец, те се трупат. Нося си почти всички, освен 2-3 чифта тотално неудобни.

# 74
В последно време развивам някаква мания към коледни декорации. Сутрин с кафето гледам влогове, на връщане от работа минавам през всички магазини за украса почти всеки ден . И всичко това не защото много ми харесва, а защото почти нищо не ми харесва, все ми е банално, кичозно, натруфено. Обаче ме влече да гледам и търся и аз не зная какво. Мания отвсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт