💪"Игри на волята: България" - сезон 6 (2024) - тема 7 (28.10 - 04.11)

• 74 922
  • 1 421
  •   1
Отговори
# 360
и паметната битка на  Анджи срещу дънера:

Това за все невидялите и неразбралите. Ясно се вижда как неблагодарника Раду реагира с ръкопляскане за Анджи като другите.
Или трябваше да я целува по главата като мама Силва.

# 361
Oчаквано,промото беше по-грандиозно от самият епизод.
Аз Раду го разбирам и неговите синхрони въобще не ме притесняват.Съчувствам му,защото е сам сред лузърки,които заради коалиция и нищо друго, разкараха добри играчи от тяхния отбор и играта.
Виктория е крайно противна - Мисли си,че върти играта и е голяма работа,а реално освен плуване е една кръгла нула!
Раду да се бил стягал,му вика Laughing Laughing Раду,стягай се да ни носиш на битките, иначе какво? Ще го номинирате 2 пъти ли? Хаха
Те въобще ли не си правят сметки,че една от тях (Пепиленко или Виктория) първа ще изгърми на елиминациите тази седмица? Явно не са си сметнали факта,че този от Блатото има една седмица имунитет?

Силно се надявам утре Раду ВЪОБЩЕ да не си мръдне пръста за тях,защото това му е шанса да разкара една от тях.

Силвия не й разбирам играта - или наистина симпатизира на Раду или разиграва театър,за да не е тя негова избранница в елиминациите. Клоня към първото,защото Силвия не е глупава и много добре знае,че на Виктория не може да разчита.По-добре да я няма.

Синхроните на Миряна са топ. Не мога да намеря причина да не я харесвате - тропа с краче,кара се,мрънкоти...забавна е.Също така говори истини. Чудесен каст в нейно лице се оказа.Искам да продължи дълго напред.

Раду даже много направи в битката за територии. От промото мислех, че санкционират зелените заради  саботаж, а то какво било. Въобще не трябва да се хаби Раду в битките сега!

# 362
Не коментирам държанието на Раду, но фактите са си факти, без него нямаше да издрапат от трапа, това е неоспоримо. Жените дърпаха неефективно, освен, че нямаха силата за това, нямат и познанията как трябва да се направи, просто дърпат, бутат пък каквото стане. Раду е честолюбив, егоцентричен, но пък се раздава в играта, използа обидни епитети, но и жените не му остават длъжни. Нямам нищо против женска коалиция, но имам чувството, че от предаването просто не правят добър каст, умишлено или не. Сигурна съм, че има много подготвени жени като Ваня, но се търси не физическа подготовка сякаш, а определен психологически профил при подбора, за да може да продължи линията "лошите мишоци мъже" и "онеправданите амазонки", ама вече взе да писва.

# 363
Е, чак пък апокалипсис!!!
А това с дажбите защо?
Продукцията ги наказва защотооооо?!?!?
Защото трябваше да "пеят амазонски песни на плажа", а те вече втора седмица се провалят в това начинание и хората се дразнят, нормално Wink.
А лишаването от храна явно е лайтмотива на сезона, след варела, де. Тея изкараха цяло предаване с един пазар в метро, я са раздали 5 кила картофи до тука, я не. Дано другия сеозн да се сетят да им направят отделна битка за храната. Ма само едно племе да печели, а от него трима да ядат, единия салам, другия барчета, третия един картоф. Освен, ако не привлекат вуйчо ваньо за спонсор и третия да получава пакетче тиквена семка. Ще е супер интригуващо.

# 364
Амазонките дали осъзнаха, че с оглед, че влизат само мъже от блатото в играта, то една от тях ще изчезне до края на седмицата Grinning Дано продукцията с тези кръстове да не е предвидила да вкара жена, за да запази Амазонките непокътнати.

# 365
Е, откъде-накъде? Ако има ограничаване на време за дадена игра да го обявяват в началото.
Анджи не се е бавила 75 минути. Защо им взеха половината храна?

Чудя се защо зелените мълчат, а не си кажат, че не е честно да им вземат от храната. Това да не е Биг брадър с мисия?

Беше ясно , че и от продукцията искат зелените дами на плажа, още с даването на точно тази игра. Мъкнене и влачене на тежести , плюс пъзел ,при това доста по- сложен - аба застраховка от всякъде, че ще са там. Те обаче , пак успяха.Като някакъв плевел упорит са, ти го мачкаш тровиш то расте и хубавее . Ей така, наказателно, че отстраниха , доброто, чувствително момче с големият потенциал. (аз пък твърдя упорито, като голяма любителка на пъзели и логически игри, че Караолис е също като мен посредствен пъзелист . Да може да блесне срещу Микяй, но иначе , нищо особено.) И така, пределно ми е ясно, че и продукцията, все пак основно са мъже, вече ни подготвя, че ще смачкат жените .  Все пак показаха , че има надежда.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 12:16 от Не се сърди, човече

# 366
Микяй показа какво е човек да е тъп, но упорит. Е сега, може и по принцип да не е тъпо момче, но вчера беше забил и в конкретния момент си беше откровено тъп, с изключил мозък. И въпреки, че му подсказаха (за което получиха 4 минути наказание), той пак продължи да опитва да насили пъзела, вместо да последва съвета и да почне отначало. Хем същото го бяха посъветвали и преди играта, а и за тези 4 минути можеше спокойно да обмисли. Вероятно борбата го е научила да стиска зъби и да не се отказва, но за пъзелите това е лоша тактика.

# 367
Точно Дяволо е толкова субективен, че няма накъде повече. Simple Smile Във всички сезони като си набележи някоя девойка и не вижда кусурите ѝ, само възхвалява.

# 368
Aз, между другото, бях изненадана, че Караолис се е спрягал за финалист, явно няма много обективно виждане върху собствените си способности. Още от самото начало той ми беше най-слаб на физическите игри (от мъжете) в племето и един от най-слабите мъже в играта като цяло. То и с просто око се вижда, че няма много добър тонус (като един Калоян примерно). Единствената му сила изглеждаха пъзелите, но пък и там редовно се дънеше от шашкане и неспособност да запази хладнокръвие в напечени моменти. Та не знам как някой (и той самият) го е виждал на финал.

Примерно един Раду също е малко твърде тежък и набит за някои игри (както видяхме вчера като висеше като прани гащи на куките), но той компенсира някак с груба сила, много воля и по-силна психика - Гешев ми е същия тип физика, сложен като танк, колкото и да отслабва. И двамата знаят как да играят така, че да компенсират физическите си слабости. Искам да ги видя и на пъзел в един момент, но не вярвам да се изложат, а дори не са влезли в игрите със заявката да са най-силните пъзелисти на сезона. Може и от годините да идва разликата - по-уседнали, спокойни, мислещи, познават себе си по-добре. Но и Караолис не беше бебе, много от другите играчи също са на неговата възраст, а показват по-стабилен характер.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 12:05 от ts_mira

# 369
Микяй показа какво е човек да е тъп, но упорит.
Няма как да не е упорит, защото не бива да се отказва. Щеше да е пълен резил, ако се откаже. За тъп... не знам, всеки си има различни видове способности. Аз съм пълна скръб на такива сглобявания, например. От ИКЕА ... шкаф, после не мога да сглобя нищо, нито схеми помагат, нито "логическа" мисъл. Не става и не става. Ако е пъзел като онзи с надписа "Игри на волята" ще го наредя, ама разни бурмички с различна големина и да сглобявам нещо.. направо съм гола вода. И не се имам за тъпо момче. Имам много други умения, които може би няма човек, който перфектно би се справил с тази задача. Донякъде го оправдавам. Блокаж, но и неумение по принцип да сглобява. Вкъщи като се развали батерията на чешмата или трябва да се отвори отдолу мивката... предполагам, че Микяй вика майстор или някой познат/роднина да оправи работата.

# 370
Точно Дяволо е толкова субективен, че няма накъде повече. Simple Smile Във всички сезони като си набележи някоя девойка и не вижда кусурите ѝ, само възхвалява.
Ако беше спрямо някоя красавица, можеше и да си помисля , че все пак има субективизъм. Но в случая, говорим за мацка на възраст , която колкото и добре да си изглежда за възрастта си е факт, или пък Анджи , която е сладурченце, но не е топ модел .

# 371
Не разбирам защо нападате Раду, нищо лошо не е направил момчето. Дори е безсилен срещу женската коалиция и въпреки това, че жените са срещу него им помага! Май не ви харесва факта, че казва истината за съотборничките си?

# 372
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Хем е жертва, хем е отмъстител, хем всички други са леш, хем успява и да се изтъкне и похвали. Страшна бутафория. И народът кълве на гола кука.
Сигурно е страшно удовлетворяващо и ласкателно да си мислите, че единствено вие - феновете на женската коалиция, сте толкова умни, прозорливи и наблюдателни, че да не кълвете на гола кука, но сте в голяма грешка.
Всички /които сме от "тим" Раду/ отлично виждаме отрицателните му страни и не ги отричаме по никакъв начин, напротив - аз лично многократно съм го критикувала за тях и ще продължавам да го правя, когато си го заслужава.
Разликата е, че когато сложим на везната популизъм+отлично представяне в играта от едната страна и глупост и наглост+посредственост на терен от другата, съвсем осъзнато предпочитаме първата половина на неравенството, толкова е просто. Жените натрупаха повече черни точки от него, а това не беше особено лесно начинание.

# 373
  • София
Какво очаквахме, а каква стана... Пак ни изработиха с промото, но браво за което. Така се прави.

И все пак епизода ще влезе в историята с ''рекордите си'' Не знам доколко трябва да им се вярва обаче и дали наистина тези 75 минути (79 по-точно с 4-те минути наказание от Гешев или грубо около 80 минути) са наистина антирекорд за всичките 6 сезона. Защото си спомням за един пъзел в сезон 1 между Юлиян и Стоян на който легендите гласят, че двамата още го редят...

Ами наистина срамна работа от страна на Микяй, защото този 'пъзел' наистина е от лесните. Няма какво да сбъркаш, иска се само малка, елементарна логика. А ако си го назубрил пак ще го наредиш. Проблемът там е ако объркаш нещо има опасност да се омотаеш ама като цяло няма да имаш проблеми. На хартия излиза сложно, но на практика щурвала е лесен за сглобяване.
И тук е въпросът, защо не теглиха Гешев? Все пак са 4-мъже. Като се замислям по-скоро правилно постъпиха. Все пак целта беше да изпреварят червените, където са 3-ма мъже и то все добри. И се предполага, че червените ще са сравнително бързи. Знаят и че Миряна е пъзелист (е в случая Добрин блесна, но все тая). Така че за мен този довод с Гешев на лодката издиша. Щяха да го пренесат някак си, но щеше да им излезе през носовете на останалите и нямаше как да бият червените, защото щяха да изостанат по трасето. А нали се борят за резиденцията все пак...

Продукцията отново удари дъното или изплиска легена, все тая. Епизод 1234.
Ако трябва и 5 часа ще сглобяват! Кога е имало лимит на времето??? Предполагам, че на Димо му писна и се е развикал на боговете в слушалките или нещо подобно. Разбира се конспирацията е, че сценария за този ден е бил да се даде непосилна за жените игра и после да гледаме и слушаме синхроните на Раду как ги подиграва. Но тук се замислям дали наистина е така, защото ако толкова много искаха да видят този сценарий в действие, защо не направиха промяна в движение, виждайки че Микяй не става? Колко пъти продукцията е променяла правилата в движение, колко му е... Минават 30, минават 40 минути примерно и Димо казва: Смяна! Някой да вземе мястото на Микяй. Или за да е по-честно, когато видяха и че Анджи заби, то Димо да каже тогава, 'Смяна' И да се остави всичко на резервите за щувала и който го нареди по-бързо и да се свършва.
Според мен това как Анджи се е вместила в последните 60 секунди е вече малко като на филм. Ние часовник нямаме. Те могат да кажат всичко. 5 часа или 5 секунди, защо да им вярваме? Чисто технически няма как да сместят толкова много хора на блатото. Да бе да, на двата срещуположни бряга. То за тези неща се иска подготовка, не стават ей така нещата от вратата за краката. А само на единия бряг няма как да се поберат 15 човека (блатните са 4 човека + 5 зелени и 6 сини).

За играта:
Дръзките навсякъде минаха като по учебник без последния елемент - щурвала.
Червените имаха проблем с минаването на Миряна и Стан над басейна с куките, особено Мирянка. И пак промяна в правилата в движение. Добрин помагаше на Миряна. Досега не се позволяваше това нещо.
После очаквах Мартин да тегли лодката с плуване, но не го направи, странно. Така е по-бързо. Добрин имаше проблеми с по-тежките дънери, но това е логично. Все пак се справи. Можеше да гребе с ръце, за да е по-бърз, а не просто да се вози на лодката. Браво за самото сглобяване на щурвала. Беше като по учебник.
От зелените на 1 място трябва да отлича Силвето, която сигурно не е бутала толкова през живота си колкото през тези час, два... Преди това мина общо 4 пъти над басейна с куките, а това е най-сложното минаване от всички възможни, просто защото куките са нещо ново и никой не ги е тренирал преди това. Изискват и допълнителна сила в ръцете. Браво на Вики за тегленето на лодката плувайки и разбира се на малкото и изумително Анджи, което пребори тези тежки дънери. Изключително! За съжаление после и тя не знаеше какво да прави. Или е зубрила или просто успя някак си да се сети какво се иска и как трябва да се направи. По-скоро първото, а имаше и лека подсказка от Раду все пак.

И сега за Раду.
Напълно го разбирам. В тези формати всякакви чувства се мултиплицират, а един ден ти е като седмица, особено с напредването на сезона. И все пак Раду, това е само една игра! Той си каза, че е против коалициите и че трябва да се гледа кой как се представя на терен. Т.е. поредния герой. Е, добре, ама в случая излиза, че е популистки герой.
Добре Раду, приемаме, че си прав (не е, но нищо). Защо номинирахте Силвия в най-силните и прояви на терен, където размазваше по трасетата и всички се скъсаха да я хвалят. Нали гледаме кой как се представял в игрите. Това им беше голямата грешка тогава на мъжете. Можеха да се отърват от Вики или Пелипенко и да изравнят силите. 3 на 3. Ама не, видяха шанс да елиминират Силвия и стреляха по нея. Тя естествено се върна.
Най-голямата грешка на Раду беше още в началото на сезона, когато той самия отказа да играе със Силвия. Той видя в нея сериозен съперник и човек, който не може да командва както му се искаше явно и побърза да всее раздор и разкол в племето. Реално тази женска коалиция се сформира заради него, по негова вина следствие на неговите ужасни стратегически и социални решения!
Караолис също сбърка. Реве след това едва ли не е дошъл краят на света (по тази логика такива като Юлиян и Фифо трябваше да си направят публично сепуку), а момчето отпадна в средата на сезона. Нито е първия, нито последния. Добър играч, над средното ниво, комплексен, ама айде моля ви се... Караолис можеше заедно с Калоян да направят коалиция с Вики и Пелипенко не го направиха. Можеше да вземе черния печат за капитанството и да бяха отишли на номинационна битка той или Раду с една жена. Не го направи. Караолис просто реши да е послушния и верен войник на генерал Раду. Ами в битките точно войниците ги убиват първи, а генералите последни...

# 374
Микяй показа какво е човек да е тъп, но упорит.
Няма как да не е упорит, защото не бива да се отказва. Щеше да е пълен резил, ако се откаже. За тъп... не знам, всеки си има различни видове способности. Аз съм пълна скръб на такива сглобявания, например. От ИКЕА ... шкаф, после не мога да сглобя нищо, нито схеми помагат, нито "логическа" мисъл. Не става и не става. Ако е пъзел като онзи с надписа "Игри на волята" ще го наредя, ама разни бурмички с различна големина и да сглобявам нещо.. направо съм гола вода. И не се имам за тъпо момче. Имам много други умения, които може би няма човек, който перфектно би се справил с тази задача. Донякъде го оправдавам. Блокаж, но и неумение по принцип да сглобява. Вкъщи като се развали батерията на чешмата или трябва да се отвори отдолу мивката... предполагам, че Микяй вика майстор или някой познат/роднина да оправи работата.

Блокажът и неумението са едно на ръка, но му бяха казали - започваш от геврека в средата, навиваш му спиците и после външните дръжки. А той почна точно наобратно и докрай не искаше да се откаже от грешната тактика. А веднага трябваше да му стане ясно, че малките спици стигат плътно до големия ринг, а резбата на големите дръжки стърчи навътре, за да може да ги захване. Което значи, че не може да сглоби малките, ако шпилката на големите стърчи навътре. И няколко пъти ,у казаха, ама не.

Общи условия

Активация на акаунт