Детегледачка бебе

• 3 782
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
Всъщност авторката е написала един красив пост с невероятни възгледи за съвместно отглеждане на 3 месечно бебе, но без реална конкретика.
Много е важно кога точно са тези 2 часа, в които идва жената. Който е гледал 3 месечно бебе знае, че могат да минат в разходка, в хранене и дрямка, в занимания и дрямка, само в дрямка. Отделно 2 или 3 часа са наистина миг от целия 24 часов режим. Ако желае резултати е добре още на ниво интервю да се изясни, понеделник идвате в 10, бебето обичайно будува в този час, очакваме да гледа 10 бр черно-бели карти за 15 мин, да го носите в стаята, да се смени при нужда, да се сложи да спи, ако заспива, да се реагира веднага ако се събуди. И пак говорим само са 2 часа.
Ако не са доволни, спокойно могат да търсят жена, докато им се покрият очакванията. Но и трябва наистина да се погледне обективно каква е възрастта и времето заетост.
Моята дъщеря също имаше детегледачка, но за цял ден. Та в ежедневието им е имало както игри, занимани и разходки, така и сън. Обаче тя беше на 2г. При бебе на 3м е обичайно за 2 часа да бъде нахранено, подменено, успокоено, приспано, ако евентуално се нацели будна фаза, тогава всичко друго и пак 2 часа са. Обикновено добрите детегледачки търсят целодневен ангажимент. Само 2-3 часа заетост на ден е недостатъчна и вероятно от там другия проблем с високата цена, но реално неадекватна грижа. По-скоро да заложат на тип домакинска помощ, за да са свободни родителите да си полагат адекватна грижа и занимания за бебето.

Здравейте,
Интересно какво "невероятно" намирате във възгледите ми за съвместно отглеждане.

Невероятни са до толкова, че според мен една детегледачка трябва да е запозната с уменията, които бебето усвоява във всеки следващ месец и да го занимава с игри и играчки според неговото развитие. Например, в 3 месец гукането се усилва и бебето трябва да се насърчава да използва гласа си; то само търси контакт и "говори" с човека пред себе си.

Изобщо не съм съгласна, че 2-3 часа са само миг - сумарно са 10 часа на седмица, въпросът е времето да бъде прекарано качествено, тоест полезно за детето и посрещащо в с и ч к и негови нужди.

Конкретиката ми е, че на въпросната дама и липсваше интерес към детето, а ме заливаше с всякакви истории на други семейства и излишни и остарели нейни виждания за дневната ни рутина.

Ако тя вижда 800 лв месечно, то ние, като родители, срещу тази сума имаме нашите "невероятни" виждания.

И да, минахме на вариант домашна помощница - разходът е много по-малък и изискванията ни са покрити.

Държа да спомена, че има детегледачки по призвание, с топлина и разбиране, и за по-кратка заетост, но те са много много рядко срещани.

# 16
Честно казано не смятам, че за 2 часа на ден заетост детегледачката толкова ще се измори, че да има енергия само да смени памперс и да даде млякото. Малко от малко трябва и да го занимава човечето. Не виждам и какво толкова има, като плаче да го поноси и погушка, или да му погука. Че то това е най-готината част.

# 17
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Моите 5 ст.

Най-доброто решение е домашната помощница. С препоръка тя да идва, когато хората ги няма в дома.
Хем да може да си свърши работата на спокойствие, хем да се избегне гледането под лупа колко пъти и изпрала парцала...
Аз за себе си, не съм била спокойна да поверя децата си в тази възраст на абсолютно никой за 2-3 часа. Да ги поноси или погушка някоя от бабите - да. Да нахрани - 1 път - да.
Да смени памперс 1 път - да. Но всичко това на куп, без да съм там - само баща им.
Винаги към била ревнива към децата си. Те са си мои и на баща им. Аз зная най-добре кое и как. Гушкането си е само мое!
Особено, когато са толкова малки бебета.
Дори и като съм излизала на лекар или подобно все съм бързала и едно такова чувство на вина, на липса ме е обземало.

Сега вече са големи и нямам проблем да ги гледа, който пожелае - ама вече и желаещите не се прескачат...

та така де...

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 19:16 от CvEtEmOe

# 18
По принцип не е добра идея детегледачката и майката да гледат бебето заедно. Като се разреве, детегледачката се чуди сега тя ли трябва да го гушка и успокоява, докато майката гледа безучастно или тази дейност е ексклузивно запазена за майката, защото тя е най-близкият човек на бебето... Отделно, всеки си има свои виждания за гледане на бебе. Какви са тия карти, дето искате да му ги показвате? Аз за пръв път чувам такова нещо, бавачката може да го смята за някаква глупост, примерно. Само не разбрах какъв е проблемът, че му е сменила памперса, когато е плакало, защото се е напишкало.

# 19
Те тези неща са елементарни и се уточняват... За мен се подразбира, че след като има детегледачка в апартамента, то тя е на работа да гледа детето. Майката накъдето иска ще си гледа, детегледачката няма какво да се чуди.
А иначе, случката до колкото разбирам е била - детето плаче, детегледачката му сменя памперса и казва, че затова плаче. А дали затова плаче, е друг въпрос.
Колкото до това какво смята бавачката за глупост или не, не е в нейната компетенция да смята каквото и да било. Тя има задължението да гледа детето по начин, който родителите му предпочитат, стига разбира се това да не застрашава здравето му.
Тоест ако майка му иска да го гушка, го гушка. Ако иска да го стимулира с карти, го стимулира и това е.

Общи условия

Активация на акаунт