Много е важно кога точно са тези 2 часа, в които идва жената. Който е гледал 3 месечно бебе знае, че могат да минат в разходка, в хранене и дрямка, в занимания и дрямка, само в дрямка. Отделно 2 или 3 часа са наистина миг от целия 24 часов режим. Ако желае резултати е добре още на ниво интервю да се изясни, понеделник идвате в 10, бебето обичайно будува в този час, очакваме да гледа 10 бр черно-бели карти за 15 мин, да го носите в стаята, да се смени при нужда, да се сложи да спи, ако заспива, да се реагира веднага ако се събуди. И пак говорим само са 2 часа.
Ако не са доволни, спокойно могат да търсят жена, докато им се покрият очакванията. Но и трябва наистина да се погледне обективно каква е възрастта и времето заетост.
Моята дъщеря също имаше детегледачка, но за цял ден. Та в ежедневието им е имало както игри, занимани и разходки, така и сън. Обаче тя беше на 2г. При бебе на 3м е обичайно за 2 часа да бъде нахранено, подменено, успокоено, приспано, ако евентуално се нацели будна фаза, тогава всичко друго и пак 2 часа са. Обикновено добрите детегледачки търсят целодневен ангажимент. Само 2-3 часа заетост на ден е недостатъчна и вероятно от там другия проблем с високата цена, но реално неадекватна грижа. По-скоро да заложат на тип домакинска помощ, за да са свободни родителите да си полагат адекватна грижа и занимания за бебето.
Здравейте,
Интересно какво "невероятно" намирате във възгледите ми за съвместно отглеждане.
Невероятни са до толкова, че според мен една детегледачка трябва да е запозната с уменията, които бебето усвоява във всеки следващ месец и да го занимава с игри и играчки според неговото развитие. Например, в 3 месец гукането се усилва и бебето трябва да се насърчава да използва гласа си; то само търси контакт и "говори" с човека пред себе си.
Изобщо не съм съгласна, че 2-3 часа са само миг - сумарно са 10 часа на седмица, въпросът е времето да бъде прекарано качествено, тоест полезно за детето и посрещащо в с и ч к и негови нужди.
Конкретиката ми е, че на въпросната дама и липсваше интерес към детето, а ме заливаше с всякакви истории на други семейства и излишни и остарели нейни виждания за дневната ни рутина.
Ако тя вижда 800 лв месечно, то ние, като родители, срещу тази сума имаме нашите "невероятни" виждания.
И да, минахме на вариант домашна помощница - разходът е много по-малък и изискванията ни са покрити.
Държа да спомена, че има детегледачки по призвание, с топлина и разбиране, и за по-кратка заетост, но те са много много рядко срещани.