Майчинството счетоводно - 3

• 148 693
  • 2 946
  •   1
Отговори
# 2 145
Здравейте   отново   аз  цялата  брем  съм  в  болнични   но  ме  осигуряват  въпреки  всичко  всеки  месец  проверих  в  сайта  на нои  до  април  2007  имам  всички  осигуровки  въпреки  че  не  съм  била на  работа    не  работя  от  13  декември  2006  г  

здравейте  сумите  са  следните  от  юни 299лв   76 ст  юли      299лв12ст   август  315лв77ст  септември 281лв54ст  октомври 323лв73ст  ноември 336лв85ст  декември  276лв27ст   и  сега  новата  година  2007  която  не  съм  работила  януари278лв67ст  февруари265лв40ст   март  291лв94ст  и  април  265лв 40ст  при  тия  суми  какъв  размер  обезщетение  ще  вземам   като  се има  предвид  че  имам  прекъсване  между  двата  вида  болнични         

Последна редакция: сб, 17 сеп 2011, 12:28 от Boten Mary

# 2 146
Здравейте   отново   аз  цялата  брем  съм  в  болнични   но  ме  осигуряват  въпреки  всичко  всеки  месец  проверих  в  сайта  на нои  до  април  2007  имам  всички  осигуровки  въпреки  че  не  съм  била на  работа    не  работя  от  13  декември  2006  г   

Времето на болничен се води осигурителен стаж и разбира се, че за теб се подават данни и се водиш осигурена. Но времето за болничен е осигурителен стаж без да се правят осигурителни вноски. Това, което виждаш на сайта на НОИ са данните от обезщетението, което ти е изплащано за болничните. Не може през времето на болнчините да те осигуряват, защото няма основание за това и противоречи на КСО.

# 2 147
здравейте!
искам да попитам нещо-дано можете да ми помогнете.През този месец трябва да подавам декларация за детски надбавки.до март бях безработна и незнам дали в декларацията за доходите трябва да представя документ от социалните за социалната помощ(100лв.) и от нои за обезщетението което ми изплащаха за безработица.
благодаря предварително  bouquet

# 2 148
Здравейте   отново   в  сайта  на нои  съм  проверила  и  много  ясно  пише   осигурителен  доход   който  до  този  момент  ми  е  непрекъснат  макар  че  от  декември  съм  в  болнични  и  аз  се  учудих  но  е  така    незнам  дали  има  значение  защото  до  сега  фирмата  ми  плащаше  дали  не  са  правили  някакви  шашми  но  в  никакъв  случай  не  ми  е  обезщетението  защото  е  много  по  малко  горе  долу  с  50   60  лева  от  тези  суми  които  съм  ви  писала 

# 2 149
elifenka,
Много не разбрах от дългото ти изречение.
Та, това че имаш суми като осигурителен доход от януари до април в справката, е защото си заварено положение и фирмата ти тегли обезщетенията. Съответно се записват като осигурителен доход, когато фирмата подава данните в НОИ всеки месец. Ако беше излязла в болнични тази година, щеше да имаш за осигурителен доход 0.00лв.
В НОИ за данни се подава доходът, от който ти се изчислява обезщетението -  13.27лв. дневно за теб. Значи си получавала 80% от тази сума - напр. 80%*265.40 за април - трябва да са ти изплатили 212.32 лв..
Базата за болничния бременност и раждане ще ти е друга. Попитай счетоводителката колко евентуално може да са сумите, които ще получиш.
Всъщност единственото, което си направила с това прекъсване на болничния, е че следващите обезщетения ще ги изплаща НОИ по сметката ти.
Според мен всичко си е наред при теб, няма защо да мислиш, че те лъжат. Peace

# 2 150
здравейте!
искам да попитам нещо-дано можете да ми помогнете.През този месец трябва да подавам декларация за детски надбавки.до март бях безработна и незнам дали в декларацията за доходите трябва да представя документ от социалните за социалната помощ(100лв.) и от нои за обезщетението което ми изплащаха за безработица.

Не разбрах. Как така от НОИ са ти изплатили обезщетение за безработица?

# 2 151
  • В полите на Пирин планина
здравейте!

А каква декларация за доходи ще подаваш по това време  newsm78

А имаш в предвид декларация за месечни помощи за деца - посочват се всички видове доходи. От Дирекция Бюро по труда също ще ти издадат служебна бележка.

# 2 152
Момичета, не е ли отдавна време за нова тема Rolling Eyes Тази стана 108 страници Crazy

# 2 153
Ами писах два пъти на модератор, обаче още си нямаме нова тема  Sad

# 2 154
  • София
Може ли да се включа и аз с един въпрос  Simple Smile

Значи при мен положението е следното. Досега ме осигуряваха върху 300лв. От 01.05 ми направиха заплатата 400лв и ми пуснаха допълнителен трудов договор в същата фирма за 200лв. Питането ми е кога мога да се откажа от този допълнителен трудов договор. От 11 ноември би трябвало да изляза в болничен за бременност и раждане. И ако не го прекратя какви осигуровки ще дължа за периода на майчинството.

# 2 155

Значи при мен положението е следното. Досега ме осигуряваха върху 300лв. От 01.05 ми направиха заплатата 400лв и ми пуснаха допълнителен трудов договор в същата фирма за 200лв. Питането ми е кога мога да се откажа от този допълнителен трудов договор. От 11 ноември би трябвало да изляза в болничен за бременност и раждане. И ако не го прекратя какви осигуровки ще дължа за периода на майчинството.

Не ви разбрах. Как така да се откажете от трудовия си договор? Защо искате да се отказвате и като искате да се отказвате, защо изобщо са ви го пуснали този допълнителен договор. И този втори трудов договор фиктивен ли е? Вие сама ли си плащате осигуровките по него или работодателя си поема неговата част?

# 2 156
  • По-близо до звездите
Моят въпрос е относно неплатеният отпуск за отглеждане на дете до 8-годишна възраст по чл.167а.
До края на 2006-та година единият родител можеше да прехвърли своята част от 6 месеца на другия родител. Някой ми беше казал, че от 1 януари 2007 год. това вече не е възможно. Вярно ли е това?
Регламентирано ли е някъде с разпоредба или друг законов норматив?

# 2 157
Моят въпрос е относно неплатеният отпуск за отглеждане на дете до 8-годишна възраст по чл.167а.
До края на 2006-та година единият родител можеше да прехвърли своята част от 6 месеца на другия родител. Някой ми беше казал, че от 1 януари 2007 год. това вече не е възможно. Вярно ли е това?
Регламентирано ли е някъде с разпоредба или друг законов норматив?

Точно така. Вече не може да се прехвърля отпускът от единия на другия родител. Не е регламентирано с отделен нормативен акто, защото това не е необходимо. Просто преди имаше текст в КТ, който даваше право на единия родител да си прехвърли отпуска на другия. От 01.01.2007 г. този текст отпадна. И след като вече няма текст, който да разрешава прехвърляне, отпускът се урежда само от текста, съгласно който всеки от родителите има право на по 6 месеца.

# 2 158
  • София

Не ви разбрах. Как така да се откажете от трудовия си договор? Защо искате да се отказвате и като искате да се отказвате, защо изобщо са ви го пуснали този допълнителен договор. И този втори трудов договор фиктивен ли е? Вие сама ли си плащате осигуровките по него или работодателя си поема неговата част?

Да този втори договор е фиктивен, сама плащам всичките осигуровки!

# 2 159

Да този втори договор е фиктивен, сама плащам всичките осигуровки!

За да получавате обезщетение и по този договор, той трябва да е в сила през целия период от 315 дни. Едва след това можете да го прекратите. За времето на 315-те дни не дължите осигуровки. А защо си усложнихте живота с този втори трудов договор. щом е при същия работодател, можеше просто да ви увеличат заплатата на 600 лева.

Общи условия

Активация на акаунт