Майчинството счетоводно - 3

• 148 039
  • 2 946
  •   1
Отговори
# 90
Може ли да ми кажете къде в сайта на НОИ мога да си направя справка на осигурителен доход и нетно месечно възнаграждение

# 91
Може ли да ми кажете къде в сайта на НОИ мога да си направя справка на осигурителен доход и нетно месечно възнаграждение

Не е в сайта на НОИ,  а е в сайта на НАП вече, ако не се лъжа. За целта обаче трябва да имате персонален код.

# 92
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Може и в двата сайта, но кода го дават от НОИ ако не си пазите старите извлечения които пращаха по пощата

# 93
Аз го имам този персонален идентификационен код от справките, които НОИ пращаше и в страницата на НОИ си проверих осигурителния доход. Но не мога да открия къде да направя справка за нетния доход

# 94
Здравейте. Имам следния въпрос:
Аз съм в болнични (45 дена преди термина) от 20/02/07 и би трябвало да получавам болнични на базата на осиг. доход за месеците Август'06-Януари'07. Тъй като през м. Март'07 очаквам да получа бонус от работодателя си, на който ще бъдат начислени всички данъци и осигуровки, за майчинството през Април ще бъде ли направено пре-изчисление на сумите на базата месеците Октомвери'06 - Март'07 или веднъж изчислено майчинството не се пре-изчислява?

Ако ви подадат в персоналния регистър коригирани декларации обр. 1 със разпределения бонус по месеци, би трябвало от НОИ да ви преизчислят обезщетенията

Дейзи сигурна ли си? Дамата през февруари почва да ползва болничен за бременност и раждане. Как така през април щеи се преизчисли базата? Няма да се преизчисли. Цялото обезщетение ще се изплаща на база дохода от Август до Януари. Няма да се преизчислява в хода на болничния. Бонуса се изплаща през март. Няма да се включи в обезщетението!

# 95
Аз го имам този персонален идентификационен код от справките, които НОИ пращаше и в страницата на НОИ си проверих осигурителния доход. Но не мога да открия къде да направя справка за нетния доход

Няма такава справка. Нетното си го изчислявате сама. Или си го проверявате във фиша за заплата.

# 96
...........
С две думи, аз искам да знам кога и колко болничен ще получа за периода от 08.01.07 до 14.02.2007 и кога ще ги получа тези пари newsm78. А също и към Радо - правилно ли съм разбрала, че дори да не са ми платени осигуровките в/у цялата ми заплата, майчинството при всички положения ще ми го платят на базата на 90% от 390.00 лева? newsm78
Благодаря ви много още веднъж!  bouquet
... самоцитирам се  Grinning с малки доуточнения
Цитат
за болничния  от 08.01.07 до 14.02.2007.. той ще ти бъде изчислен на база реално платените осигуровки защото за база ще се вземе период от 6м. назад или м.12.2006 - 07.2006г. или на аванс + погашението към банката .. защото и това се счита за изплатена сума .. или все едно си получила аванс от 195лв.+100лв.  май беше ... когато работодателя ти изплати и остатъка до пълния размер на заплатата ти .. /350лв. май каза ти/ ще се получи т.нар. корекция или допълнително обезщетение за получаване .. ако работодателя ти направи това през 2007г. .. то ще ти бъде изплатено в срок до 31.05.2008г. ...
... за майчинството .. правилно си разбрала .   bouquet

# 97
  • у нас
запис

# 98
  • София
Извинявам се, ако е обсъждано, но ми е трудно да чета цялата тема, защото и без това почти нищо не разбирам.
Въпросът ми е: Работя на два договора - трудов и граждански. Болничният и майчинските ми само на базата на трудовия ли ще се изплащат или и на двата?

# 99
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Извинявам се, ако е обсъждано, но ми е трудно да чета цялата тема, защото и без това почти нищо не разбирам.
Въпросът ми е: Работя на два договора - трудов и граждански. Болничният и майчинските ми само на базата на трудовия ли ще се изплащат или и на двата?

При гражданския договор не ви се начисляват осигуровки за Общо заболяване и майчинство. Болничния ще ви се изчислява на база само трудовия договор, а обещетението за гледане на дете е фиксирана сума.

# 100
  • София
Благодаря!

# 101
...........
С две думи, аз искам да знам кога и колко болничен ще получа за периода от 08.01.07 до 14.02.2007 и кога ще ги получа тези пари newsm78. А също и към Радо - правилно ли съм разбрала, че дори да не са ми платени осигуровките в/у цялата ми заплата, майчинството при всички положения ще ми го платят на базата на 90% от 390.00 лева? newsm78
Благодаря ви много още веднъж!  bouquet
... самоцитирам се  Grinning с малки доуточнения
Цитат
за болничния  от 08.01.07 до 14.02.2007.. той ще ти бъде изчислен на база реално платените осигуровки защото за база ще се вземе период от 6м. назад или м.12.2006 - 07.2006г. или на аванс + погашението към банката .. защото и това се счита за изплатена сума .. или все едно си получила аванс от 195лв.+100лв.  май беше ... когато работодателя ти изплати и остатъка до пълния размер на заплатата ти .. /350лв. май каза ти/ ще се получи т.нар. корекция или допълнително обезщетение за получаване .. ако работодателя ти направи това през 2007г. .. то ще ти бъде изплатено в срок до 31.05.2008г. ...
... за майчинството .. правилно си разбрала .   bouquet

Миа, и аз да обобщя. Проверете данните в НОИ. На това, което е подадено като данни, на това ще ви се изплати обезщетението. Дайде да видим данните и ако не е подадена цялата ви заплата, ще ви съветваме какво да направите, за да чоже данните да се коригират преди да започне болничния и да ви се изплаща обезщетение върху цялата заплата. осигуровките дали са внесени или не - това не е ваш проблем, а на НОИ и работодателя ви.   bouquet

# 102
Момичета, може ли да ми помогнете. От кого се изплаща след нова годин обезщетението за работеща майка? И то ли се дава от  НОЙ, на принципа н аболничните? Каква е процедурата сега?

Благодаря предварително!

# 103
От НОИ се изплаща само ако майката е излязла в болничен за бременност и раждане след 01.01.2007. Ако детето е родено преди 01.01.2007, обезщетението за неизползван отпуск за отглеждане на дете се изплаща от работодателя.

# 104
Така и предполагах, но реших да се консултирам със специалистите Wink Благодаря !!!!

Общи условия

Активация на акаунт