Майчинството счетоводно - 3

• 151 546
  • 2 946
  •   1
Отговори
# 600
  • В полите на Пирин планина
Искам да ви попитам какво може да се направи ако работодателят забавя майчинството. Тъй като съм заварено положение - той ми изплаща парите всеки месец. Но има месеци, в които той няма възможност да внася осигуровки на останалите хора във фирмата и съответно не тегли и не ми дава майчинството. По-точно тегли го, но с закъснение. Какво мога да направя за да ги получваам редовно? Мога ли да се прехвърля в друга фирма, ако съм започнала отпуска за отглеждане на дете до 2 год при него?

От тази година работодателите са длъжни да внесат осигурителните вноски най-късно до края на месеца следващ този, за който се отнасят, независимо дали са изплатили трудовите възнаграждения или не.
Работодателят ти все пак плаща ли заплатите на някаква дата или забавя и тях? Обезщетението се заплаща заедно с тях, независимо дали е изтеглено или не.

Можеш да се прехвърлиш в друга фирма по всяко време, когато пожелаеш, но ще започнеш да получаваш обезщетението чрез нея от НОИ директно.

# 601
Здравейте! Искам да попитам нещо.На 18.02.2007г ми свърши майчинството и на 28.02.2007 ми прекратиха ТД.За двете години през които съм била в майчинство ми се полагат 40дни платена отпуска.Въпросът ми е , на каква база се изчислява отпуската.На база преди да излява в майчинство или на сегашната заплата. Благодаря ви.

# 602
Здравейте! Искам да попитам нещо.На 18.02.2007г ми свърши майчинството и на 28.02.2007 ми прекратиха ТД.За двете години през които съм била в майчинство ми се полагат 40дни платена отпуска.Въпросът ми е , на каква база се изчислява отпуската.На база преди да излява в майчинство или на сегашната заплата. Благодаря ви.

Ето точната разпоредба на Кодекса на труда:

Заплащане
Чл. 177. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) За времето на платения годишен отпуск работодателят заплаща на работника или служителя възнаграждение, което се изчислява от полученото среднодневно брутно трудово възнаграждение за последния календарен месец, предхождащ ползуването на отпуска, през който работникът или служителят е отработил най-малко 10 работни дни.
Забрана за парично компенсиране
Чл. 178. Забранява се компенсиране на платения годишен отпуск с парични обезщетения освен при прекратяване на трудовото правоотношение.

# 603
  • София
благодаря ти Incandescent... и весел празник!

# 604
  • България
Благодаря и ЧРД    bouquet   bouquet   bouquet

# 605
Благодаря и ЧРД    bouquet   bouquet   bouquet

благодаря ти Incandescent... и весел празник!

И аз благодаря за вниманието  Peace

# 606
  • София
Не съм сигурна, че към вас трябва да обърна питането си, но ще се пробвам. Моля Ви за извинение ако вече сте го обсъждали. Чакам второ детенце, полага ли ни се /на мен и мъжа ми/ облекчаване на данъците в тази връзка? И какво трябва да предприема?
Благодаря предварително   bouquet

# 607
Информация на уше - Incandescent има днес рожден ден! Да и е честит! Жива и здрава! А кадърно и умно момиче като нея - винаги ще постигне мечтите си! Весел празник!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
.. не на ушенце .. ДА СИ НИ ЖИВА И ЗДРАВА .. ВСЕ ТАКА ОТЗИВЧИВА .. И КОМПЕТЕНТНА ..
  bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet

П.С. .. надявам се да си приключила фирмите си .. да се насладиш на празника ..  Laughing

# 608
Здравейте момичета.Има ли някой,който ще ми даде съвет какво да правя.Искам да взимам майчинство,което да ми помогне да отгледам детето си поне на първи етап.Договорих се с работодателя си да ми вдигне дохода разбира се за моя сметка,но не можа да ми отговори дали не е вече късно и какъв ще бъде размера на майчинството.Все още съм на 240лв. като съм болничен от 13.03-18.04.вкл. Говорихме да ми преподпише договора от 01.04.на 700лв. Терминът ми е за 08.11. Някой ще ми каже ли в този случай какъв ще бъде размера на майчинството и дали е късно за промяна при сегашните условия.Предварително ви благодаря и знам,че все някоя ще се отзове на молбата ми и...леко и безпроблемно бременеене на всички бъдещи маминки тук   newsm51 preggo  ylinfant

# 609
Ей чак сега видях,че имаме и рожденичка...Всичко най-хубаво в този живот.....нека мечтите ти станат реалност newsm59

# 610
  • София
Moже ли и аз да попитам нещо  Blush
Пуснах си неплатен - 6 месеца.Имам да ползвам платен отпуск за времето на майчинството, мисля да ползвам и него.
АКо реша да напусна, ще ми платят ли платения отпуск ако не го използвам и колко време предварително се подава молба за напускане ?
Дано някой ме е разбрал  Embarassed

# 611
Информация на уше - Incandescent има днес рожден ден! Да и е честит! Жива и здрава! А кадърно и умно момиче като нея - винаги ще постигне мечтите си! Весел празник!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
.. не на ушенце .. ДА СИ НИ ЖИВА И ЗДРАВА .. ВСЕ ТАКА ОТЗИВЧИВА .. И КОМПЕТЕНТНА ..
  bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet

П.С. .. надявам се да си приключила фирмите си .. да се насладиш на празника ..  Laughing

Благодаря ти много, Радо  Grinning
П.С. Постарах се най-съвестно да ги приключа - вчера предадох последната декларация Mr. Green

# 612
Не съм сигурна, че към вас трябва да обърна питането си, но ще се пробвам. Моля Ви за извинение ако вече сте го обсъждали. Чакам второ детенце, полага ли ни се /на мен и мъжа ми/ облекчаване на данъците в тази връзка? И какво трябва да предприема?
Благодаря предварително   bouquet

Данъчните облекчения са за родени вече деца - за намаление на внесените през 2006 г. облагаеми доходи, съотв. данък. Подава се от единия родител.

# 613
  • София
Честито на рожденичката  Hug Да си жива и здрава, много щастлива, обичана и желана!   bouquet

# 614
Честито на рожденичката  Hug Да си жива и здрава, много щастлива, обичана и желана!   bouquet

Ама виж- пестелива като счетоводителка - един бАнбон не е дала до сега....... Само работи.... Само помага.... И днес.... Не да иде да разпусне малко... Или тя утре ще я липсва, щото ще е снощна.... Хайде - Incandescent - наиситна следя темата тук само заради теб и Зина и как хубаво обеснявате - дано не стигам до вашите обяснения - ама заслужаваш почивка! Весел празник!

Общи условия

Активация на акаунт