Боледуване на децата ни - тема 82

• 20 586
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Положението е...
Не знам как е в София, ние сме в друг град. Но при нас наскоро видях от снимките как децата ги извеждат навън с пантофите, с които стоят вътре. После тези деца лазят, пипат си ръцете и т.н. Така съм се ядосала и това е първото нещо, което ще повдигна на въпрос като се върне детето на градина. Ако толкова ги мързи или нямат време, да ходя аз почасово като ги извеждат, та да обувам на децата обувките Rage

# 76
Likeawind, ами добре съм, перфектно бих казала, даже почнах работа.
Чудя се какви витамини да взема за малкия звяр. Откакто лятото беше на на 2 венозни антибиотика и пада косата. Скоро пиха на Джеймисън. Замислям се и за Билковата кръв, защото желязото и беше ниско, но хемоглобина добре. Също за Есберитокс мисля и за вит Д си чудя какъв, но май ще взима дъвчащ на джеймисън.
Вече не знам на кой отговарям, защото чета само вечер, но Бронховаксом навах 3 месеца, ей сега преди 10 дена последния курс и пак е на антибиотик.
За паданията просто не ми говорете...
Вчера ваксинирахме децата за грип, леко мрънкат, че ги боляло, ама тичаха с часове на площадката...
Понеделник пак ги хвърлям в бациларниците.

# 77
Ние бяхме на док...пак гърлото леко червено...повтаряме бактробан за голямата,малката е ок.Ваксина като оздравее голямата... утре трябваше да сме на рд,много исках да я заведа на нейна приятелка е ...ама нА...не че там ще са само здрави🫥...и започвам да се замислям🫥

# 78
При моето дете мисля, че хремата се пресуши с Отривина, поне напред. Но от два дена пък се появи суха кашлица, всякаш го дразни нещо. От какво може да е? Да не би сега пък да е назад сопола? Как мислите?
Днес е последен 6-ти ден отривин.
Това, което давам е:
Синулан 5 мл.
Таблетки за смучене исла
Десибел от тази вечер реших да включа
И реших да започна Имунитрофина, имунобора така и не искаше да го пие.

# 79
Има ли в момента вирус с много висока температура? Детето е на 3г10м. Вчера вдигна 38.5, дадох панадол и повърна. Реших, че е вирусът с повръщане, но оттогава няма повторение. Днес вдигна над 39.7, едва я овладяхме. Да знам какво да очаквам още.

# 80
При моето дете мисля, че хремата се пресуши с Отривина, поне напред. Но от два дена пък се появи суха кашлица, всякаш го дразни нещо. От какво може да е? Да не би сега пък да е назад сопола? Как мислите?
Днес е последен 6-ти ден отривин.
Това, което давам е:
Синулан 5 мл.
Таблетки за смучене исла
Десибел от тази вечер реших да включа
И реших да започна Имунитрофина, имунобора така и не искаше да го пие.
При моята се появява такава кашлица сякаш от заден сопол, точно все едно я дразни нещо на гърлото.

# 81
  • shumen
Мими,да се оправя скоро каката.Аз не бих завела на рд,за да не лепне още нещо.
Ваня,радвам се,че вече си добре.А ти като си на работа кои гледа малечка,ако не е на градина?
Мона,има,но и висока Т може да е от гърло.

# 82
Не е гърло. И сополи няма, кашлица също. Само висока температура.

# 83
Има ли в момента вирус с много висока температура? Детето е на 3г10м. Вчера вдигна 38.5, дадох панадол и повърна. Реших, че е вирусът с повръщане, но оттогава няма повторение. Днес вдигна над 39.7, едва я овладяхме. Да знам какво да очаквам още.

При моите и двамата имаше такава Т за около 4 дни, след което започна кашлица и сополи. Ларингит и при двамата, за съжаление се усложни и имаха и хрипове. 12 дни бяха на Клацид, Вентолин и Пулмикорт.
3 седмици вкъщи, 2 дни на градина и сина ми отново е с Ларингит…. Педиатърката изписа за цяла зима Ефира. Някой взимал ли го е? Питах я за какво е- за децата, които постоянно кашлят!

# 84
  • shumen
DK86,изписва се за кашлица и за астма.

# 85
Същата работа вкъщи. Вчера 38.3, сега е 38.7, дадох Нурофен по-рано, час след ефералган свещичка. Меря с живачен сега, че на електронния му нямам вяра много.
Ефира е монтелуксат, за астма. Тази година още не съм давала, на пулмикорт сме.
39.1 на живачен, 38.6 на електронен.

# 86
Тони, сега видях, че този Отривин е за деца над 12 години. Аз слагам такъв ксилометазолин, по-слаб е, 0.05%, а при Отривин е  0.1%
https://epharm.bg/ksilometazolin-0-05-kapki.html

# 87
Тони, сега видях, че този Отривин е за деца над 12 години. Аз слагам такъв ксилометазолин, по-слаб е, 0.05%, а при Отривин е  0.1%
https://epharm.bg/ksilometazolin-0-05-kapki.html

Има и детски отривин, който е 0,05%.

# 88
Тони и моята подкашля сухо и рядко и сутрин след сън подозирам че от секрети в носа ....
Имунотрофина е добро не бях се сетила.
Аз давам :
Шс3
Марсианци(до скоро шоко мечета)
Синупрет 3х2.1
Ериус вечер
Виброцил .....но не съм сигурна дали трябва ....
Бактробан.
Спрей голанил взех за бебето и тя искаше,близалките й омръзнаха май.

***Може ли между бактробана да капя виброцил или изобщо някакви капки .....🤔

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 07:12 от Mimi9999

# 89
  • shumen
Да се оправят болните.
Мими,отривин има и детски.Аз съм капала на моя и като по малък.За капки не знам дали може между бактробана.
Аз след малко отивам да занеса стерилна урина в микробиологията и да видим ще излезе ли нещо.

Общи условия

Активация на акаунт