Боледуване на децата ни - тема 82

• 20 597
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
От хрема може да боли ухо. Пробвайте да издухате хубаво нослето. Също, ако имате капки Отипакс, 1-2 капки в ухото и минава. Може и с капки Цилоксан, пробвано е.

# 106
  • shumen
Тони,от гърло ухо не може да боли,но от хрема може.Не е лошо,ако продължава да го боли да отидете на преглед.Аз затова и не смея нищо да резервирам предварително вече.
Бръм,дано пие АБ таблетки без проблем.Моя е колкото твоята кака,но така и АБ не се научи да пие ни сироп,ни таблетки.

# 107
Слагала съм назориг и на мен и на детето. Само цената му е хубава. Фактически не работи. Преди 2 седмици и с унг си говорих и той ми вика, че "това въобще върши ли някаква работа"

# 108
Тони, това е много гадно, особено като сте и толкова далече.
За зачерненото момиченце, я накиснете  в смрадлика. Правите отвара с 2 литра вода, както си пише, сипвате в леген и давате играчки да си играе докато кисне, поне 15 мин да поседи. След това леко изплакване само с водичка. От кремовете признавам Бепантен и павловичата маз, само от не ставаха червени. С мокрите кърпи ми е до болка познато, така беше голямата. Честно казано при такива обстоятелства можи да се номаже еднократно и с кортикостероид, бързо ще облекчи детето. То сигурно я боли и като пишка....

# 109
Рейна, маза ли си отпред не само дупето? Видях че го има в Хера на Йерусалим, като се наспим ще отидем.
Малко късно се включвам. Крема го мажа обилно и отпред, той си е точно за тази зона. Още като беше с памперс, но и по-късно, даже и сега винаги имам от него. Страхотен е. Обикновено още след първата нощ изчезва всичко, ако остане леко зачервено след втората нощ вече няма нищо. А се е подсичала до кръв. Ти взе ли го?
За болки в ухото съм писала и преди, компрес със затоплен лук и на ухото и поне няколко часа така. Изпробвано и от мен и на детето.

# 110
  • shumen
За болки в ухото съм слагала затоплено олио или затоплена кърпа.

# 111
Рейна, маза ли си отпред не само дупето? Видях че го има в Хера на Йерусалим, като се наспим ще отидем.
Малко късно се включвам. Крема го мажа обилно и отпред, той си е точно за тази зона. Още като беше с памперс, но и по-късно, даже и сега винаги имам от него. Страхотен е. Обикновено още след първата нощ изчезва всичко, ако остане леко зачервено след втората нощ вече няма нищо. А се е подсичала до кръв. Ти взе ли го?
За болки в ухото съм писала и преди, компрес със затоплен лук и на ухото и поне няколко часа така. Изпробвано и от мен и на детето.

Да, изпратих мъжа ми. Измих я, после промих с фр и я намазах на всякъде, вече спи. Ще я видя утре как ще е. Ако не минава ще купя смрадлика. За втори.път за две седмици я докарват до това състояние. Сега освен всичко и пищи.
Просто като са на държавна градина едва ли не всичко им е простено!

Тони, измерихте ли температурата с нормален термометър? Малката преди две седмици имаше хрема, каза че я боли ухо, вдигна 38 еднократно. Капахме онова мазното и на другия ден беше като нова. При нас е закон ако има нещо предвидено или планирано да се тръшнат яко. Ако утре няма температура детето, според мен си действайте...не бързай да отписваш всичко. И аз бях пуснала отпуска за четвъртък и петък, защото бяха ваканция да пътуваме,  ги изкарахме на системи....

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 22:45 от Hexe2021

# 112
Данаека, ако не пие ни на сироп, ни на таблетки-как даваш антибиотик?
Първото хапче го поодъвка, но го изпи. Утре продължаваме с уроците по гълтане.

# 113
Снощи се прибрахме посред нощите от село. Минах през аптека и взех Цилоксан и му капнах в ушите снощи преди сън.
Кашля доста докато спи. Как да я боря тази задна хрема сега? Утре сме на лекар, то е ясно… ама е на смяна една малко шантава педиатърка и нз..

# 114
Тонш, не е трябвало да капеш антибиотик в ушите, за да се видят. Според мен трябва да пие антибиотик, защото бактериите надали са само в ушите, от носа са тръгнали, а от там и кашлицата.

# 115
Тонш, не е трябвало да капеш антибиотик в ушите, за да се видят. Според мен трябва да пие антибиотик, защото бактериите надали са само в ушите, от носа са тръгнали, а от там и кашлицата.

Охх, знам и аз ппсле си го помислих, ама така се панирах… детето плака снощи, искал да има рожден ден. 😭😭 Ужасна ситуация се получи. А АБ за ушите пи точно преди месец…
Да не говорим, че този път видимо хремата беше лека и се пресуши за 3-4 дена. От 4 дена нищо не издухва. Предните пъти като е бил с проблеми с ушите, все беше с едни зверски гадни хреми… Нищо не предвещаваше това… нищо.
Най-странното е, че в сряда вечерта преди да го закараме при нашите се оплака от гърло - не беше грам червено. Веднага му давах исла и те са му давали, да смуче. Дали този път от гърлото не се е пренесло в ушите?
Как да боря задната хрема? Кашля докато спи.

# 116
  • shumen
Тони,за задна хрема съм давала Цинабсин или Коризалия.При моя така му действаше солната стая и от нея все беше болен и спрях да го водя.
Бръм направо ми се изправя косата като трябва да пие АБ,че е мъка.То не е давене,не е повръщане и накрая стигаме до инжекции.

# 117
Тони, при нас в момента, в който почнат да кашлят нощем са за антибиотик. Това че не издухва напред нищо, очевидно не означава, че няма назад. Вариант е да капеш това от ушите и в носа.

# 118
Много е тъпо да да си направиш планове и детето да се разболее. А да се разболее за рождения си ден е още по-гадно. Аз затова вече нищо не планувам, писна ми да се притеснявам дали ще сме здрави. Миналата година бяхме планирали почивка за РД на децата, баща им беше с температура. Не стига,че на него му беше лошо ами умрях от притеснение да не се разболеят и те.
Давате ли Изопринозин и колко често? Аз по принцип не го ползвам, но имах вкъщи и сега даваха 3 дни на едното дете, че имаше някаква лека температура. Вчера една приятелка ми каза, че трябвало да има поне 6 месеца между приемите, тоест ако се наложи цяла зима не мога да и дам пак..

# 119
Това са глупости. Дава се, колкото има нуждо. За дълъг прием се прави схема, нещо от сорта през ден беше, но не помня. Може да се пие и с месеци.
Давала съм, ефект никакъв и при двете деца....

Общи условия

Активация на акаунт