Боледуване на децата ни - тема 82

• 20 611
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Много е тъпо да да си направиш планове и детето да се разболее. А да се разболее за рождения си ден е още по-гадно. Аз затова вече нищо не планувам, писна ми да се притеснявам дали ще сме здрави. Миналата година бяхме планирали почивка за РД на децата, баща им беше с температура. Не стига,че на него му беше лошо ами умрях от притеснение да не се разболеят и те.
Давате ли Изопринозин и колко често? Аз по принцип не го ползвам, но имах вкъщи и сега даваха 3 дни на едното дете, че имаше някаква лека температура. Вчера една приятелка ми каза, че трябвало да има поне 6 месеца между приемите, тоест ако се наложи цяла зима не мога да и дам пак..

Аз давам Изопринозин, когато имат Т. Докторката винаги ме пита кога последно са пили, защото трябва да е минал поне месец от последния прием. Децата са на 3,9 месеца.

# 121
Здравейте! Включвам се и аз в клуба на родителите с боледуващи деца.
Момичето ми е на 2г8м, ходи на ясла. Миналия есенно-зимен сезон схемата беше 3 седмици на ясла, 3 вкъщи обикновено с хрема, гърло и кашлица, понякога с температура. Обичайните третирания - сиропче, капки за нос, Ериус вечер ако много се разкашля, понякога инхалация. Взимаше Биозин синия за подсилване (или поне мое успокоение).
Идва обаче този есенно-зимен сезон и аз отсега съм в тих ужас. Преди три седмици беше с бронхит и на антибиотик, ходи 1 седмица на ясла, и от тази нощ кашлица и похъркване. Вчера беше добре, играе, никакви симптоми. Днес видимо пак се чувства  добре, няма температура, няма увеличени възли по шията, не я боли ушенце (проверявам всичко поред), казва че не я боли гърлото.
Понеже носа и гърлото са явно слабо място след консултация с хомеопат в края на лятото давам по схема Цинабсин+Тонзилотрен 2 месеца, после 2 месеца почивка.

Дайте съвет как да го пресека сегашното състояние, какво е изпитано от вас. Сега тази кашлица и похъркване за мен са задна хрема  която се стича назад и провокира кашлицата. Ще направя инхалации днес с хипертоничен разтвор, имам Силвъртус спрей за нос и сироп, почвам ги.

Хич не го обичам този сезон......

# 122
Давам Изопринозин. Относно честотата - не чакам 6 месеца за да го дам, горе долу месец да има примерно. На дъщеря ми и помага, но давам 7-10 дни.
Тони, дай му ампула калциев глюконат, разделена на 2 приема за тази кашлица, евентуално и антихистамин.

# 123
  • shumen
Тони,и при моя е като при на Ваня децата.Започне ли нощна кашлица си е за АБ.При моя може да няма нищо друго и да е бронхит или пневмония веднага.
Хоуп,Изопринозин съм давала,но без ефект.
Barely_mama,започвай сироп и Силвъртуса и инхалации и следи за Т.

# 124
Нашият пулмолог винаги казва, че кашлица не се лекува с антибиотик. Но пък бухат пулмикорт и вентолин яко.

# 125
Здравейте, момичета! Не знам дали някой ще успее да ми помогне... Давате ли Имунотрофина на децата си и ако да бихте ли ми написали по каква схема, колко време давате и колко време почивате след това? Благодаря предварително на отзовалите се. Simple Smile

# 126
Здравейте, момичета! Не знам дали някой ще успее да ми помогне... Давате ли Имунотрофина на децата си и ако да бихте ли ми написали по каква схема, колко време давате и колко време почивате след това? Благодаря предварително на отзовалите се. Simple Smile
Аз давам на моята дъщеря, изписан е по 5 мл. всяка сутрин за период от 3 месеца.

# 127
Аз давам на моята дъщеря, изписан е по 5 мл. всяка сутрин за период от 3 месеца.
Благодаря! А дъщеря Ви на колко години е и доволна ли сте от Имунотрофината?

# 128
На 4 години е, давам и го от 2 седмици и още не мога да споделя впечатления.

# 129
На 4 години е, давам и го от 2 седмици и още не мога да споделя впечатления.
При нас това е единственото нещо, което помага. Simple Smile

# 130
Аз също мисля това да й купя, веднъж е пила, изписано от унг

# 131
И при нас е изписано от УНГ, уж за третата сливица.

# 132
  • shumen
Аз съм доволна от Лимфомиозот за трета сливица.

# 133
Давах 3 месеца имунотрофина, не видях ефект.

# 134
Аз съм доволна от Лимфомиозот за трета сливица.
И аз съм го давала при неповлияваща се от нищо кашлица. До няколко дни кашлицата спря.

Общи условия

Активация на акаунт