За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 23 887
  • 755
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, мами! Бебка е на 25 дни храня я с Aptamil, тъй като бях на антибиотици и имаше пауза и бебка отвикна да сучи. Правя и доза от 90мл, но от 2 3 дни не я изяжда цялата, а преди това имаше моменти в които не и стигаше и 1 2 пъти в деня повръща малко по обилно. Нормално ли е преди няколко дни да го е изяждала, а сега да яде по малко от 90 мл?
Моето бебе беше така Задължително я оригвайте след ядене. Ако не ги изяде наведнъж дайте колкото иска и след малко време остатъка.
Понякога я тупкам около 5 минутки и не се оригва или без значение колко време просто да се оригне

Ако бутилките са хубави може и да не гълта много въздух всеки път. Иначе има много техники за оригване, вижте онлайн. За потупване настояваха основно бабите но при нас няма резултат така.
А кога изкарвате бебчето на разходка след като се е наяло, защото вчера я изкарах на разходка след като я наядох, защото иначе ще заспи и трябва да я будя и повърна всичко в количката. Колко време трябва да мине, за да не се случва това?

# 31
Интересно. Звучи сякаш детенцето има рефлукс. Може да видите дали количката ви може да се регулира с леко надигане при главата за да не се случва така. Или пък да вземете някакво гнездо с наклон.
Моето дете редовно го храня навън и разкарвам после и не се е случвало така.

# 32
И според мен може да става дума за рефлукс. При нас беше така и след хранене винаги го държах на ръце изправен около 30мин за да не повърне, също и много бавно се хранеше. Той самия си правеше паузи докато пиеше АМ. А ако трябваше да излизам с количка слагах го в гнездото зъщото беше малко като с наклон и там не повръщаше.

# 33
Здравейте ,мамита ! Имаме зверски колики . Пробвахме за два дни капките лефакс ,но много запекоха дъщеря ми. Днес ги спряхме и преминахме на колийф. Мислите ли ,че това ще се оправи от само себе си  или трябва да предприемем нещо . Останах доста разочарована ,бяха прекалено прехвалени ,а освен необлекчаването на коликите само други проблеми отвориха

# 34
Здравейте ,мамита ! Имаме зверски колики . Пробвахме за два дни капките лефакс ,но много запекоха дъщеря ми. Днес ги спряхме и преминахме на колийф. Мислите ли ,че това ще се оправи от само себе си  или трябва да предприемем нещо . Останах доста разочарована ,бяха прекалено прехвалени ,а освен необлекчаването на коликите само други проблеми отвориха
Може да вземете и био гая. Много добре действат.

# 35
Здравейте, имам въпрос към майките които ползват детска кухня, частна или държавна, каква е консистенцията на храните? Оказа се че близо до нас доставят от частна кухня и реших да взема за проба. Поръчах непасирани, защото имат и такива, еми няма такава гадост ви казвам. Взех супа и основно, бяха с толкова много брашно, че приличаха на желе. Съставките които уж трябваше да съдържат, с лупа да ги търсиш, общо взето аз не бих го яла, а камо ли на детето си да го дам.

# 36
Аз до скоро вземах частна кухня, дете я ядеше с желание, в един момент спря 🤷🏼♀ Вземах възрастова група 8 месеца до годинка и супата си е като обикновена супа за голям човек, основното е с дребни нарязани зеленчуци. Много беше вкусна, аз опитвам всичко преди да дам на детето. Държавната кухня в града ни няма да я коментирам, предвид че готвят с прясно мляко и бисквити закуска…

# 37
  • до най-прекрасния мъж
Какво му е на прясното мляко? В държавната кухня до 1 г ползват АМ за десертите. Но след годинката се ползва прясно мляко, което е съвсем в реда на нещата. Бисквитите не ги коментирам. Аз до двегодишна възраст не давах десертите. След това ги давам, но не винаги. В нашите две кухни в района готвят много вкусно. Ястията не съдържат брашно, освен ако самото ястие не го изисква. Супите са си нормални, течни, с мляно месо и нарязани на ситно зеленчуци. Основното също е нарязано на ситно и е по-течно. Да речем пълнени чушки е ориз с нарязани чушки, но има и сосче, не е сухо ядене. Мусаката е варена, също със сосче, без заливка. На моето дете му харесва и докато навърши 3 г ще й вземам. Ние сме в Пловдив, но във всеки район има по няколко кухни. Може в някои храната да не е така добра.

# 38

На колко месеца е бебчето? Освен BioGaia и Еспумизан L, пробвайте да й затопляте коремчето, когато усетите, че я боли много (може да затопляте с ютията хавлийка или одеалце и да й го слагате на коремчето). Другото, което мога да посъветвам е да се движи, свиване на крачетата в стил упражнения помага много.

# 39
Какво му е на прясното мляко?

На прясното мляко нищо му няма, ако се дава на деца над 1г, но както казах, моето дете е на 8 месеца, а те готвят за бебетата с прясно мляко и аз не го намирам за ок.

# 40
  • до най-прекрасния мъж
Какво му е на прясното мляко?

На прясното мляко нищо му няма, ако се дава на деца над 1г, но както казах, моето дете е на 8 месеца, а те готвят за бебетата с прясно мляко и аз не го намирам за ок.
Кои са те? В държавните кухни се готви с прясно мляко СЛЕД като детето навърши 1 г. Преди това прясното мляко се заменя с адаптирано. Има и други разлики, например за бебетата няма макарони и още разлики имаше, но вече не помня. Менютата са две 10 м-1 г и 1-3 г. Преди детето да навърши година, при нас не могат да ти продадат купони за меню 1+. Попитайте изрично дали няма различни менюта. Не вярвам да има такива драстични разлики между държавните кухни в различните градове. Малко или много се водят по едни и същи изисквания.

# 41
  • Пловдив
Рецептурниците в държавните кухни са еднакви.
Иначе нямам сравнение, защото аз готвих на моя. Лично аз до една година бях захранила абсолютно с всичко, което консумира и възрастен индивид.

Лефакс и всички продукти със симетикон запичат. За да избегна този бонус давах порцеланова лъжичка с кокосово масло. Идхождаше се всеки ден баткото, бебето също не е имал запек.

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 14:20 от Десиссслава

# 42
Бебето на 8м още се захранва, нормално да     не е подходяща за него детската кухня.

# 43
Изрично съм питала във въпросната държавна детска кухня, където приготвят храна за деца на възраст от 8 месеца до 3 години, отговора беше, че работят с прясно мляко. Без значение дали е за деца под или над една година. Не виждам защо да ме лъжат? 

Скрит текст:

Все някога обаче ще я пробвам въпросната кухня и се моля да му хареса на господин претенция, защото после това ще му сервират и като тръгне на детска градина 😀

# 44
На колко месеца е бебчето? Освен BioGaia и Еспумизан L, пробвайте да й затопляте коремчето, когато усетите, че я боли много (може да затопляте с ютията хавлийка или одеалце и да й го слагате на коремчето). Другото, което мога да посъветвам е да се движи, свиване на крачетата в стил упражнения помага много.

Благодаря много . На 28 дни е

Общи условия

Активация на акаунт