За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 23 890
  • 755
  •   1
Отговори
# 15
  • до най-прекрасния мъж
За съжаление всички майки, или почти всички, преминаваме през безсъние, особено първите три месеца. Бебето се буди често нощем за хранене, или не спи от колики, или е с обърнат режим (като моето, което заспиваше за нощен сън в 6! сутринта) или комбинация от всичко. Сборно ми се събираха 2-3 часа сън и то не сън, а някакво дремване. И аз се цедях 20 дни. Тя сучеше по един час, час цедене, защото нямах кърма. Докато измия и стерилизирам, тя ставаше за следващо кърмене. Едва издържах, краката ми се подкосяваха, като стана. Заспивала съм седнала на един стол, с нея на ръце. Ужасно се уплаших да не я изпусна. Мина, но доста зор видях.
Към 3.5 м спря да яде нощем, месец преди това си оправи ориентацията нощ-ден и се поуспокоиха нещата. Е, после идват зъби, но те ми бяха цвете пред преживяванията от първите три месеца.
Та...кураж. Всичко минава, макар сега да ти се струва, че този ден няма да дойде.

# 16
И моята е почти на 4 месеца. Ами останових, че не е глад щом като я гушна или дам биба заспива пак. Може и да греша, но по скоро е скок в растежа. Определено бебе което е гладно нито биба, нито чай, вода няма да го укротят. Млякото си е мляко.Не знам аз не съм за нощните хранения, освен ако няма нужда и то до 6 месец макс. Аз самата съм хранена до 4 годишна и от майка ми знам, че тя го е допуснала и сън не е видяла, не искам това за моето бебе.
Не го искате за бебето или за себе си🙂?  Не си го поставяйте за фикс идея. Както са ви писали преди мен храненето ще ни е най-малкия проблем, с който ще се сблъскваме тепърва по нощите. Все пак бебенцето е само на 4 месеца, къде са 4 години. Приемете нещата и туко виж стане това,което искате в даден момент от само себе си. Но после ще дойде пък друго. Това е живота на една майка - труден, но пък и много хубав. Успех!

# 17
  • София
Привет мами ,днес докато се разхождахме от нослето имаше сополче и го изтрих но имаше и кръв малко .
Случвало ли се е при някое бебе ,иначе не е настинала и няма вид на болна .
Храни се нормално и не повръща ,преди няколко месеца от устичката и изтече кръв пак малко .На доста док казах нямало проблем .
Но това от нослето отново ме изплаши .
Какво се прави попринцип ?
Секрет и слушалки а друго ?
Здравей!
Консултирайте се с УНГ.
Много вероятно да е спукано малко капилярче - тогава кръвта е малко... а кръвта колкото и да е малко изглежда много Simple Smile.
Когато е по-навътре в нослето изтича или през нослето или през устата ( през носоглътката).
За укрепване стените на капилярите може да се дава вит. С напр. ... включете храни, които съдържат и вит. К.

# 18
Кога спряхте да обезсолявате сиренето за бебетата си? На 13 месеца сме.

# 19
Детето ми е с Ковид, от вчера вдига температура, даваме П@надол като вдигне температура и БиозинКидс, но се тревожа дали правим всичко необходимо.

Какво лечение са предписвали вашите педиатри?

Къпете ли детето като е болно?

# 20
Задължително къпя децата, когато са с температура. Водата не трябва да е гореща, обилно сапунисвам. Малкото все още може да се събира в голям леген. Оставям го да се плацика, докато изстине водата. Така се смъква температура. Знам го от педиатърката.

# 21
Детето ми е с Ковид, от вчера вдига температура, даваме П@надол като вдигне температура и БиозинКидс, но се тревожа дали правим всичко необходимо.

Какво лечение са предписвали вашите педиатри?

Къпете ли детето като е болно?
На колко е детето? Ние бяхме доста зле (възраст 1г), над денонощие с температура към 40 и по едно време смесихме детски хекс@лгин с Пан@дол и така спадна на 38 и нещо, което беше приемливо. Че и всички ни тръшна, жестоко беше. То няма какво толкова да се направи при ковид, симптоматично се действа. На седмия или десетия ден ходихме да преслушат гърдичките и това е.
Не сме къпали, както писах, беше въпрос на оцеляване. Правихме охлаждаща ваничка (38 градуса), без резултат и компреси.

# 22
При температура, най-много първата вечер да не го изкъпя и то ако го тресе и е с ледени ръце, иначе го къпя.
За сиренето аз спрях около 2г да го обезсолявам

# 23
На година и половина е, явно тежко ще го караме и ние, а може би този щам е по-агресивен, вече втори ден е с висока температура, давам максимална доза П@надол за нейните килограми на 4 часа, тревожа се да не предозираме, не сме спали снощи , и тази нощ така се очертава. Ако закъснеем с дозата за 10-15 Мин температурата скача над 38 градуса. Почна и да кашли. А уж децата карали Ковид по-леко или безсимптомно....

На колко е детето? Ние бяхме доста зле (възраст 1г), над денонощие с температура към 40 и по едно време смесихме детски хекс@лгин с Пан@дол и така спадна на 38 и нещо, което беше приемливо. Че и всички ни тръшна, жестоко беше. То няма какво толкова да се направи при ковид, симптоматично се действа. На седмия или десетия ден ходихме да преслушат гърдичките и това е.
Не сме къпали, както писах, беше въпрос на оцеляване. Правихме охлаждаща ваничка (38 градуса), без резултат и компреси.

# 24
Успокойте се! Само следете температурата и понижавайте. Дайте задължително някак хидратин. Моят човек кара ковид на 4 месеца. Щяха да го уморят от "лечение". Изписаха ми куп неща,които дадох и финално го бях дрогирала с фенистил, изписан за отток на гърлото.
Хидратин и сваляне на температура- друго не е нужно. После имаше разстройство,което оправихме с лечебно мляко Хумана с електролити.
Децата го карат леко,защото рядко дава усложнения в дробовете. Определено е по- добре да НЕ давате излишни неща. Още помня дългата рецепта, в която нямаше нищо по същество. Сега го казвам, след разяснения от читав педиатър,не защото аз така съм решила. Мога да изброя изписаните неща, от които нямаше никакъв смисъл,а само проблеми. Правени капки за нос- изгорихме лигавицата, имуностимулатор- непрепоръчително при ковид, фенистил- както казах- дрогирах го буквално,витамин с- без никакъв смисъл и още нещо май имаше...
От всичко това финално искаха да постъпим в болница,защото той НЕ СЕ оправяше. И как да се, като беше обезводнен тотално. Та- хидратин и панадолът,трябва да се редува с друго, за да не надвишите максималната доза за 24 часа. Това е. Все пак не е съвсем бебе, имате повече опции. Силно стискам палци и много добре разбирам как се чувствате.
Успех и силно и здраво детенце!

# 25
Здравейте, мами! Бебка е на 25 дни храня я с Aptamil, тъй като бях на антибиотици и имаше пауза и бебка отвикна да сучи. Правя и доза от 90мл, но от 2 3 дни не я изяжда цялата, а преди това имаше моменти в които не и стигаше и 1 2 пъти в деня повръща малко по обилно. Нормално ли е преди няколко дни да го е изяждала, а сега да яде по малко от 90 мл?

# 26
Здравейте, мами! Бебка е на 25 дни храня я с Aptamil, тъй като бях на антибиотици и имаше пауза и бебка отвикна да сучи. Правя и доза от 90мл, но от 2 3 дни не я изяжда цялата, а преди това имаше моменти в които не и стигаше и 1 2 пъти в деня повръща малко по обилно. Нормално ли е преди няколко дни да го е изяждала, а сега да яде по малко от 90 мл?
Моето бебе беше така Задължително я оригвайте след ядене. Ако не ги изяде наведнъж дайте колкото иска и след малко време остатъка.

# 27
Моето бебе беше така Задължително я оригвайте след ядене. Ако не ги изяде наведнъж дайте колкото иска и след малко време остатъка.
Понякога я тупкам около 5 минутки и не се оригва или без значение колко време просто да се оригне

# 28
Понякога я тупкам около 5 минутки и не се оригва или без значение колко време просто да се оригне

Ако бутилките са хубави може и да не гълта много въздух всеки път. Иначе има много техники за оригване, вижте онлайн. За потупване настояваха основно бабите но при нас няма резултат така.

# 29
  • до най-прекрасния мъж
Моето дете изкара Ковид на 8 месеца. Мина й за 3-4 дни само с Панадол и Нурофен. Бяха й изписали още нещо, но тя го повръщаше и не го давах. Иначе, друго не е повръщала, само лекарството. Мисля Биозин беше. И витамин С също, но и него не давах. Ние бяхме с по един километър рецепти с баща й, но и го изкарахме по-тежко от нея.

Общи условия

Активация на акаунт