За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 23 866
  • 755
  •   1
Отговори
# 45
  • до най-прекрасния мъж
Изрично съм питала във въпросната държавна детска кухня, където приготвят храна за деца на възраст от 8 месеца до 3 години, отговора беше, че работят с прясно мляко. Без значение дали е за деца под или над една година. Не виждам защо да ме лъжат? 

Скрит текст:

Все някога обаче ще я пробвам въпросната кухня и се моля да му хареса на господин претенция, защото после това ще му сервират и като тръгне на детска градина 😀
Много странно. Вероятно не сте се доразбрали. Влагането на прясно мляко в храната на деца до 1 г, която се предлага от млечните кухни или в детските ясли, не е позволено. Ето да видиш какво е посочено в Наредбата:

Ако ти е интересно, линк към наредбата:
https://lex.bg/mobile/ldoc/2135843077

# 46
Здравейте, мами! Колко време ви отнема да оригнете бебчето, защото при мен не винаги се оригва и съм я тупкала 30 мин, но пак не се оригва. Вчера се оригна 1 2 пъти и вечерта повърна всичко което е яла през целия ден. Дали се дължи на това?

# 47
Не винаги се оригват. При мен нямаше голямо значение дали са оригнати, повръщаха си често като пиеха мляко.

# 48
При мен малкият беше много труден за оригване и по час съм го държала. Той имаше и рефлукс. Големият как го вдигна се оригваше.

# 49
blue.angel В кой район сте Вие и кои са тези две кухни, от които сте доволна? Благодаря предварително!🌺

# 50
  • до най-прекрасния мъж
blue.angel В кой район сте Вие и кои са тези две кухни, от които сте доволна? Благодаря предварително!🌺
Привет, в район Тракия сме. Кухните са Слънчев рай в едноименната ясла и Бонбон зад блок 194 (Гербера).

# 51
Здравейте ,мамчета ! Преди няколко дни дадох на дъщеря си капките за колики лефакс ,които зверски я запекоха. Спряхме й ги вече не ги даваме ,но малката продължава да ходи максимум по 2 пъти на ден по голяма нужда ,а преди ходеше след всяко хранене . Кърмата значително ми намаля ,което означава че сега предимно я храним с АМ на Хип . Според вас възможно ли е и то да запича ,макар че досега от него проблем не сме имали или още не се е оправила от лефакса . И ако проблемът е в АМ ,препоръчайте ми такова ,което не запича 😢

# 52
Здравейте ,мамчета ! Преди няколко дни дадох на дъщеря си капките за колики лефакс ,които зверски я запекоха. Спряхме й ги вече не ги даваме ,но малката продължава да ходи максимум по 2 пъти на ден по голяма нужда ,а преди ходеше след всяко хранене . Кърмата значително ми намаля ,което означава че сега предимно я храним с АМ на Хип . Според вас възможно ли е и то да запича ,макар че досега от него проблем не сме имали или още не се е оправила от лефакса . И ако проблемът е в АМ ,препоръчайте ми такова ,което не запича 😢

Добрата стара Хумана препоръчвам аз.

# 53
Ние се спасихме от запека получен от Аптамил с Фризолак, а след него минахме на Милумил, защото го водеха по-хранително от Фризолака.
И така, докато след 6 месеца започнахме захранване и минахме изцяло на DM-ските био АМ, та до ден днешен.

# 54
  • Пловдив
По принцип не винаги се оригват, аз лично не оригвам. Не съм видяла разлика с оригване и без.

# 55
Благодаря ви, мамчета! Да попитам и още нещо Simple Smile Нормално ли е бебчетата да си кривят очите? Моето си ги криви, но за секунди и си оправя очичките, а днес ги задържаше за по дълго така.
Благодаря ви предварително!

# 56
Благодаря ви, мамчета! Да попитам и още нещо Simple Smile Нормално ли е бебчетата да си кривят очите? Моето си ги криви, но за секунди и си оправя очичките, а днес ги задържаше за по дълго така.

Да, напълно нормално е за новородените да си кривят очетата. Не мога да си спомня обаче докога се случва това, но да кажем до 3-4 месец си отминава.

# 57

Да, напълно нормално е за новородените да си кривят очетата. Не мога да си спомня обаче докога се случва това, но да кажем до 3-4 месец си отминава.
Благодаря ви! Simple Smile

# 58
Мамчета ,здравейте ! Един бърз въпрос. За въпросното лежане и спане по гръб на бебе новородено . Винаги ппц си е слагаме да спи по гръб ,понякога обаче след като е яла и е оригнала се случва половин час по -късно например да повърне и беба сама се обръща по гръб и се събужда. Страх ни е да не се задави ,особено в момент в който не я гледаш ,като например когато ти се наложи да отидеш до тоалетна или през нощта ,ако се е събудила преди нас . На вашите деца случвало ли им се е ?

# 59
Мамчета ,здравейте ! Един бърз въпрос. За въпросното лежане и спане по гръб на бебе новородено . Винаги ппц си е слагаме да спи по гръб ,понякога обаче след като е яла и е оригнала се случва половин час по -късно например да повърне и беба сама се обръща по гръб и се събужда. Страх ни е да не се задави ,особено в момент в който не я гледаш ,като например когато ти се наложи да отидеш до тоалетна или през нощта ,ако се е събудила преди нас . На вашите деца случвало ли им се е ?

Използвах подобна подложка на снимката по-долу. Когато са на под 3м трудно да се завърти само, ако има подобна подпора. Беше ми полезна. 😊

Общи условия

Активация на акаунт