За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 24 827
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
  • до най-прекрасния мъж
Аз винаги давах капките с малка кафена лъжичка, за да съм сигурна, че ги е изпила. Тя често не си допиваше млякото, особено в началото и предпочитах да накара в лъжица и да дам. Впоследствие това ми беше плюс, когато се е налагало да дам лекарство, винаги го е приемала лесно. Аз ги давах през хранене капките. На едното Еспумизан, на другото другите капки, аз давах Био Амика. Не видях ефект от тях, така или иначе.
Първи номер мляко може да се пие и да малко по-късно. Аз заменях плавно едното с другото за около седмица и отгоре, така че със сигурност е пила до по-късно 1-ца. Няма проблем и да се смесват. Така че можете и така да си го изразходите, така или иначе ще пие после 2-ка.

# 646
Ние даваме по една пръска Лефакс преди ядене директно в лъжичка, но коликите вече намаляха и затова преустановяваме.
Отделно в кърма му давам едно саше Омнибиотик Панда при първото ядене за деня сутринта. Преди това давах следобяда 5 капки Био баланс. Сега, както казах, давам само Омнибиотик Панда като аз също пия на гладно сутрин едно саше.

# 647
Здравейте мами
Ще ми се наложи дохранване след кърмене или едно изцяло заместващо хранене с АМ
Но нямам представа какво да взема.
Към момента нямаме проблем с изхождането и много се притеснявам с въвеждане на АМ да не започне да има запек, затова се питам на кое мляко да се спра като марка Лактана био, хипп или аптамил.
Имам приятелка която бебенцето и се запичаше доста от аптамила, но пък и доста го хвалят
Можете ли да споделите мнения

# 648
  • Пловдив
И двете ми деца са били на ДМ био пре и никога не са имали запек.

# 649
Нашите от Аптамил имаха запек. След като сменихме на Лактана био и проблем не сме имали.

# 650
Нашите от Аптамил имаха запек. След като сменихме на Лактана био и проблем не сме имали.
Всяко дете е различно. Ние пък с Лактаната получихме запек. Минахме на Хип АР, защото и повръщаше доста - по-запечена стана. Сега сме с Аптамил и бива, но и я захранва вече, та не знам. Хип Комбиотик пихме в началото на мен лично най ми допада като разтворимост, вкус, насищане. Ама малката много колики имаше и го сменихме да не е от него. Сякаш не беше от млякото.

# 651
Ние имахме проблеми, които минаха с Лактана био козе.
Но всяко дете е различно. На детето на наши приятели козето Лактана не понесе и го смениха, а всъщност те го препоръчаха на нас.
Така ме си е чист късмет до се улучи правилното мляко, за съжаление не става с препоръки и четене на съдържание.

# 652
Здравейте ,мами ! От няколко дни насам не се чувствам Ок . Бебка поспива вечер ,но заради това ,че започнах да ставам нощем нещо ми стана.Дори когато тя не се буди ,аз се будя ,лягам си в 23:00,а заспивам чак в 3:00,4:00,постоянно се плаша ,че всеки момент ще плаче от колики ,тъй като започнахме 4 месец ,а още ги имаме . Детето спи ,а аз пак не спя повече от 2 ч. Не знам какво да правя на невролог ли да ида,или на психолог. Явно някои мами се побъркваме от новия начин на живот 😔

# 653
Какво те плаши в това, че бебето може да заплаче? Това, че ще спиш и няма да го чуеш ли? Спокойно, ще го чуеш, няма да пропуснеш. Пий преди лягане чай, мисля че от липа помагаше за съня. Аз пък сложа ли беба да спи и съм гроги вечерта, но през деня не мога да спя, когато тя спи, то и няма как да стане, тя почти не спи. Гледай да спиш всеки път, когато ти се отдаде възможност. И да заплаче не си на северния полюс, бързо ще го чуеш, не се тревожи.

# 654
Доста по-голямо ми е вече детето, но и аз имах един период, в който той си посписваше по 4-5 часа без да се събуди през нощта, а аз лежах скапана, но оцъклена като кукувица и не можех да заспя ... При мен се оказа проблем със щитовидната жлеза, след раждането рязко съм минала в хипофункция, високо TSH, допълнено със сериозен дефицит на желязо - отлична рецепта за безсъние каза ендокринологът. Буквално седмица след като започнах еутирокса започнах да спя сравнително нормално. Та ако продължава проблема, не е излишно да си пуснеш едни изследвания
Здравейте ,мами ! От няколко дни насам не се чувствам Ок . Бебка поспива вечер ,но заради това ,че започнах да ставам нощем нещо ми стана.Дори когато тя не се буди ,аз се будя ,лягам си в 23:00,а заспивам чак в 3:00,4:00,постоянно се плаша ,че всеки момент ще плаче от колики ,тъй като започнахме 4 месец ,а още ги имаме . Детето спи ,а аз пак не спя повече от 2 ч. Не знам какво да правя на невролог ли да ида,или на психолог. Явно някои мами се побъркваме от новия начин на живот 😔

# 655
То не е много добро решение, даже никак, но ако не кърмите, защо не си пийвате по чаша вино вечер? Аз си позволявам по две-три глътки понякога и много ме отпуска, винаги заспивам лесно след това.

# 656
  • Пловдив
Marina2000, като ще бодуваш защо не  правиш поне неща, които ти носят удоволствие? Книга, пъзел, сериал?
Аз съм нощна птица и така си уплътнявам времето.

# 657

А като сте давали лактана био
Давали ли сте пробиотик, като в тях си има
Понеже сега му давам и пробиотик, ако започна да даваю лактана да спра ли с проботика

# 658
Пробиотик давах по едно време, но не видях да има някаква полза от него. Ние в началото давахме Лактана без пробиотик и се изхождаха редовно, но след това реших и отделно да купя.

# 659
  • до най-прекрасния мъж
Хронична преумора. Много, много познато. При мен 4-5 месец бяха преломен момент. Тя спеше, аз на тръни. Постепенно започнах да се отпускам и да спя повече. Нормализираха се нещата, но отне време. Съвсем нормално е, с времето, ако няма друг здравословен проблем, сънят се подобрява. В първите месеци мъжът ми ме отменяше да гледа бебето, уж аз да поспя. Е, не можех, лежах, дремех и чувах всеки звук, който бебето издава. Чувах как се хранят, приспиват...Бях живо зомби. Отмина, но не искам да си спомням тези месеци. Не помня нищо, освен безсънието и ревовете на малката. Голяма черна дупка! За щастие отминава!

Общи условия

Активация на акаунт